Κόλαφος η Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: «Το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση»

Αποφασισμένη να προβεί σε αποκαλύψεις ήταν η Εισαγγελέας Διαφθοράς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:05
14/01/2020
Κόλαφος η Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: «Το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση»
33
loading

Στην Προανακριτική η οποία ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου κατέθεσε σήμερα η Ελένη Ράικου η οποία πήγε αποφασισμένη να προβεί σε αποκαλύψεις.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς έκανε λόγο ακόμα και για συμβόλαιο θανάτου το οποίο υπήρχε σε βάρος της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» των αντιθεσμικών πρακτικών για τον έλεγχο εισαγγελικών λειτουργών, η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στην κατάθεσή της.

«Ο Παπαγγελόπουλος ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας. Ήθελε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες. Ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου η οποία κατήγγειλε ότι, καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, να διαβιβάσει στη Βουλή την υπόθεση Novartis, αφού δεν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, ξεκίνησε ένα σχέδιο ηθικής εξόντωσής της και δίωξης της από το Σώμα, «ένα συμβόλαιο θανάτου της», με αλλεπάλληλες πειθαρχικές έρευνες σε βάρος της και δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν.

«Μου τηλεφώνησε ο κ. Παπαγγελόπουλος και με άσχημο τόνο με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Τότε ένιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση σε βάρος μου. Αισθάνθηκα ότι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση» φέρεται να υποστήριξε η κ. Ράικου.

Στην επιτροπή διαβιβάστηκε έγγραφο, από την εισαγγελία Διαφθοράς, με τρία εμβάσματα, σε λογαριασμό με δικαιούχους την Ελένη Ράικου και τον σύζυγό της γιατρό. Τα δύο είναι από τη Novartis. H κ. Ράικου, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει παρά μόνο το ένα από τα τρία εμβάσματα, χαρακτήρισε νόμιμο να παίρνουν μέρος γιατροί σε ερευνητικά προγράμματα και απέδωσε το έγγραφο στον κ. Παπαγγελόπουλο. «Η αξιοπιστία της κ. Ράικου έχει κριθεί», ανέφεραν απόψε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωναν ότι «η Ελένη Ράικου καλό θα είναι να απαντήσει για ποιον λόγο η Novartis κατέθετε χρήματα στο λογαριασμό της ιδίας και του συζύγου της. Επίσης καλό θα είναι να εξηγήσει γιατί, όταν παραιτήθηκε από προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς το 2017, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis κορωνίδα των σκανδάλων, αλλά τότε δεν είπε τίποτα για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Τρία εμβάσματα

Προτού αρχίσει η κατάθεση της κυρίας Ράικου, οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ήγειραν ζήτημα επιλεκτικής ανταπόκρισης της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στα αιτήματα διαβίβασης εγγράφων, που υποβάλλει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ζήτησαν να ενημερωθεί, με έγγραφη διαμαρτυρία, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την πρακτική της κ. Τουλουπάκη.

Στην Επιτροπή διαβιβάστηκε, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έγγραφο στα οποίο παρατίθενται εμβάσματα από τραπεζικούς λογαριασμούς φαρμακευτικών εταιρειών σε λογαριασμούς, με δικαιούχους τον Λάζαρο Καρνέση και τη σύζυγό του Ελένη Ράικου.

Προκύπτει ειδικότερα:

 • έμβασμα από τη NOVARTIS PHARMA AG, ύψους 1.000 ευρώ, στις 15.12.2008, σε λογαριασμό που δικαιούχοι είναι ο Λάζαρος Καρνέσης και Ελένη Ράικου.
 • έμβασμα από τη ΝOVARTIS PHARMA AG, ύψους 1.000 ευρώ, στις 27.09.2011 σε λογαριασμό που δικαιούχοι είναι οι Λάζαρος Καρνέσης και Ελένη Ράικου.
 • έμβασμα της φαρμακευτικής εταιρείας ASTELLAS PHARMACEUTICALS AEBE, ύψους 3.000 ευρώ, στις 19.04.2014 σε λογαριασμό που δικαιούχοι είναι οι Λάζαρος Καρνέσης και Ελένη Ράικου.

Η κ. Ράικου, καταθέτοντας απόψε στην επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι αναγνωρίζει μόνο το δεύτερο έμβασμα, αυτό του Σεπτεμβρίου του 2011, και τόνισε ότι οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε έρευνες. Φέρεται δε, να χαρακτήρισε το έγγραφο αυτό «δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου».

