Στις 10:30 μεθαύριο το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η εκλογική διαδικασία που θα οδηγήσει την ανώτατη δικαστικό κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην ανάδειξή της ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ειδική συνεδρίαση υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει κάτι περισσότερο από μια ώρα και όπως μαθαίνουμε, η ίδια η ενδιαφερόμενη θα παρακολουθεί τα καθέκαστα από την τηλεόραση, στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους του Σώματος, θα μεταβούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να της ανακοινώσουν και επισήμως το αποτέλεσμα της διεξαχθείσας ψηφοφορίας.

Από ‘κει και πέρα θα περάσουν μερικές ακόμη εβδομάδες μέχρι η ίδια να ορκιστεί ως η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου λήγει στις 13 Μαρτίου και η ορκωμοσία της κ. Σακελλαρόπουλου προγραμματίζεται για την επόμενη μέρα, Σάββατο 14 Μαρτίου, σε ειδική λαμπρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Αμέσως μετά την ορκωμοσία της, θα μεταβεί οδικώς στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον κ. Παυλόπουλο.