Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορά γιατρούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μιλώντας για την συγκεκριμένη υπόθεση τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση μας αποδεικνύει ότι σε θεσμικά ζητήματα ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο τσαγανό. Εμείς πήγαμε σαν Αρσακειάδες, με το σταυρό το χέρι στην υπόθεση της Novartis»

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τη Νίκη Λυμπεράκη να προβάλει το κανάλι το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis, μιας και «το σκάνδαλο αυτό είναι παγκόσμιο, έχει απασχολήσει όλο τον κόσμο».

Τότε η γνωστή δημοσιογράφος του απάντησε ότι «μάλλον δεν βλέπετε το κεντρικό μας δελτίο», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντάει γελώντας ότι «αυτό είναι αλήθεια».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέγοντας πως ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δημόσια ταλαιπωρία για την Novartis επειδή τον ενοχοποιεί η κυβέρνηση.

Πραγματική πρόθεση δεν είναι οι μολότοφ, αλλά οι μπαχαλάκηδες με γραβάτα

Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ποινικό κώδικα.

«Πιστεύετε ότι η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον ποινικό κώδικα για τις μολότοφ; Υπάρχουν deals με τους τραπεζίτες πίσω από τις αλλαγές του ποινικού κώδικα και με τους εγκληματίες του λευκού κολάρου», ανέφερε αρχικά για τον ποινικό κώδικα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με πρόσχημα ότι θέλει να κάνει πλημμέλημα το κακούργημα, έρχεται να κρύψει την πραγματική πρόθεση. Για τους μπαχαλάκηδες που φοράνε κολάρα και γραβάτες, που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων».

Σε ερώτηση για τον Ρουβίκωνα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν είπαν ότι μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει; Οτιδήποτε είναι έκνομο είναι κατακριτέο».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: «Για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μιλάμε για δανεικά και αγύριστα, είναι μια σειρά από τραπεζικά στελέχη από πίσω, τα οποία αυτή τη στιγμή παίρνουν ασυλία».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην παρουσία του στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

«Σκέφτομαι αν είναι τόσο εύκολο να τους ενοχλώ, να το κάνω πιο συχνά. Αυτό που τους ξάφνιασε και τους ενόχλησε ήταν ότι ενώ είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα για άλλη μία φορά όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για να υπάρξει αντιπαράθεση με τους γνωστούς – αγνώστους, δεν είχαμε αυτό, αλλά είχαμε μία μαζική διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Η πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι μαραθώνιος για να τερματίσεις στο Καλιμάρμαρο». 

Ο ίδιος σε ερώτηση για τον λόγο που δεν δεν ολοκλήρωσε την πορεία τόνισε ότι η παρουσία του είχε συμβολικό χαρακτήρα και υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «το μήνυμα της πορείας είναι ευρύτερο και έχει να κάνει με τους αγώνες του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας απέναντι στην καταστολή».

«Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι δεν είχε πάει σε πορεία γιατί η παρουσία του θα ήταν ένας συμβολισμός παρεξηγήσιμος μιας και η πορεία έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα. «Σεβάστηκα τον χαρακτήρα της πορείας και της μνήμης» υπογράμμισε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ένας πρωθυπουργός που έκανε ό,τι έκαναν όλοι οι άλλοι μιας και εκείνος παρακινούσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους σε μία περίοδο που η χώρα δεν ήταν σε καθεστώς κανονικότητας αλλά ήταν υπό τις πιέσεις των δανειστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και τις άγριες επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια τονίζοντας ότι το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «νόμος και τάξη». «Επί των ημερών μας η ελληνική αστυνομία είχε επιτυχίες σε σχέση με την παραβατικότητα στα Εξάρχεια. Η κυβέρνηση θα οξύνει το υπαρκτό πρόβλημα στην περιοχή» τόνισε.

«Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιοχές σαν τα Εξάρχεια»

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση στα Εξάρχεια».

«Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιοχές σαν τα Εξάρχεια. Περιμένω πολλά και από τον δήμο Αθηναίων. Τα Εξάρχεια πάντα ήταν μία περιοχή όπου έμεναν λόγιοι και διανοούμενοι. Θεωρώ ότι είναι πολύ φτηνό να επιχειρείται προσπάθεια πολιτικής κερδοσκοπίας πάνω σε τέτοια ζητήματα. Επί των ημερών μας δέχθηκα πάνω από τρεις ερωτήσεις για την εγκληματικότητα. Η βαριά εγκληματικότητα σήμερα έχει αυξηθεί» πρόσθεσε.

Υπερδεξιοί υπουργοί στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση στις τάξεις της έχει «υπερδεξιούς» υπουργούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να καταθέσουν απόψεις αναθεώρησης του ίδιου του Πολυτεχνείου, ενώ η πολιτική που ασκεί βασίζεται στο δόγμα «νόμος και τάξη».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το προσφυγικό και θέλει να θρέψει ένα κοινό ακραίων που τους είχε «χαϊδέψει» προεκλογικά τα αυτιά, μέσα από ένα δόγμα “νόμος και τάξη” το οποίο γίνεται αστείο στα μάτια των δημοκρατικών πολιτών» είπε ακόμη.