Η έρευνα για τη Novartis

Στην κατάθεσή της, η οποία συνεχίζεται αύριο το πρωί, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις έρευνες που έγιναν για τη Novartis, την περίοδο που ήταν προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Ειδικότερα, φέρεται να κατέθεσε ότι:

 • μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, οι ΗΠΑ έστειλαν έγγραφο που αφορούσε συνέδριο το οποίο είχε γίνει στο Βερολίνο και μετείχαν 12 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας καθώς και εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εταιρεία του διαφημιστή Εμμανουήλ Βουλκίδη και του αποθανόντος Παναγιώτη Μαυρίκου. Μετά τη διαβίβαση των στοιχείων από τις ΗΠΑ, δόθηκε εντολή στην τότε επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που μετείχαν στο συνέδριο στο Βερολίνο είχαν σχέση με τον τομέα της τιμολόγησης φαρμάκων. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε κλιμάκιο για την έρευνα τυχόν υπερτιμολογήσεων ενώ διενεργήθηκαν και κατ΄οίκον έρευνες σε 33 νομικά και φυσικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων και υπολογιστών.
 • Το Φεβρουάριο του 2017 επισκέφθηκε την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κλιμάκιο Αμερικανών, δύο Αμερικανοί Εισαγγελείς και οι βοηθοί τους- στο οποίο προτάθηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας έρευνας. Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν την πρόταση. Τότε η Ελένη Ράικου κάνει αίτημα δικαστικής συνδρομής αλλά οι Αμερικανοί είπαν ότι δεν μπορούν να δώσουν αντίγραφα, έως ότου ολοκληρώσουν τη δική τους έρευνα.
 • στο πλαίσιο της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, επί θητείας της, βρέθηκε έμβασμα 28 εκατομμυρίων ευρώ. «Η χαρά μας ήταν μεγάλη», φέρεται να κατέθεσε η κ. Ράικου που πρόσθεσε ότι τα συνολικά εμβάσματα Novartis ήταν 118 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πιέσεις

Μεγάλο μέρος της αποψινής κατάθεσής της, η Ελένη Ράικου αφιέρωσε στις φορτικές πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να διαβιβάσει στη Βουλή το φάκελο Novartis, αν και δεν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Κατήγγειλε για «κοινή εκβίαση» σε βάρος της τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και για σχέδιο εκτέλεσής της με βραχίονα δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν. Η κ. Ράικου φέρεται ειδικότερα να κατέθεσε ότι:

 • -τον Φεβρουάριο του 2017, και ενώ η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο, την επισκέφθηκε στο γραφείο της η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Η δημοσιογράφος την ρώτησε αν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Μετά την αποχώρηση της δημοσιογράφου, την κάλεσε στο τηλέφωνο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος την ρώτησε τα ίδια πράγματα. Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε ξανά τον Μάρτιο. Η δημοσιογράφος, εκτός των ερωτήσεων για το εάν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρώτησε ειδικά για τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρθηκε σε off shore των κ.κ. Παναγιωτάκη και Βενιζέλου. «Εξεπλάγην. Της ζήτησα αν έχει στοιχεία να τα φέρει. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου. Λίγες ημέρες μετά, ακολούθησε και άλλο τηλεφώνημα από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προς την κ. Ράικου. «Λίγες ημέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Με άσχημο τόνο, με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Όταν του είπα πως δεν έχω στοιχεία, μου είπε: έχεις και παραέχεις. Στείλε τα και θα τα βρουν οι παρακάτω. Του απάντησα ότι δεν είμαι αυτής της σχολής. Εκείνος τότε μου είπε: μείνε με τη σχολή σου και θα δεις τι θα πάθεις. Τότε ένιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση σε βάρος μου. Αισθάνθηκα ότι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου και πρόσθεσε: «όταν είδα και το πρωτοσέλιδο του Documento εναντίον μου, τον Μάρτιο του 2017, αισθάνθηκα τι θα πει συμβόλαιο θανάτου και πως είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Μέσα σε φόβο και ανασφάλεια, έγραψα στις τρεις τα ξημερώματα την επιστολή με την οποία ζητούσα την αντικατάστασή μου. Επειδή είχα καταλάβει τι συμβαίνει, έδωσα την επιστολή αυτή στη δημοσιότητα. Από τότε ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων».
 • ενώ η έρευνα για τη Novartis βρισκόταν σε εξέλιξη, υπήρξε δημοσίευμα που τη στοχοποιούσε από την εφημερίδα Documento. «Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου, επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη», φέρεται να έχει καταθέσει η Ελένη Ράικου και ακόμη ότι «μετά την άρνησή της να ενδώσει, δηλαδή, να στείλει φάκελο στη Βουλή, χωρίς στοιχεία, και μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ξεκίνησε σειρά πειθαρχικών της διώξεων». Ακολούθησε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για υπόθεση η οποία σχετιζόταν με τον Γιάννο Παπαντωνίου και την είχε ερευνήσει και διενεργήθηκε νέα πειθαρχική έρευνα η οποία απέληξε με την απαλλαγή της. Απαλλακτικό ήταν, όπως είπε, το πόρισμα και άλλου πειθαρχικού ελέγχου της, για την υπόθεση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Όπως μάλιστα φέρεται να κατέθεσε, κατά του απαλλακτικού πορίσματος άσκησε έφεση ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Και τότε όμως υπήρξε απαλλακτική απόφαση. Ακολούθησαν και άλλα πειθαρχικά, μεταξύ των οποίων και πειθαρχικό για τον σύζυγό της, και αυτά αρχειοθετήθηκαν. «Τα πειθαρχικά αποσκοπούσαν να κάμψουν το δικαστικό μου φρόνημα, για να με διώξουν από το Σώμα. Επί 2,5 χρόνια έδινα συνεχώς εξηγήσεις και καταθέσεις στον 'Αρειο Πάγο», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου.
 • Το Νοέμβριο του 2017, και ενώ είχε παραιτηθεί από Προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, ο προϊστάμενος της στο τμήμα δικαστικών συνδρομών, την κάλεσε και της είπε ότι πρέπει να αλλάξει για το δικό της καλό. «Κατάλαβα, σας πήρε ο Παπαγγελόπουλος», του είπε. «Μου χαμογέλασε και μου απάντησε: δεν θα έκανα το χατίρι κανενός αλλά είναι για το καλό σου», φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή.

O Ρασπούτιν

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με βουλευτές-μέλη της επιτροπής, αναφέρθηκε και στον ρόλο του «Ρασπούτιν».

 • «Ο Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, από το 2005. Όσο ήταν υπουργός έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων. Στόχος των συκοφαντικών δημοσιευμάτων ήταν να πλήξουν το κύρος μου και να ενισχύσουν την αξιοπιστία της κ. Τουλουπάκη. Ότι δήθεν εγώ προστάτευα πολιτικούς ενώ εκείνη έδινε στοιχεία», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου και πρόσθεσε: «Τότε κάλεσα κάποιους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ και τους ενημέρωσα για τον Ρασπούτιν εννοώντας φυσικά τον Παπαγγελόπουλο. Εκείνοι για να μην γράψουν το όνομά μου τα απέδωσαν σε «κύκλους της Ράικου». Εγώ τα είχα πει και έτσι καταχώρησα τον Παπαγγελόπουλο ως σκευωρό της ενεργούς πολιτικής. 'Αλλωστε, από το 2005, που ήταν προϊστάμενος στην εισαγγελία Αθηνών και συνυπηρετούσαμε, αποκαλούσε τον εαυτό του, ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, Ρασπούτιν. Από τότε θυμάμαι να το λέει. Όταν ήταν υπουργός λειτουργούσε παραθεσμικά ο Παπαγγελόπουλος. Έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων».
 • «Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε στην υπόθεση Novartis πολιτικούς, εδώ και τώρα! Αυτό ήθελε. Τελικά το κατάφερε με την Τουλουπάκη. Αυτό αποδεικνύει η ροή των γεγονότων. Όσα ήθελε να πέτυχε με την Τουλουπάκη», φέρεται να δήλωσε.
 • Η κ. Ράικου μίλησε και για άλλες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου σε άλλες υποθέσεις. «Τον Ιανουάριο του 2017, μας διαβιβάστηκε αναφορά, με συνημμένο πόρισμα, του διοικητή της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής και τη δανειοδότηση σε εκατοντάδες επιχειρηματίες χωρίς να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια. Ο Παπαγγελόπουλος με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να την κρατήσω και να μην προχωρήσω. Του είπα ότι δεν γίνεται», φέρεται να είπε η εισαγγελική λειτουργός και πρόσθεσε ότι και ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου της είχε εκμυστηρευτεί παρεμβάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο.
 • Φέρεται επίσης να κατέθεσε πως δεν κατήγγειλε τον κ. Παπαγγελόπουλο, μόλις παραιτήθηκε, δηλαδή τον Μάρτιο του 2017, «επειδή στον 'Αρειο Πάγο, υπήρχε απόκλιση από τα συνηθισμένα που την έκαναν να νιώθει άβολα». Είναι χαρακτηριστική η φράση που αποδίδεται, από βουλευτές, στην κ. Ράικου, απόψε στην επιτροπή: «Που να αναφερθώ; Στην κυρία Δημητρίου, άμα πήγαινα, ήξερα τι θα γίνει. Η κ. Δημητρίου ταυτιζόταν με την κυβέρνηση. Γι΄αυτό δεν απολάμβανα τη θεσμική προστασία που χρειαζόμουν».

