Μπακογιάννη: Ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια, αλλιώς τα δισέγγονα μας δεν θα έχουν ασφαλή δρόμο

Φιλοδοξείται ότι το έργο θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:14
20/09/2019
Μπακογιάννη: Ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια, αλλιώς τα δισέγγονα μας δεν θα έχουν ασφαλή δρόμο
13
loading

Κοινό αίτημα φορέων προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε ο δρόμος Σούδα - Αεροδρόμιο να ενταχθεί στο ΒΟΑΚ θα αποσταλεί το προσεχές διάστημα όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με την παρουσία της βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης τόνισε ότι ο δρόμος αυτός είναι απολύτως απαραίτητος όχι μόνο για τα Χανιά αλλά και για το Ρέθυμνο με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, καθώς το νέο Αεροδρόμιο Καστελίου τοποθετεί την πρόσβαση των Ρεθεμνιωτών σε αεροδρόμιο, σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση.

Με την ένταξη του δρόμου στον ΒΟΑΚ φιλοδοξείται ότι το έργο θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς ενώ ήδη έχουν γίνει απαλλοτριώσεις για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι.

Η σημερινή σύσκεψη έγινε εν αναμονή της επίσκεψης του Υπουργού  Υποδομών κ. Καραμανλή που θα γίνει όπως σημείωσε η κ. Μπακογιάννη στις αρχές Οκτωβρίου και στο διάστημα αυτό οι συναρμόδιοι φορείς θα έχουν προετοιμαστεί ώστε να καταθέσουν στον Υπουργό τα αιτήματά τους.

Ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια γιατί αλλιώς τα δισέγγονά μας δεν θα έχουν ασφαλή δρόμο

Ερωτηθείσα η κ. Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στον ΒΟΑΚ όταν αυτός ολοκληρωθεί, η βουλευτής απάντησε οτι εξ' αρχής είχε δηλώσει πως ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιβολή διοδίων και μάλιστα χαρακτήρισε την θέση ότι στον ΒΟΑΚ δεν πρέπει να τοποθετηθούν διόδια ως «λαϊκίστικη» και ουτοπική. Αυτό που θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης πάνω σε αυτό το θέμα είναι που και πώς θα μπουν τα διόδια, τι θα προβλέπεται για τους μόνιμους κάτοικους που θα χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο κτλ.

«Επί της αρχής ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια γιατί αν  μπούμε σε άλλη λογική τα δισέγγονά μας δεν θα έχουν δρόμο για να μπορούν να πάνε με ασφάλεια από τα Χανιά στο Ηράκλειο ή τον Αγ. Νικόλαο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Νίκος Καλογέρης: Το αποτέλεσμα μετά την μελέτη πιστεύουμε ότι θα είναι υλοποιήσιμο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι σκοπός είναι η μελέτη να είναι υλοποιήσιμη και να ολοκληρωθεί το έργο του ΒΟΑΚ.

«Έγινε μία καλή κουβέντα,  πέρα από τα τεχνικά θέματα, χρησιμοποιήθηκε και η κοινή λογική, που πολλές φορές, έχουμε πει ότι δεν αρκεί να έχουμε μία μελέτη. Η μελέτη πρέπει να είναι και υλοποιήσημη. Μπορείς να κάνεις μία μελέτη και να την έχεις στο συρτάρι και να μην αξιοποιείται και να μην αναπτυχθεί η περιοχή. Επειδή μας ενδιαφέρει άμεσα να υλοποιηθεί η μελέτη και αυτό είναι και το νόημα της συνάντησης. Δε θέλω να μπω στο κομμάτι της απόδοσης ευθυνών, οι ευθύνες είναι διακομματικές, διακυβερνητικές, πολλοί τις χρεώνονται και δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Έχουμε τώρα μία νέα κυβέρνηση και έχει μία σαφή αναφορά στην Κρήτη και στα Χανιά και θα το αξιοποιήσουμε δεν θα το εκμεταλλευτούμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπό συζήτηση, έχουμε μία λωρίδα που την έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και μπορεί να αξιοποιηθεί και να γλιτώσουμε αρκετά χρήματα. Το αποτέλεσμα μετά την μελέτη πιστεύουμε ότι θα είναι υλοποιήσιμο αυτή είναι και η πρόταση της κ. Μπακογιάννη».

Περισσότερα νέα για την Κρήτη στο flashnews.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Καζανοκέφαλος

  Για αυτούς που βρίσκουν λογικά τα διόδια ας αναρωτηθούν τι καλύπτουν τα τέλη κυκλοφορίας και τι καλύπτει η διαφορά της καθαρής αξίας της βενζίνης από τα 30 λεπτά μέχρι τα περίπου 2€ της τιμής του λίτρου που χρεώνει το κράτος. Και τα δυο κόστη είναι σχετιζόμενα άμεσα με την χρήση αυτοκινήτου.

 2. avatar Καζανοκέφαλος

  Αυτούς εδώ τους ξέρουμε και δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Είναι γνωστή από παλιά η διαδικασία, ο κολλητός εργολάβος με μια μπουλντόζα παίρνει το έργο,. Δανείζεται από ανακεφαλαιομενες από εμάς τράπεζες και στην συνέχεια πάλι εμείς του ξεπληρώνουμε το δάνειο με τα διόδια και διασφαλίζουμε τα κέρδη τους για πάντα . Για τους προηγούμενους άστο, χειρότεροι και από τους τωρινούς, έμειναν κοντά 5 χρόνια στις μελέτες για τον ΒΟΑΚ. Τι διάολο μην δώσουν και αυτοί κάτι σε κανένα μελετητικό γραφείο.Δυστυχως η «δημοκρατία» της μπανανίας καλά κρατεί και μεις οι αυτόχθονες είμαστε τα καλύτερα ζωα για να τρώμε τον σανό που μας δίνουν . Πάντως όλοι πρωτίστως ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των οδηγών !!!

 3. avatar Για αυτό ..

  Είναι οι δρόμοι παρατημένοι στη Κρήτη πολλά χρόνια τώρα .. για τα διόδια φυσικά !!! Διόδια σε νησί !!! Ποιό άλλο νησί εχει σειρά ;; Που πάνε τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων που συσωρευώνται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ ;; Έχουμε τους περισσότερους φόρους στ καύσιμα στην Ευρώπη αλλά για δρόμους δεν δίνει το κράτος μια, γιατί φυσικά οι εργολάβοι (χρηματοδότες των κομμάτων) περιμένουν να αρμέγουν τον κακόμοιρο πολίτη !!

 4. avatar PanosGianaros

  Και τώρα που αποφασίσανε ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ να μετονομαστεί
  σε Παύλος Μπακογιάννης , , , , καιρός είναι κυρά Θοδώρα μου να μετονομαστείς κι εσύ
  απο Μπακογιάννη σε . . . . . . Μητσοτάκη πλέον .
  Αυτός ο περίφημος Βόριος Οδικός Αξονας Κρήτης ,- - ΒΟΑΚ - - τσίρκο τον καταντήσατε
  και είστε και Κρητικοί , , , δεν είναι ΒΟΑΣ δεν είναι Κροταλίας. . .!

 5. avatar Νικολακακης

  Έτσι μπράβο γεμίστε μας διόδια Κάθε χιλιόμετρο και βγάζουμε το χέρι έξω να πληρώνουμε

  1. avatar Προς τι η πρεμούρα ;

   Εσείς, έτσι κι αλλοιώς , ανήκετε στο ...κίνημα δεν πληρώνω παιδιά ! Δεν σας αφορά ...Θα ξανά πληρώσετε ΟΤΑ ξαναβγεί το ... καμάρι σας! Υπομονή καμία 15αριά χρόνια

 6. avatar iasonakos

  Ψσξτε τις φιλιες κ τις συγγενειες....στις κατασκευαστικες κ ετοιμαστειται....

 7. avatar spyrospeiratis

  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΠΤΥΧΘΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΟΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ.

 8. avatar mimis15

  ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ????ΠΛΕΡΟΥΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ??ΕΝΑ.

  1. avatar pan

   Ναι γιατι με την φασιστερα κινούμασταν τζάμπα...
   Λες και ξεχασαμε την αυξηση του ΦΠΑ και τα 10 λεπτα καπελο στο υγραέριο..
   Αντε τωρα Ζαιοι..

  2. avatar Τι φωνάζεις ; Έχεις επιλογή :

   Μπορείς να τα πληρώνεις αν θες , όλα στην εφορία ! Και να μην σου μένει τίποτα ! Όπως λέμε ΞΥΡΙΖΑ...

 9. avatar μπακογιαννη….εσυ εχεις και πληρωνεις…ρωτας εμας????

  οι μονιμοι κατοικοι?????με τα ποδια θα πηγαινομε στη πολη η με γαιδουρακια????

 10. avatar 8 μηνες και οι γεφυρες ……κρεμονται ακομη χανια και ρεθυμνο

  για αυτο θα μας πεις κατι?????οπου μπει η αρχαιολογια ειναι μεγαλη γαγγραινα......δημαρχος περιφερειαρχης υπουργος υπαρχει??ο κοσμος περνα απο μια μισκγκρεμισμενη γεφυρα....οι τουριστες φωτογραφιζουν τα χαλια μας....στραβοι οι αλλοι...στραβοι και τουτοι??καμια ενημερωση απο κανεναν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει