Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας αρχικά: «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και της διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής».

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει πως, ενώ «είναι θετικό ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά, συνεχίζει την πολιτική των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων και του διαλόγου με την Τουρκία», είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε σε σημερινή συνέντευξή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Επίσης, όπως σημειώνει, «δεν έθεσε αρχικά και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Θέμα το οποίο απουσίαζε από τις αρχικές κυβερνητικές ενημερώσεις και τέθηκε τελικά από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».