Τσίπρας: Κυβέρνηση ταξικής μεροληψίας και κοινωνικής αναλγησίας

«Εμείς είχαμε τους δανειστές πάνω από το κεφάλι μας, κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:51
10/12/2019
Τσίπρας: Κυβέρνηση ταξικής μεροληψίας και κοινωνικής αναλγησίας
24
loading

Σκληρή κριτική σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία άσκησε σήμερα το βράδυ από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την ανταπόκριση των πολιτών στο νέο ξεκίνημα, όπως είπε, «που θέλουμε να κάνουμε, για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας , για τη διεύρυνση, για αυτή τη νέα αρχή». Προκειμένου , όπως εξήγησε,» να αντιστοιχίσουμε την οργανωτική μας βάση με τη δυναμική της προσδοκίας, και της ελπίδας που είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία».

«Ποιοι από σας ήσασταν από πριν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι από σας δεν ήσασταν;» ρώτησε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια το ακροατήριο, όπου με μεγάλη διαφορά, υψώνοντας τα χέρια, κυριάρχησαν οι πολίτες που δεν είναι ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόμαστε εδώ όχι για να ζητήσουμε την ψήφο σας, όπως γίνεται λίγο πριν τις εκλογές, όπως συνηθίζουν να κάνουν όλοι και εμείς, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να ζητήσουμε συμμετοχή, τη συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας, αλλά ακόμα την κατάθεση της γνώμης σας. Επίσης ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να τονίσει πως «κυβερνήσαμε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης», τονίζοντας πως «αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν να ήταν τέσσερις δεκαετίες συμπικνωμένες».

«Τόσο μεγάλη πίεση, τόσο μεγάλη επίθεση από έξω και από μέσα δεν έχει ζήσει ποτέ άλλοτε κυβέρνηση στον τόπο, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, τουλάχιστον από το ΄74 και μετά πιστεύω πως περάσαμε ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές, που έχει περάσει οποιαδήποτε κυβέρνηση στον τόπο». Κριτική άσκησε ο κ. Τσίπρας για την μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, και για όσα βιώνει ο ελληνικός λαός, λέγοντας:

« Όταν παραδίναμε την κυβέρνηση δεν πιστεύαμε ότι τόσο γρήγορα θα συνέβαιναν όλα αυτά που βιώνουμε τους τελευταίους πέντε μήνες. Βέβαια κάποια οφείλω να ομολογήσω τα αναμέναμε. Αναμέναμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είχε μια πολιτική προτεραιότητα να προστατεύσει τους λίγους. Αναμέναμε, ότι θα είναι εξαιρετικά προετοιμασμένοι, να αναλάβουν το κράτος και να φτιάξουν το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτό ίσως που δεν περιμέναμε ήταν να το κάνουνε τόσο κραυγαλέα, τόσο ξεδιάντροπα θα έλεγα. Αυτό που δεν περιμέναμε και μας έχει εκπλήξει, ήταν το πόσο χωρίς ντροπή και χωρίς αναστολή θα έλεγα, θα προχωρούσαν σε νομοθέτηση επιλογών προστασίας της ανομίας και της διαφθοράς των λίγων και των εκλεκτών αλλά και το πόσο αναίσχυντα θα προχωρούσαν σε αυτή τη θεωρητικοποίηση του κράτους της καταστολής και του αυταρχισμού. «Πώς το λέει ο κ. Βορίδης», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει ο ίδιος: «Την αναγκαστικότητα του ξύλου και της βίας απέναντι στους πολίτες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση, «μια κυβέρνηση ταξικής μεροληψίας, και κοινωνικής αναλγησίας».

Ακόμα υπογράμμισε, πως εμείς είχαμε τους δανειστές πάνω από το κεφάλι μας, κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο, για να προσθέσει:

«Αλλά εμείς είχαμε τη δυνατότητα κάθε τέλος του χρόνου να δίνουμε κοινωνικό μέρισμα. Και μας έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά είναι ψίχουλα που δίνετε. Πόσα δίναμε εμείς; Το 2016 στην πιο δύσκολη συγκυρία με τον Σόιμπλε να είναι πάνω από το κεφάλι του Τσακαλώτου, δώσαμε 630 εκατ. σε 1,6 εκατ. συμπολίτες μας. Το 2017, δώσαμε 750 εκατ. σε 3,6 εκατ. συμπολίτες μας και το 2018 δώσαμε 780 εκατ. σε 3,7 εκατ. συμπολίτες μας. Αυτά ήταν τα ψίχουλα κατά τον κ. Μητσοτάκη. Και έρχεται αυτός, που δεν θα έδινε ψίχουλα και δίνει 175 εκατομμύρια ευρώ σε 250 000 νοικοκυριά. Σήμερα, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. σημαίνει: 600 εκατ. ευρώ λιγότερα και 2, 7 εκατ. λιγότερους δικαιούχους. Και το χειρότερο από αυτά είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας συνταξιούχος. Ότι πήραν - πήραν και από εδώ και πέρα μόνο περικοπές θα δουν υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δύσκολες μέρες που περιμένουν τον ελληνικό λαό: Μόνο η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, πρόσθεσε, είναι 100 ευρώ το χρόνο επιβάρυνση στο μέσο νοικοκυριό . Το νέο ασφαλιστικό που μας έρχεται όπου θα μας γυρίσει πίσω στο προηγούμενο σύστημα των εισφορών, για το 83% των ασφαλισμένων θα είναι επιβάρυνση 500 ευρώ το χρόνο. Συμπερασματικά, ανέφερε ο κ. Τσίπρας καλό θα ήταν να μην έδιναν τίποτα, παρά αυτή την κοροϊδία. Έχουμε μια πολιτική κοινωνικής μεροληψίας, ταξικής μεροληψίας υπέρ των ισχυρών και μια πολιτική οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα» δ

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πως « θα καταργήσουν την μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθετήσαμε εμείς όπως σήμερα είπε ο Ν. Μηταράκης σε τηλεοπτικό κανάλι».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που προχώρησε η Νέα Δημοκρατία. και το γκρέμισμα της δημόσιας παιδείας που μεθοδεύεται, όπως είπε, ενώ ειδική αναφορά έκανε για τις παραιτήσεις των «αρίστων» από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την παραίτηση του κ. Διαματάρη από το υπουργείο Εξωτερικών. «Έχουμε μια κυβέρνηση της ταξικής μεροληψίας και της fake αριστείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε πως εμείς αφήσαμε 5.000 άτομα στη Μόρια και σήμερα είναι πάνω από 15.000, κάνοντας λόγο για ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για διχαστική προεκλογική πολιτική της Ν.Δ. και διγλωσσία αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών , λέγοντας πως «ούτε βήμα πίσω δεν έκανα από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας». Τέλος, είπε πως δεν θέλουμε μια εικόνα ενός κράτους αυταρχικού όπως παρουσιάζεται σήμερα, με πολίτες να ξεγυμνώνονται στους δρόμους καλώντας τους συγκεντρωμένους, για την δημιουργία ενός κόμματος ανοικτού, μαζικού, λαϊκού και δημοκρατικού απέναντι στον αυταρχισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, που θα εργαστεί για ένα προοδευτικό μέλλον για τη χώρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar La makhnovtchina

  Κοίτα ποιος μιλάει! Ο τσιπρας που τριγυρνάει από κότερο σε κότερο για να υπογράφει μνημόνια και να μας φορτώνει με τον μπαρουφάκη 120δις ευρώ αχρείαστα χρέη και ενφια, να κόβει μισθούς και συντάξεις, να κουβαλάει με την κυρά Μορμώ τασία λαθρομετανάστες και να κλείνει εν καιρώ ειρήνης τις τράπεζες και να πουλάει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας στα Σκόπια για μία βόλτα με ένα ακόμα κότερο.
  ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ.

 2. avatar ΤΣΙΠΡΑΚΟ

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ.
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΑ
  ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΗΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ
  ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

 3. avatar Δημ. Τ.

  Ο Κούλης βρήκε το δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Αλέξης βελτίωσε την οικονομία μας έβγαλε από το μνημόνιο και άφησε γεμάτα τα ταμεία!

  1. avatar θες κιμ….

   αυτος ισως σε θεραπευσει

  2. avatar ο αλεξης επινε αιμα……τρυπησε τσεπες….

   εβριζε......ξεπουλησε ολη τη περιουσια στο ταιπεδ.....τη μακεδονια.......λιμανια αεροδρομια οσε

  3. avatar εβαλες παλι τη κασετα της ντοκας….

   το μαγνητοφωνο μασησε την ταινια....η τσεπη του λαου ξερει πλιοτερα απο σενα και τους λοιπους [...] του αναρχοσυριζοκαταληψια ψευταλεξη

  4. avatar @Δημ. Τ.

   Αν δεν ήσουν για δέσιμο, θα σε θεωρούσα απλώς ψεύτη.
   Ποια ταμεία ρε χαμένε;

   1. avatar το υπερταμειο εννοει…ταιπεδ

    με ξενη διοικηση.....τραπεζες ξεπουλημα σε ξενους.....η τσεπη του μπορει να γεμισε......μπορει να σηκωνε μπαρες με το κινημα δεν πληρωνω...εμεις πληρωναμε και αδειασαν οι τσεπες μας.....

 4. avatar αν θυμηθεις τα ψεμματα σου……αν θυμηθεις την πολιτικη σου

  θα αυτοκτονησεις......

 5. avatar ολοι ισοι προς τα κατω

  στο ντολμα.....

 6. avatar χανια

  τη μαυρη πενταετια τη θυμασαι???εκει να δεις κοινωνικη αναλγησια φορους εκας φπα διοδια ενφια......τα ξεχασες απο τις πολλες κολοτουμπες?????

 7. avatar τι λεει ο μικρος????

  παλι φιλοσοφιες της αμπελου.......

 8. avatar Social Distortion.

  Απο την μία ηταν φοβερός και τρομερός και έφτιαξε την οικονομία (το ατού του, χαχαχαχα).
  Απο την άλλη, είχε τους δανειστές πάνω απο το κεφάλι του. Άρα αυτοί έφτιαξαν την οικονομία.
  Γιατί όσο την είχες εσύ, έριξες ε0 δις το ΑΕΠ, εκλεισες τις τράπεζες και έβαλες 20 δις φόρους επιπλεον.
  Αποφάσισε ρε Αλέξη πια..

 9. avatar spyrospeiratis

  ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ / ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ.

 10. avatar Άτιμη κενωνια …..

  Καημένο μου παιδί
  Τι τράβηξες και εσυ
  Σπαράζει η καρδιά μου

  Άμα ρώταγες όμως -
  Οι πραγματικοί αριστεροί πόσοι είναι ;
  Αμφιβάλω αν σήκωνε κανένας το χέρι του

  Άμα δεν ξεμπλέξεις το κουβάρι της θέσης σου
  - που ούτε κι εσυ δεν ξερεις τι αντιπροσωπεύεις - μην περιμένεις κ πολλά
  Έχεις και τους ξεπεσμένους Μαυρογιαλουρους του ΠΑΣΟΚ για ομάδα ,
  Α ρε Καραμήτρο - δεν πήρες κανένα μάθημα από την κατρακύλα του Γιωργακη;

 11. avatar NX

  STILL WALKING FREE XMMM..

 12. avatar Γεροτσολιας

  Σου βαλαν οι δανειστες το πιστολι στον κροταφο οταν ησουν πανω στο κοτερο, η οταν πηγαινες ταξιδακια; τι τραβηξες και συ 4,5 χρονια ρε κακομοιρε Κωλοτουμπα. Αντε παρε δρομο ρε αρχιψευτη καταληψια. Γεροτσολιας

 13. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  απαγορευεται να εισαι ανεπηδεος μαδησεως.......
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ, ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. avatar Αίσχος και ντροπή να μιλάει αυτός

  Και γιατι δεν παραιτήθηκες αλ6 αφού δε σε άφηναν να φροντίσεις το λαό?
  Γιατι έμεινες αλ6 4,5 χρόνια,η μακροβιότερη κυβέρνηση των μνημονίων ,με το πιστόλι στον κρόταφο?
  Μαζόχας ήσουν αλ6 ή απλα καλοπερναγες εσυ και οι κολλητοί σου σε βάρος μας?
  Ντροπή και αίσχος άθλιε...

 15. avatar NRG

  Μα αφού οι δανειστές θα χόρευαν στα νταούλια που θα χτύπαγες!! Τί? Όχι?

 16. avatar Και γιατί πέφτετε συνέχεια…..

  στα ποσοστά σε κάθε νέο γκάλοπ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Σκεφτείτε σοβαρά:
  1)Αφού ήσασταν ικανοί γιατί σας απέρριψε ο λαός;;;;;
  2) Για να πέφτετε συνέχεια στα γκάλοπ και να ανεβαίνει η ΝΔ για αυτά που την κατηγορείτε ότι κάνει ή δεν κάνει, σημαίνει ότι το αποδέχονται σε μεγάλο ποσοστό οι νοικοκύρηδες Έλληνες (οι μπαχαλάκιδες δεν ενδιαφέρουν)
  3) Βλέπετε κάθε μέρα ότι η πλειοψηφία του κόσμου συμφωνεί με την αυστηρότητα της κυβέρνησης κατά των αποβρασμάτων-παρασίτων της κοινωνίας.
  Προς τι η εμμονή-επιμονή να τους υπερασπίζεστε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο;;;;;;;;;;;;;
  Αν θέλετε να πάτε πάλι στο 4% μια χαρά το πάτε.
  Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προσπάθειες, συνεχίστε σε αυτό τον ρυθμό....

 17. avatar Alofron

  Ακόμα υπάρχει αυτός?
  Και ακόμα μιλάει?

 18. avatar A.M.

  μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ωμπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα πλα μπλα και για να κλεισω μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ............μπλα μπλα .Εσύ και όλοι σας....

 19. avatar παλαιμαχος

  ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΕΝ ΣΕ ΑΟΥΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.....ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ Η ΜΥΤΗ ΣΟΥ.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει