Παρέμβαση υπέρ της συνταγματοποίησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την οικογένεια έκανε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε στην Επιτροπή και συγκεκριμένα στην ενότητα για τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα, υποστηρίζοντας την άποψη ότι: «Η ελληνική οικογένεια είναι το θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους» και τη σημασία της θέσπισης εγγυημένου εισοδήματος.

«Την στιγμή που κατέρρεαν το κράτος και οι κοινωνικές πολιτικές του, η ελληνική οικογένεια ήταν αυτή που άντεξε και σήκωσε στις πλάτες της την Ελληνική κοινωνία. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες που παρά τις περικομμένες συντάξεις συνέχισαν να σπουδάζουν τα εγγόνια τους και να κρατούν όρθια τα παιδιά τους» τόνισε.

Για τους λόγους αυτούς, ο βουλευτής Ροδόπης υποστήριξε μεταξύ άλλων και τη θέσπιση σε επίπεδο Συντάγματος, ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο άρθρο 21 παρ. 1 που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Δείτε το βίντεο από την τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη: