Την αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσε η επίκληση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, της επερώτησης που είχαν καταθέσει στη Βουλή το 2011 βουλευτές της ΝΔ, στην οποία έκαναν λόγο για «πιράνχας και τρωκτικά στο χώρο της υγείας».

«Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Κώστας Κιλτίδης, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ είναι και αυτοί σκευωροί που στην επερώτηση τους έκαναν λόγο για “πιράνχας και τρωκτικά στο χώρο της υγείας”;» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να ενισχύσει το επιχείρημα του ότι η ΝΔ κατασκευάζει σκευωρούς.

Το απόσπασμα από το 08:13 στο παρακάτω βίντεο

«Είναι υπαρκτό το θέμα με τα σκάνδαλα υπερτιμολογήσεων, τους γιατρούς με τα φακελάκια στο ΕΣΥ. Και όλα αυτά δεν τιμούν κανέναν. Αν και διακεκριμένος νομικός θα είχατε κοπεί, διότι αντί να κάνετε μια έρευνα ως ΣΥΡΙΖΑ να ψάξετε τα κακώς κείμενα, χρησιμοποιήσατε τον τίτλο για να σπιλώσετε τους πολιτικούς αντιπάλους σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά η πολιτική σκευωρία είναι κάτι άλλο. Χάθηκαν τέσσερα χρόνια για να ψάξουμε ουσιαστικά ποια είναι τα κακώς κείμενα στο τομέα της υγείας και την ευθύνη την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».