Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δεν αναφέρετε ότι έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί». Αναφέρθηκε ακόμη στην οικονομία της χώρας μας ένα χρόνο πριν αλλά και τα βήματα προόδου, τα οποία, όπως είπε, είναι ολοφάνερα. «Να σας θυμίσω που ήμασταν ένα χρόνο πριν και θέλετε να σας θυμίσω πού είμαστε τώρα;», του τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Υπογράψαμε σημαντικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, αντί να σταθείτε στα θετικά σημεία. Καταστροφολογείτε και δεν προτείνετε μια λύση. Καταθέσαμε ένα σχέδιο για την ΕΡΤ. Ποια είναι η άποψή σας; Ελάτε λοιπόν να συζητήσουμε».

«Η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά ανασυγκροτείται και θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Στο συνεργείο θα μπει, για να βγει διορθωμένη, καθαρή, χωρίς σκάνδαλα και πολύ σύντομα θα γίνει η σύσταση του νέου φορέα», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» σήμερα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στο μεταβατικό στάδιο το ΥΠΟΙΚ, ως μέτοχος, καθίσταται ειδικός διάδοχος της περιουσίας, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της ΕΡΤ μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας», ανέφερε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι «η αποζημίωση των εργαζομένων θα καταβληθεί στο ακέραιο».

«Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν μας», συνέχισε, «ούτε η διακοπή μετάδοσης εκπομπών ήταν μία εύκολη απόφαση» και μίλησε για «αναγκαίο και θαρραλέο βήμα», προκειμένου να συσταθεί εκ βάθρων και να λειτουργεί ένας νέος δημόσιος φορέας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