Έρχονται εποπτευόμενοι χώροι για χρήση ναρκωτικών

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:04
24/01/2020
Έρχονται εποπτευόμενοι χώροι για χρήση ναρκωτικών
4
loading

Εποπτευόμενους χώρους για χρήση ναρκωτικών ουσιών προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε στη Βουλή και η επεξεργασία του θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη.

Στις νέες ρυθμίσεις, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών ενώ διευρύνονται οι αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος θα μπορεί να διερευνά φαινόμενα αυθαιρεσίας από ένστολους.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

 • Η δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄βαθμού να λειτουργούν Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) με σκοπό την παροχή υπηρεσιών για την ασφαλέστερη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τα ΧΕΧ μπορούν να λειτουργούν και υπό μορφή κινητών μονάδων ενώ, το είδος, ο τύπος και οι προϋποθέσεις τους λειτουργίας τους θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
 • Ο επαναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων του Συνηγόρου του Πολίτη, ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και των υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης. Ο Συνήγορος του Πολίτη θα μπορεί να διενεργεί έρευνες ανεξάρτητα από τυχόν παράλληλη εξέλιξη ποινικής δίκης ή διαδικασίας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Τι

  Τι πονόψυχη φάτσα είναι αυτός ο Κούλης

 2. avatar petmath

  αργήσατε πάρα πολύ !!!!!!

 3. avatar Τόνο Μάσας.

  ωχ ωχ ωχ μετά τις δομές φιλοξενίας, που κατέληξαν σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης έρχονται και οι εποπτευόμενοι χώροι για τους ναρκομανείς, ακολουθούν οι χώροι για ομοφυλόφυλους, για ανάπηρους για τσιγγάνους... Για περάστε να σας ράψουμε ένα αστεράκι στα ρούχα σας και να βγείτε μερικές φωτογραφίες με τον Κούλη.
  Θα τις χρειαστούν οι ιστορικοί του μέλλοντος.

 4. avatar οι ένστολοι τρώνε ξύλο από την […] και πουλάνε μαγκιά στον φιλησυχο πολίτη

  γιά να δούμε πού το πάνε τελικά....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει