Την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκειμένου να διερευνήσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit που «φέρει τον κ. Βενιζέλο να ζητά αλλοίωση στοιχείων», όπως υποστηρίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα «για την πρακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτη τού κ. Σαμαρά να καταφεύγει, για μία ακόμα φορά, στην προσφιλή, όπως φαίνεται, για το ΠΑΣΟΚ μέθοδο της αλλοίωσης των στοιχείων», όπως υποστηρίζουν.

«Μετά τα πλαστά στοιχεία, με τα οποία οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, τώρα καταφεύγουν στην ίδια μέθοδο για να καλύψουν τα ελλείμματα, να εμφανίσουν το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και να παρουσιάσουν τη μνημονιακή κυβέρνηση ως επιτυχημένη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε με δήλωσή του «απολύτως ανακριβές» το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Αύγουστο με το στέλεχος της ΕΚΤ Γιεργκ Άσμουσεν.