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και πρόκειται να συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης στις 11.00 με ερωτήσεις βουλευτών.

Ελένη Τουλουπάκη: Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής μου ζήτησε τα στοιχεία για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου

Στις καταγγελίες, βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ ,για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis απαντά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Το θέμα προέκυψε μετά την αποστολή στη Βουλή στοιχείων για εμβάσματα ύψους 2.000 ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου , λίγες ώρες πριν την κατάθεση της στην Επιτροπή.

Όπως διευκρινίζει η κ. Τουλουπάκη «ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής ήταν εκείνος που με έγγραφο ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή το αργότερο ως σήμερα τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν».

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις ότι έχει αφήσει στο συρτάρι της να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες άλλα αιτήματα η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ότι «στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar Υπάρχει καπνός

  Ρεκόρ κερδών η Νοβαρτις επί Σύριζα.

 2. avatar Guest01062016

  Καλά, πλάκα κάνετε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ; 5 χιλ € για εξαγορά εισαγγελέα;;;; Τι είναι ο εισαγγελέας, ψιλικατζής; Αν τα εμβάσματα ήταν 500 χιλιάρικα, θα μπορούσαν να υπάρχουν μομφές. Αλλά για 5 χιλ γίνεστε γραφικοί.... ουστ, τρόλια!

 3. avatar Lxί

  Η νοβάρτις έδινε λεφτά στους γιατρούς για υπερσυνταγογραφήσεις. Πολλοί απο τους γιατρούς αυτούς είναι αριστεροί μαι και η ξεδιαντροπιά και φιλαργυρία είναι η κόλα της αριστεράς.
  Έστησαν το Παραδικαστικό και
  1) Υποσχέθηκαν στους διεφθαρμένους γιατρούς ότι θα τους βγάλουν λάδι και στην θέση τους θα βάλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί δεν τους ενδιαφέρει το σκάνδαλο αλλά η καρέκλα και η Φασιστερά . Check
  2) Στήσανε παραδικαστικό κύκλωμα με δικούς τους δικαστές και εισαγγελείς με ανταλλάγματα εξουσία λεφτά και προαγωγές. Check
  3) Βρήκανε αυτούς που λαδώνανε τους γιατρούς και τους είπαν / εκβίασαν αν δεν ψευδομαρτυρήσετε εναντίων των πολιτικών μας αντιπάλων δεν θα ξανα δείτε τα παιδιά σας. Check
  4) Δώσανε στην Νοβάρτις εκατομμύρια κέρδη απο τα λεφτά μας ασυλία και 10% αύξηση!!!!!! στις τιμές των φαρμάκων για να την προσεταιριστούν. Check
  Ακόμα και έτσι κανείς δεν θέλει να πάει μέσα για ψευδομαρτυρία οπότε άρχισαν τα \"θεωρώ\" \"πιστεύω\" \"ακούγεται\" , οι μεγαλόσχημοι ούτε καν πέσανε στην λούμπα του παραδικαστικού παρά μόνο κάτι \"κλητήρες\" που τσίμπησαν με τις απειλές του παραδικαστικού και είπαν αυτά τα γενικόλογα και αφηρημένα. Από τους 10 πολιτικούς αντιπάλους που επέλεξε το σύριζα για δολοφονία χαρακτήρα αυτήν την στιγμή παλεύουν μπας και εννοχοποιήσουν εδώ και 3 χρόνια έναν 1 μόνο έναν τον Λοβέρδο και πάλι στοιχεία και χρήματα ουδέποτε βρέθηκαν.

