Ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επιβεβαιώθηκε το φαβορί


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:17
03/12/2019
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ
2
loading

Ήταν φαβορί να γίνει ο νέος πρόεδρος της της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και επιβεβαιώθηκε. Ο λόγος για τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος εξελέγη με την ψήφο και άλλων παρατάξεων, πέραν της πλειοψηφούσας «Σύγχρονοι ισχυροί δήμοι» που ηγείται.

Σε σύνολο 29 ψηφισάντων, ο κ. Παπαστεργίου έλαβε 23 ψήφους. Επίσης, τον ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και «Νέα Αυτοδιοίκηση».

Αντίθετα, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» ψήφισε λευκό. Λευκό ψήφισε το σύνολο της αντιπολίτευσης και στην εκλογή των υπολοίπων μελών του προεδρείου, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία τους με την απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης για μονοπαραταξιακό προεδρείο στο οποίο, συγκεκριμένα εξελέγησαν 'α αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Μενεμένης -Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, β' αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και γραμματέας, ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης. Όλοι τους εκλεγμένοι με την παράταξη « Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που έχει 20 έδρες σε σύνολο 31 στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την εκλογή του , ο κ. Παπαστεργίου, τόνισε ότι «υπάρχει ένας ζωτικός χώρος στη Δημόσια Διοίκηση για την Αυτοδιοίκηση» και πρέπει να διεκδικηθεί και να αποδοθεί σε εκείνη. Επίσης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, επισήμανε ότι οι δήμοι «έχουν πολλά ακόμα να κάνουν για να είναι οι πόλεις τους προσβάσιμες σε όλους».

Από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», ο δήμαρχος Ήλιδας , Γιάννης Λυμπέρης, επισήμανε την απόσταση που εξακολουθεί να χωρίζει την ελληνική αυτοδιοίκηση από την ευρωπαϊκή και ζήτησε η σύγκλιση τους, να αποτελέσει στόχο του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Από την «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, προέβλεψε ότι θα οξυνθούν τα προβλήματα εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής ενώ ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης», δήμαρχος Νικαίας, Γιώργος Ιωακειμίδης, υπογράμμισε ότι «η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ούτε φιλοκυβερνητική, ούτε αντικυβερνητική αλλά μόνο αυτοδιοίκητη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ωχ τα ματια μου!!!

    Παλι καλα που το διορθωσατε αμεσα.

  2. avatar Ωχ τα ματια μου!!!

    Τι σχεση εχει ο υποτιτλος με το αρθρο;;;; ΚΕΔΕ και Γερμανικα τεθωρακισμενα!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει