Στο γραφείο της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την εκλογή της στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μετέβη στο ΣτΕ από τη Βουλή συνοδεία των αντιπροέδρων του Σώματος, για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης.

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βούλης και έπειτα από σχετική ομότιμη απόφαση του Κοινοβουλίου, έχω την χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσω την εκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η πρόταση της ΚΟ ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έτυχε ευρύτατης αποδοχής 261 ψήφων. Η επιταγή για συναινετική εκλογή του Ανώτατου Άρχοντος, έτυχε και με το παραπάνω εφαρμογής», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η ψηφοφορία στην ολομέλεια επικυρώνει την «ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας»

Ο κ. Τασούλας ανέφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι τα υψηλά της καθήκοντα εκκινούν ευοίωνα και συνέχισε: «Σας ανακοινώνω την εκλογή σας στο γραφείο της Πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Προερχόμενη από αυτή την κοιτίδα της δικαιοσύνης έχετε αποδείξει πως έχετε το ανάστημα να υπηρετήσετε το αξίωμα που αναλαμβάνετε. Στο πρόσωπό σας τιμάται τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στη συνέχεια: «Από το κορυφαίο σκαλί θα εκπροσωπήσετε την Ελληνική Δημοκρατία στον εορτασμό των 2 αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση».

Ο κ. Τασούλας δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Μετά την επάξια εκλογή σας εύχομαι από καρδίας αντάξιά σας θητεία για το καλό του έθνους και του λαού μας».

Δείτε το βίντεο: