Στο Μεγανήσι, στον Καστό και τον Κάλαμο, στα τρία μικρά νησιά του Ιονίου με τους λιγοστούς κατοίκους, όπου υλοποίει την όγδοη αποστολή της η Axion Hellas, πραγματοποιεί επίσκεψη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε πως «είναι πολύ συγκινητικό να βρίσκεσαι σε απομακρυσμένες περιοχές και να βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν αφήσει τον τόπο τους, μένουν εδώ. Το μόνο που ζητούν από την Πολιτεία είναι τα αυτονόητα και η Πολιτεία οφείλει να τα προσφέρει».

«Είμαστε εδώ για να δούμε από κοντά τα προβλήματα των κατοίκων αυτών των περιοχών», επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας και διευκρίνισε πως «είναι άλλο να τα διαβάζεις σε ένα έγγραφο και άλλο να τα βλέπεις και να τα μαθαίνεις από τους ίδιους τους κατοίκους, από κοντά».

Αναφερόμενος στο εθελοντικό έργο της Axion Hellas που προσφέρει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε: «Είμαστε εδώ και δίνουμε το «παρών» σε αυτήν την αποστολή της Axion Hellas, γιατί θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, που είναι στοιχείο της ταυτότητας του Έλληνα. Πρέπει να επιβραβεύουμε και να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, που δίνουν το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλοι».