Όσο γίνεται λιγότερες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθήσει να βρίσκεται το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όχι επειδή δεν θέλγεται από την εργασία αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Θέλει στο πλαίσιο των καθηκόντων του να βρίσκεται σε συνεχείς επαφές εντός και εκτός συνόρων.

Ήδη προ ημερών σε μια από της συσκέψεις που είχε με τους στενούς συνεργάτες του αποφασίστηκε όπως μαθαίνουμε να πραγματοποιεί περιοδείες εξπρές εκτός Αθηνών τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Θα επισκέπτεται κάποιο νομό της χώρας, από την ακριτική Θράκη μέχρι την Κρήτη, θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και τους περιφερειάρχες προκειμένου να έχει ιδίοις όμμασι εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε τόπος και θα αναζητά λύσεις.

Το έπραξε για παράδειγμα πριν από ένα δεκαήμερο όταν μετέβη για λίγες ώρες στη Ημαθία όπου συνομίλησε μεταξύ άλλων με τους οινοπαραγωγούς και επισκέφθηκε τους αμπελώνες.

Αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να δούμε και πάλι πολύ σύντομα. Επί της ουσίας ακολουθεί την τακτική που είδαμε να ξεδιπλώνει και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου που στήθηκαν οι εθνικές κάλπες πραγματοποιούσε μικρές και σύντομες περιοδείες.

Την ίδια ώρα όμως επιδιώκει να λείπει αρκετές ώρες ή ακόμη και μέρες από το γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου επειδή έχει εκφράσει εξαρχής την επιθυμία του να βρίσκεται συχνά εκτός Ελλάδος προκειμένου να έχει επαφές με ηγέτες διεθνούς βεληνεκούς προκειμένου να προωθεί τα εθνικά συμφέροντα και να προσελκύει επενδύσεις.

Ήδη έχει βρεθεί από την μακρινή Σαγκάη μέχρι τη Νέα Υόρκη ενώ χθες για παράδειγμα είχε ταξιδέψει μέχρι την γειτονική Ιταλία όπου είχε επαφές με τον ομόλογό του, Τζουζέπε Κόντε.

Σήμερα ωστόσο έχει επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα όπου στις 15:30 θα παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (που θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών) ενώ στις 17:00 θα υποδεχθεί στο γραφείο του τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi.

Δεν θα παραμείνει για πολύ όμως στην πρωτεύουσα αφού για παράδειγμα στις 3 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στο Λονδίνο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου θα εορτασθούν και τα 70 χρόνια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις 17 Δεκεμβρίου στην Φρανκφούρτη για το δείπνο που διοργανώνει ο Γάλλος οικονομολόγος Μπενουά Κερέ, ο οποίος απέρχεται από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.