«Αντί να ζητούν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγγνώμη, το καλύτερο θα είναι να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και γι’ αυτά που έκαναν ως κυβέρνηση -και είναι απόλυτα συνυπεύθυνος ο κ. Σαμαράς- αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνουν και τώρα ως αντιπολίτευση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το αίτημα του αρχηγού της Ν.Δ. να ζητήσει συγγνώμη ο υπουργός Οικονομικών για τη δήλωση που είχε κάνει στις ΗΠΑ.

Ο κ. Πεταλωτής άσκησε σφοδρή κριτική στον κ. Σαμαρά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε τη ΝΔ να αυξάνει το θράσος της» και σημειώνοντας ότι «εγκλωβισμένοι σε μια στείρα αντιπαράθεση με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους, υποτίθεται, την αντιμνημονιακή πολιτική, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πολιτική στήριξη στις επιλογές τους, ενώ δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως».

Πρόσθεσε δε ότι «φτάνουν σε σημείο να αμφισβητούν τα αυτονόητα», όπως ότι το Βατοπέδι είναι σκάνδαλο.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί η κυβέρνηση με το χαρακτηρισμό που προσέδωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στον κ. Σαμαρά, μιλώντας για λαϊκισμό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει τις δικές του απόψεις, ότι έχει κριθεί και κρίνεται από την πολιτική ιστορία και ότι η κυβέρνηση έχει τις δικές της απόψεις για τη στάση της ΝΔ.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου σχετικά με την έκθεση του υπουργού Οικονομικών στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός που έχει εκτεθεί ίσως περισσότερο από όλους στα μεγάλα ζητήματα και έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο από την πλευρά του την πολύ μεγάλη κρίση που μαστίζει τη χώρα.

«Εάν δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να μην είχαμε φτάσει να έχουμε αυτά αποτελέσματα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια του κ. Παπακωνσταντίνου είναι διαρκής, πολύ μετρημένη, σοβαρότατη και είναι μια προσπάθεια που φέρνει αποτελέσματα που έρχονται μέσα από συλλογική δουλειά μέσα στην κυβέρνηση.

Υπογράμμισε δε ότι οι βουλευτές έχουν την πολιτική αυτονομία τους και δικαιούνται και υποχρεούνται να λένε τις απόψεις τους.