Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για προβοκάτσια κατά του κόμματος. Μάλιστα κάνει λόγο για σχέδιο που ξεκινάει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει ειδικός συνεργάτης γίνεται λόγος για σχέδιο που φέρεται να ξεφεύγει από κάθε έννοια και της πιο οξυμμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης και αποτελεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ομαλότητα πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα το δημοσίευμα λέει ότι το σχέδιο έχουν εισηγηθεί οι ακραίοι σύμβουλοί του και συζητεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αυτό – κατά την Αυγή πάντα – προκύπτει από πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Ν.Δ., αλλά και «βιαστικούς» του Μαξίμου.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σκοτεινή, ανεύθυνη και εμπρηστική προσπάθεια να πληγούν τα κινήματα αντίστασης, η Αριστερά και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους.

«Να χτυπηθεί η αριστερή βία, είναι το σύνθημα του Μαξίμου προς τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά τόσο στην αστυνομία και την ΕΥΠ, όσο και στη Δικαιοσύνη. Σειρά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παρασύνθημα, ενώ έχουν τεθεί ήδη σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί εκείνοι που ανέλαβαν να επιβεβαιώσουν στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με την «Αυγή», το σχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκε μικρή ομάδα «σκληρών» του Μαξίμου, καλύπτεται «νομικά» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς τον ρόλο καθενός σε στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, έχει τρεις συνιστώσες και προβλέπει:

– Τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της «αριστερής βίας», την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως ο πρωθυπουργός και διακινούν πρωτίστως οι άνθρωποί του. Το γεγονός ότι η σχετική θεωρία δεν περνάει στην κοινή γνώμη, αντί να αποθαρρύνει τους εμπνευστές της, τους ωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε ακόμα μεγαλύτερες ακρότητες και σε προσπάθεια να «αποδείξουν» την ισχύ της αξιοποιώντας κάθε νομιμοφανές ή παράνομο μέσο.

– Τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία. Γίνεται λόγος για παρακολούθηση κινητών βουλευτών της βόρειας Ελλάδας, αλλά και του ΚΚΕ

– Την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την «αντιεγκληματική» νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά.

– Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι παρακολουθούν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να τον συνδέσουν με όσα έγιναν στις Σκουριές.

Το σύνθημα εφαρμογής του σχεδίου, με το οποίο «παίζουν» εδώ και καιρό τα δυναμικά στηρίγματα του Σαμαρά, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διακηρύσσοντας από την Ουάσιγκτον ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και «η ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από το ΝΑΤΟ, το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μόνο λάθος δεν έκανε χρησιμοποιώντας μια διατύπωση η οποία θέτει «εκτός νόμου» δυνάμεις της Αριστεράς. Ίσα-ίσα, όπως υποστηρίζουν μετριοπαθείς κύκλοι μέσα στη Ν.Δ., ο Σαμαράς έδωσε με τη φράση του αυτή πράσινο φως για να τεθούν σε κίνηση μηχανισμοί και δυνάμεις που εν ονόματι της αποσταθεροποίησης της αντιπολίτευσης απειλούν με γενικότερη αποσταθεροποίηση, η οποία μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για τη χώρα.

Αυτός ακριβώς ο φόβος ήταν και ο λόγος που για πρώτη φορά μια σειρά από στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι αντιτάχθηκαν δημόσια στην προπαγάνδα των δύο άκρων. Ενώ επίσης διακινήθηκε, καθόλου τυχαία, η πληροφορία ότι και ο Κώστας Καραμανλής είναι αντίθετος τόσο με το είδος της οξείας επίθεσης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και με όσα υποστηρίζει και συνεπάγεται η θεωρία των δύο άκρων.

Κεδίκογλου: Απίστευτη γελοιότητα

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Αυγής περί «στησίματος προβοκάτσιας» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όρια τους.
Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.