Δριμεία απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση το Υπουργείο αναλύει μία προς μία τις επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην καθεμιά ξεχωριστά, με στοιχεία για το τι έχει πράξει από τις εκλογές μέχρι σήμερα και τονίζει ότι η κυβέρνηση «έχει σχέδιο», που ήδη η Ε.Ε. δέχτηκε θετικά, προχωράει με ταχείς ρυθμούς την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος και επισημαίνει ότι «το μεταναστευτικό είναι πολυδιάστατο θέμα και δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση αλλά για πολιτικές συνεργασίας».

Ειδικότερα αναφέρει, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου παρουσίασε σήμερα το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, τον εξορθολογισμό του συστήματος ασύλου και την αποσυμφόρηση των νησιών, λέγοντας ότι ήδη από το τέλος Αυγούστου έχουν μεταφερθεί 4.000 άνθρωποι στην ενδοχώρα και θα τριπλασιαστούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με την δημιουργία δομών με οργάνωση και ασφάλεια για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και μεταναστών, εν όψει του χειμώνα.

Σχολιάζει τα περί ένταξης της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφέροντας ότι το μόνο που θα κρατήσει είναι τα σχολεία, ενώ θα τα αλλάξει όλα, εισάγοντας 16.000 στην αγορά εργασίας και χρηματοδοτώντας 40.000 θέσεις σε διαμερίσματα για ενοίκιο, συνεργαζόμενοι σε τοπικά και εθνικά συμβούλια μεταναστών.

Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ποτέ δεν είχε καταθέσει ένα στρατηγικό σχέδιο για το μεταναστευτικό, ενώ χαρακτηρίζει «γκουλάγκ» την Μόρια και τα άλλα στρατόπεδα, που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για κυνισμό, που «τα ονόμασε δομές φιλοξενίας».

Κάνει ειδική αναφορά η ανακοίνωση στην εκκένωση των καταλήψεων για την οποία διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τα κτήρια αχούρια, σε άθλιες συνθήκες και καμία υγειονομική προστασία.

Επισημαίνει ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκλώβισε τη χώρα στην συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας», και «τώρα εμφανίζεται κριτής, με άγνοια, για τη συμφωνία της Μάλτας και τιμητής, με αφροσύνη, για το τι πράττει η κυβέρνηση».

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να συμπράξει εάν συμφωνεί σε όλα τα σχέδια που για την διαχείριση του μεταναστευτικού που αναλύει στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά πια στην ανακοίνωση του για προσφυγικό αλλά για μεταναστευτικό, ευτυχώς δεν λέει πια τα στρατόπεδα δομές φιλοξενίας. Αυτή η πρόοδος είναι σημαντική και τη χαιρετίζουμε! Μεταναστευτικό, Μάλτα και στρατόπεδα είναι ήδη βάση για συγκλίσεις».