Στην 4η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα με τη συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, έδωσε το «παρών» ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στο επίκεντρο της διάσκεψης, η οποία ολοκληρώνεται αύριο, βρίσκονται θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στις επιχειρηματικές ευκαιρίες και στις προκλήσεις των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να έχει συνομιλίες με αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής που παραβρέθηκαν στις εργασίες.

Με αφορμή τη συμμέτοχή του στη διάσκεψη δήλωσε: «Η 4η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη στην Αθήνα αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία να ακούσουμε από πολιτικές προσωπικότητες τις θέσεις και τις προτάσεις τους για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα μας.

Παράλληλα, παραβρέθηκαν στη διάσκεψη και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ αυτών και μέλη της διοίκησης της ισχυρής αραβικής εταιρείας CCC που έχει την έδρα της στο Μαρούσι και με τους οποίους έχω τη τιμή να με συνδέουν διαχρονικά φιλικές σχέσεις.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, να επισημαίνει ότι στους στόχους της νέας κυβέρνησης είναι η δρομολόγηση φιλοεπενδυτικών πολιτικών με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται άλλωστε και οι στόχοι της περιφέρειας Αττικής στην οποία εργαζόμαστε συστηματικά για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων. Η Αττική μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μιας βιώσιμης ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ευρώπης.

Η περιφέρεια Αττικής αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας μας. Διαθέτουμε συγκροτημένο στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο, με συγκεκριμένους στόχους που αφορούν στην εξωστρέφεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και στη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Σήμερα, πρώτη ημέρα της διάσκεψης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησαν ομιλίες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Andrej Plenković, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabić, καθώς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κράτους της Παλαιστίνης, Nabil Aburdeineh.

Στη διάσκεψη παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Διδασκάλου κ.α.