«Η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση» ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης».

«Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε: «ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Στην διαπίστωση συμφωνούμε αλλά τα κόμματά μας έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις αιτίες και στην διέξοδο από την κρίση. Έχει αποδειχθεί ότι οι μορφές διαχείρισης του συστήματος φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές δεν τον απαλλάσσουν από τις αντιφάσεις του. Η ανάπτυξη αν έρθει θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Ο λαός πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ανάπτυξης με φτώχεια και να πάρει στα χέρια του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές».