Η κυβερνητική κρίση φτάνει στο αποκορύφωμά της. Σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το ζήτημα της ΕΡΤ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται εκ νέου αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πυροδότησε εστία έντασης στην κυβερνητική συνοχή, εμφανή είναι όμως τα σημάδια εκτόνωσης, μπροστά στο φόβο νέων εκλογών. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν ότι πρέπει να συμφωνήσουν και παρέπεμψαν στην σημερινή, τρίτη κατά σειρά και κρισιμότερη, συνάντηση τις λεπτομέρειες.

Κλειδί για την συμφωνία φαίνεται πως είναι ο καθορισμός του αριθμού των εργαζομένων στον ενδιάμεσο φορέα που θα συσταθεί και η διάρκεια των συμβάσεων.

Το απόγευμα, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ενημέρωσαν τα κομματικά τους στελέχη για την έκβαση της χθεσινής σύσκεψης. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις και άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία προσέρχεται ο Φώτης Κουβέλης στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