  1. avatar @Lxi

   Εχεις δικιο πατριώτη μονο οι αριστεροί γιατροί φταινε που τα αρπαζαν. Κανενας Ελληνας πολιτικός δεν καταδεχθηκε ποτε να παρει μιζα ή να λαδωθεί. .!

   1. avatar Και τώρα κερνάω εγκεφαλικό

    ακριβώς , εκτός αν έχεις αποδείξεις; όχι ; αλλά είσαι όμως συριζοειδες και συμφέρει έτσι να λες έτσι; Εγώ για τους γιατρούς το γνωρίζω αν μου πεις και εσύ ποιους είδες να τα παίρνουν εκτός απο πετσίτες, στάθακες κλπ κλπ θα μάθουμε. Αντε πες.

 4. avatar Sotiris

  Απλά λυπάμαι για τους \"Έλληνες\" που έχουν έστω και κάποια συμπάθεια στην συμμορία αλ666 !
  Κρίμα, γιατί ενώ διαλυόμαστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, εμείς έχουμε τσιμπήσει στο φθόνο και διχασμό που έσπειρε και σπέρνει η αμόρφωτη συμμορία !

 5. avatar Προσεκτικα

  Μην ανοίγεστε , σε αυτή τη χώρα γλιστράνε πολυ οι δρόμοι...

 6. avatar Έχει τη φωλιά της λερωμένη

  Απέλπιδα προσπάθεια απόσεισης ευθυνών για τις μίζες που κατατέθηκαν από τη Νοβάρτις σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τον σύζυγό της που σημειωτέον είναι γιατρός!

  1. avatar Γεροτσολιας

   Με τετοια ψιχουλα δεν αγοραζεις ουτε γαιδαρο, ποσο μαλλον Εισαγγελεα Διαφθορας. Γεροτσολιας

  2. avatar criskalts

   Μια ζωή τα ίδια με εσάς μικρά τρυφερά τρολάκια.
   Τα αυτιά από μόνα τους δεν κάνουν δουλειά. Θέλει και μυαλό!

   1. avatar Sotiris

    και μόρφωση φίλε, για να είναι σε θέση διακρίνουν !

 7. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

  κυριοι, απο οτι φαινεται το σκανδαλο εινσι οχι μονο υπαρκτο , αλλα και βρωμικο!!!

  1. avatar criskalts

   ...είπε περισπούδαστα το τρολ!!!!

  2. avatar Η αριστερά βρέθηκε ξεβράκωτη

   Όντως το σκάνδαλο της σκευωρίας της Νοβάρτις , εκτός αν υποκρίνεσαι ότι κάτι άλλο είδες εσύ εκτός απο την πραγματικότητα που περιγράφει η κ. Ράικου και κάνεις το γνωστό παλαιοσοβιοτιετικό προπαγανδιστικό \"κερδάμε σύντροφοι κερδάμε\" ενώ τρώτε 10 γκολ διαφορά.

 8. avatar ????/

  Στην Ελλάδα υπήρξε ένα φρικιαστικό έγκλημα στην Δημοκρατία και την πατρίδα μας. Πρώτα ανέτρεψαν με πρόσχημα την εκλογή ΠτΔ μια Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση , μας κατέστρεψαν οικονομικά , μας ξεπούλησαν εθνικά, μας ισλαμοποίησαν , άνοιξαν τις φυλακές , υλοποίησαν τα σχέδια σκοπιανών και τούρκων και οργάνωσαν ένα ολοκληρωτικό φασιστικό σύστημα ΜΑΤ, δικαιοσύνη κλπ υπό τον ασφυκτικό τους έλεγχο πριν ξεδιπλώσουν την σκευωρία του παραδικαστικού τους κυκλώματος και μας κάνουν Βενεζουέλα να κυνηγάν να βάλουν φυλακή τους πολιτικούς αντίπαλους τους

  1. avatar @?????/

   Τι τραβας κακομοιρο τρολάκη και εσύ για να βγαλεις 0,80 του ευρω. ??
   Πεντε φορες σήμερα εχεις γραψει το ιδιο σχόλιο και στο παρον αρθρο δυο φορες σαν Αννα και ως ????/..
   Σας βαζανιζει πολύ αυτός ο νέος προισταμενος στην Πειραιώς ενω ο κυρ Γιωργης σας ειχε πιο λάσκα. ..!

   1. avatar criskalts

    Μη του απαντάτε σοβαρά, του κάνετε κακό, νιώθει μειονεκτικά μετά.

  2. avatar ????/

   Αννα.Α

 9. avatar Για να καταλαβω….

  1.000€ το 2008. Αλλα 1.000€ το 2011 και 3.000€ το 2014. Δηλαδη σε εξι χρονια 5.000€ ...μιζα απο φαρμακευτικη εταιρια και μαλιστα φανερα απο NOVARTIS σε τραπεζικο λογαριασμο για καλυψη σκανδαλου;;;!!!! Γελανε και τα τσιμεντα με το \"ευρημα\"!!

 10. avatar Τειρεσίας

  Μπούμερανγκ για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis:

  Κ. Φρουζής: Παραδέχτηκε τις σχέσεις με Μητσοτάκη και Στουρνάρα, επιβεβαίωσε πως ο Μητσοτάκης μετέτρεψε την χώρα σε “πλυντήριο” βρώμιου χρήματος

  Φ. Δεστεμπασίδης: Με έχουν στοχοποιήσει για να μην καταθέσω αυτά που ξέρω.

  Ν. Μανιαδάκης: Διαρκής η παρουσία του στο Υπουργείο Υγείας από το 2010 ως το 2014.

  Γ. Αγγελής: Σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων η υπόθεση Νοβάρτις.

  Η απόφαση της Ολομέλειας Εφετών: Στην Ελ. Τουλουπάκη παραμένει η διερεύνηση της υπόθεσης Νοβάρτις
  Λάσπη κατά Παπαγγελόπουλου από ΝΔ - ΚΙΝΑΛ.

 11. avatar Agt 113

  Καλέ Ράικου τρομοκρατεiται το FBI απο σας τους \'\'αθωους\'\' της novartis;;

 12. avatar Ομάδα Αλήθειας & Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

  ΑΜΕΡΙΚΗ:
  Η κατηγορία (στον Ντόναλντ Τραμπ) βασίζεται σε μια καταγγελία ενός «αξιόπιστου» - όπως χαρακτηρίζεται στα αμερικανικά ΜΜΕ - μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ, ο μάρτυρας κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο περιεχόμενο μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου, στις 25 Ιουλίου.
  ΕΛΛΑΔΑ:
  Εδώ στην Ελλάδα τους λέμε ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ (τον αξιόπιστο μάρτυρα) και τους κατηγορούμε και απο πάνω,τους απείλουμε απο τα ΜΜΕ με μηνύσεις και βάζουμε τον Άδωνη και τον Σαμαρά απο ΜΜΕ τους να τους διαπομπεύουν ως ψεύτες!!

 13. avatar Dr.Sheldon Cooper

  Σκάνδαλο Novartis και στην Ισπανία..

  Στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου έχει μπει η Novartis και στην Ισπανία.

  Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η θεραπεία για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, Kymriah, που λανσαρίστηκε από τη Novartis και εγκρίθηκε από την ισπανική κυβερνηση το 2018.

  Ωστόσο μέλη της καμπάνιας «No es Sano» και ο Οργανισμός Καταναλωτών της Ισπανίας ζήτησαν από το υπουργείο Υγείας να ενημερωθούν για την τιμή του και τα θεραπευτικά και οικονομικά κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την έγκρισή του εν λόγω φαρμάκου.

  Τον Ιανουάριο του 2019, η ισπανική κυβέρνηση σε επιστολή της ανέφερε ότι το κόστος της θεραπείας ανέρχεται σε 320.000 ευρώ, χωρίς όμως να απαντά στα άλλα κρίσιμα ερωτήματα των πολιτών.

  Τότε, η καμπάνια και ο Οργανισμός Καταναλωτών της Ισπανίας κατέφυγαν στο Κεντρικό Συμβούλιο Διαφάνειας της Ισπανίας, το οποίο αποφάνθηκε ότι το υπουργείο πρέπει να δώσει τις αναγκαίες πληροφορίες, καθώς άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

  Από την πλευρά της η Novartis προσέφυγε στα δικαστήρια με σκοπό να καθυστερήσει τη διαδικασία.

  Η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά.

  1. avatar Dr.Sheldon Cooper

   Ρε τρολακι, παλι εδω??

 14. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Σε όλο τον κόσμο πάνε μέσα αυτούς της Novartis στην Ελλάδα δικάζουμε τον υπουργό που ασχολήθηκε.
  Αυτοί είμαστε!!!

 15. avatar 1+1

  Εχει αρχισει πλέον και κουραζει πολύ αυτό το story με την Novartis. ..!!
  Ολοι οι μή εμπαθείς και μή φανατικοί με τα κομματα ´Ελληνες , καλά πλέον καταλαβαίνουν οτι κανένας πολιτικος δεν θα τιμωρηθει ποτέ για τις μιζες, ειτε ειναι της Νοβαρτις ,ειτε του Κεελπνο , Siemens κτλ...
  Ολα τα κομματα και οι πολιτικοι τους τα εχουν κανει πλακάκια μεταξύ τους και αλληλοκαλυπτονται , ενώ μας κοροιδευουν ασύστολα οπως εγραψε και ο εγκριτος Γιανναρας προ διμήνου στην Κυρ.Καθημερινή και προσθεσε μάλιστα οτι “τα κορακια δεν θα βγαλουν ποτέ τα μάτια αλλων κοράκων” και θα συνεχισουν να ξεσκιζουν το πτώμα που αρπαξαν στα γαμψά νυχια τους , δλδ τό δυσμοιρο Ελληνικο λαό ..!!
  (Το τελευταιο με το πτώμα δεν ειναι βέβαια του Γιανναρά, αλλα δικό μου.)

 16. avatar Ξεχασιάρης

  Ρε παιδιά, για θυμίστε μου γιατί μπορεί να κάνω λάθος. Στον λογαριασμό αυτής της κυρίας και του συζύγου της δεν γίνονταν καταθέσεις από την NOVARTIS; Για \'\'ερευνητικούς\'\' βέβαια λόγους!

 17. avatar Μιζαδοροι

  Αλα νταλα της παρασκευης το γαλα. Ενταξει το καταλαβαμε ολοι αθωοι οπως παντα. Βοσκης συνεχεια στα δελτια των οκτω. Μνημονια για παντα ρε μεχρι να βαλετε μυαλο.

 18. avatar Αννα.Α

  Στην Ελλάδα υπήρξε ένα φρικιαστικό έγκλημα στην Δημοκρατία και την πατρίδα μας. Πρώτα ανέτρεψαν με πρόσχημα την εκλογή ΠτΔ μια Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση , μας κατέστρεψαν οικονομικά , μας ξεπούλησαν εθνικά, μας ισλαμοποίησαν , άνοιξαν τις φυλακές , υλοποίησαν τα σχέδια σκοπιανών και τούρκων και οργάνωσαν ένα ολοκληρωτικό φασιστικό σύστημα ΜΑΤ, δικαιοσύνη κλπ υπό τον ασφυκτικό τους έλεγχο πριν ξεδιπλώσουν την σκευωρία του παραδικαστικού τους κυκλώματος και μας κάνουν Βενεζουέλα να κυνηγάν να βάλουν φυλακή τους πολιτικούς αντίπαλους τους.

  1. avatar @Αννα

   Ρε φίλε με κάτι τρολ σαν καί εσένα πολύ καλά μας κανουν οι πολιτικοί και μας ρουφούν το αιμα .. Εάν δεν εισαι εμμισθο τρολλ συνελθε, ειδικά εαν εισαι νεος οπως φανταζομαι και παψε να χρησιμοποιεις το ονομα της αξιοπρεπούς κυριας Αννας. Α απο την Γερμανια..!
   Ολοι πιά εδώ στό Νιούς Μπιστ οπως καταλαβαινεις αλληλογνωριζομαστε.!

  2. avatar ortha-kofta

   Χαλάρωσε κυρία μου !!!!

   1. avatar @Ortha -Kofta

    Δεν ειναι κυρια αλλα ενα ακομη δυστυχές τρολακι της Πειραιώς.

    1. avatar criskalts

     Ξύπνα και πάψε να είσαι σερσερής. Ξύπνα!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει