Ελλάδα και Αλγερία θα προχωρήσουν στη δημιουργία κοινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Αυτό αποφάσισαν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Ραμτάν Λαμάμρα.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους για ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, μέσω της δημιουργίας κοινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και της συμμετοχής ελληνικών τεχνικών εταιρειών στην αγορά της Αλγερίας. Επίσης, συζήτησαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας στον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα, εστιάζοντας στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, απηύθυνε πρόσκληση στον Λαμάμρα να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ενώ εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να εργασθεί για την προώθηση των σχέσεων ΕΕ-Αλγερίας, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.