Σε αντιπαράθεση ήρθαν ο πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών με τον υπουργό Εσωτερικών στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ο Γιάννης Μιχελάκης προσπαθούσε να εξηγήσει στον κ. Κόσσυβα τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να τεθούν σε άμεση κινητικότητα ενώ ο πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών του έλεγε ότι ως… μελλοθάνατοι δεν μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας.

«Η Δημοτική Αστυνομία έχει 29 αρμοδιότητες. Ζητούσαμε την αναβάθμιση της δημοτικής αστυνομίας. Αυτά που ακούμε τα ακούμε δια στόματος υπουργού. Το υπόλοιπο 90% θα απορροφηθεί όλο; Γιατί λοιπόν δεν γίνεται δεκτό το αίτημά μας να μπει άμεση κινητικότητα;», έλεγε ο κ. Κόσσυβας.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι: «Θέλουμε να δούμε ποιες ανάγκες υπάρχουν, να καταγραφούν. Τι ανάγκες έχει η ΕΛ.ΑΣ., τα σωφρονιστικά καταστήματα κ.ά.

Προσφέρεται μία συγκεκριμένη εργασία. Στον ιδιωτικό τομέα όταν κλείνει μία επιχείρηση, κλείνει. Η κινητικότητα δεν ξεκινά από σήμερα. Αρχίζει από τα τέλη Σεπτέμβρη. Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και η στελέχωση έχει μία διαδικασία. Η κινητικότητα θα μετράει για τους δημοτικούς αστυνομικούς από τα τέλη Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε θα κάνετε κανονικά τη δουλειά σας;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι δύο υπουργοί έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα απολυθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί.