Κωνσταντοπούλου σε Γαβρά: Δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια ιστορικά γεγονότα

Τι αναφέρει στην ανοικτή επιστολή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:03
10/09/2019
Κωνσταντοπούλου σε Γαβρά: Δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια ιστορικά γεγονότα
30
loading

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανοιχτή επιστολή προς τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά τοποθετείται σχετικά με το σενάριο της ταινίας «Ενήλικοι στην Αίθουσα» που πραγματεύεται τις δραματικές διαπραγματεύσεις και το τι έγινε το καλοκαίρι του 2015.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου, που είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του».

Διαβάστε την ανοικτή επιστολή:

«Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Γαβρά

Αγαπητέ κύριε Γαβρά,

Όπως είχα την ευκαιρία να σας πω και δια ζώσης στα τέλη Μαΐου του 2015, στο Παρίσι, σας εκτιμώ και σας σέβομαι για το έργο και την προσφορά σας. Για το λόγο αυτό, ως Πρόεδρος της Βουλής, ζήτησα τη στήριξή σας για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, τον Ιούνιο 2015. Τότε, μου είχατε ζητήσει να σας στείλω το πόρισμα και λίγες μέρες αργότερα υπήρξατε από τους πρώτους που υπέγραψαν στηρίζοντάς το. Στηρίζοντας δηλαδή την επίσημη επιστημονική εργασία νομικών, οικονομολόγων και ειδικών διεθνούς εμβέλειας, που εργάστηκαν αφιλοκερδώς επί μήνες και ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους το λεγόμενο δημόσιο χρέος της χώρας είναι παράνομο και δεν πρέπει να πληρωθεί από τον ελληνικό λαό.

Με αυτήν την ανοιχτή επιστολή, θέλω να σας εκφράσω, δημόσια, την απορία μου.

Επιλέξατε να δημιουργήσετε μια ταινία, που αναφέρεται σε μια ιστορική και εξαιρετικά σημαντική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας του λαού και της χώρας μας. Μια περίοδο που κάποιοι ζήσαμε από θέση ευθύνης και που ολόκληρος ο λαός μας βίωσε με τον πιο έντονο τρόπο. Και το κάνατε υιοθετώντας πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση (το σενάριο, στ’ αλήθεια) ενός ανθρώπου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην περίοδο αυτή. Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική, διαπραγματευόμενος χωρίς νομικό επιτελείο και υπονομεύοντας σοβαρές δυνατότητες που η χώρα μας είχε (και εξακολουθεί να έχει), δημιουργώντας τετελεσμένα και δένοντας την Ελλάδα στο άρμα του τρίτου Μνημονίου, πριν καν συμπληρώσει 1 μήνα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Έχω ζήσει τα κρίσιμα γεγονότα και έχω οδηγηθεί σε ασφαλή, τουλάχιστον κατά την κρίση μου, συμπεράσματα πια, για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Οπωσδήποτε, από τη θέση στην οποία υπηρέτησα, έχω άμεση και ασφαλή γνώση για όσα διαδραματίσθηκαν. Και, χωρίς να διεκδικώ να υιοθετήσετε την δική μου θέση και καταγραφή, απορώ για το γεγονός ότι δεν επιχειρήσατε να διασταυρώσετε τα γεγονότα της περιόδου. Η ταινία σας δεν αναφέρεται σε μια υποθετική, φανταστική χώρα, αλλά σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και στον ρόλο που διαδραμάτισαν πρόσωπα που διαχειρίσθηκαν τις τύχες της χώρας.

Μια ιστορική καταγραφή που εμφανίζει όσα συνέβησαν το 2015 ως αποκλειστικό αποτέλεσμα των ακραίων συμπεριφορών των δανειστών και παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση ανήμπορη να αμυνθεί και να διεκδικήσει είναι μια καταγραφή ψευδής. Οι δανειστές συμπεριφέρθηκαν με τρόπο εγκληματικό, ανάλγητο, πραξικοπηματικό. Αυτό είναι γεγονός. Δυστυχώς, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι έχοντες την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, τους διευκόλυναν. Ήταν απροετοίμαστοι, πρόχειροι, επιπόλαιοι. Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι συνθηκολόγησαν επειδή ήταν απροετοίμαστοι, η δική μου πεποίθηση, που στηρίζεται στα γεγονότα που βίωσα, είναι ότι επέλεξαν να μην προετοιμαστούν, γιατί είχαν προσυμφωνήσει να συνθηκολογήσουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο όταν επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν την δουλειά που έγινε εκείνο το διάστημα στη Βουλή και τα συγκεκριμένα διαπραγματευτικά εργαλεία που παρήγαγε αυτή η δουλειά.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του 2015, η Κυβέρνηση Τσίπρα, αντίθετα με τις δεσμεύσεις της, δεν έθεσε ποτέ το ζήτημα της διαγραφής του χρέους, ούτε αμφισβήτησε το χρέος, αλλά αντίθετα το αποδέχθηκε με τη Συμφωνία ‪της 20ης Φλεβάρη, που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής. Με την ίδια συμφωνία, παρέδωσαν στους δανειστές 11 δισεκατομμύρια ευρώ, αντίθετα με τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα. Στις δικές μου αντιδράσεις για τη Συμφωνία αυτή, Τσίπρας και Βαρουφάκης παρίσταναν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν ανέστειλαν την αποπληρωμή του χρέους ούτε όταν ξεκίνησε ο λογιστικός έλεγχος από την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής, μολονότι και αυτό αποτελούσε δέσμευση. Και δεν χρησιμοποίησαν το Πόρισμα της Επιτροπής ούτε στην πιο κρίσιμη καμπή της λεγόμενης διαπραγμάτευσης, τον Ιούνιο.

Όταν αποφασίσθηκε από τη Βουλή το δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης επιχείρησε να το αναστρέψει, δηλώνοντας ότι «αν αλλάξει η πρόταση των δανειστών, θα αλλάξει το ερώτημα και η Κυβέρνηση θα κάνει καμπάνια για το Ναι», την ίδια ώρα που ο κ. Δραγασάκης δήλωνε ότι το δημοψήφισμα μπορεί και να μη γίνει. Χρειάστηκε να κάνω δημόσια δήλωση από το Προεδρείο της Βουλής, ότι το δημοψήφισμα δεν ακυρώνεται και το ερώτημα δεν αλλάζει για να σταματήσουν αυτές τις δηλώσεις.

Είναι πια ξεκάθαρο ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης πίστευαν ότι ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε Ναι στο δημοψήφισμα και λογάριαζαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ναι ως άλλοθι. Αυτός είναι ο λόγος της παραίτησης Βαρουφάκη στις 6 Ιουλίου 2015, αμέσως μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ο οποίος στη συνέχεια διευκόλυνε με όλους τους τρόπους την παραβίαση του ΟΧΙ: δεν αιτιολόγησε την παραίτησή του, έστειλε επιστολή στήριξης του διαδόχου του, Τσακαλώτου, και της εξουσιοδότησής του για την μετέπειτα συμφωνία της 13ης Ιουλίου για το 3ο Μνημόνιο, υπερψήφισε τα 2α προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που διευκόλυνε τις κατασχέσεις των περιουσιών των πολιτών από τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Όλα αυτά έγιναν από επιλογή και όχι ελλείψει επιλογής.

Θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου, που είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του.

Φυσικά, ως καλλιτέχνης και μάλιστα ως ο Κώστας Γαβράς έχετε την ελευθερία και το δικαίωμα να δημιουργήσετε όπως και ό,τι επιλέγετε. Θεωρώ όμως ότι δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια, από την οπτική ενός εκ των υπευθύνων και εμπλεκόμενων, τόσο σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Σύμφωνα με το σενάριο του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο για την Ελλάδα.
Εγώ γνωρίζω ότι μπορούσε και μπορεί.
Και η ευθύνη εκείνων που δεν θέλησαν να κάνουν όσα έπρεπε και όσα όφειλαν δεν μειώνεται από την αναλγησία εκείνων που αντιμετώπισαν.
Η ευθύνη τους δεν μειώνεται ούτε με την δική σας ταινία.

Με σεβασμό,
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρ. Πρόεδρος της Βουλής».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

30
σχόλια
 1. avatar Guest01062016

  Δεν συμπαθώ καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ το Μπαρουφάκη, αλλά κατά τη γνώμη μου μια ταινία είναι! Δεν είναι μάθημα ιστορίας. Και σαν ταινία, μπορεί αν θέλει να βάλει τις συζητήσεις να γίνονται στον Άρη... Μυθοπλασία είναι, ακόμα και αν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να είναι μονομερής, αν θέλει. Θα κριθεί εν τέλει γι αυτό, αλλά το δικαίωμα το έχει...

  1. avatar kyrik

   Αν είναι έτσι, δηλ.μια ταινία-μυθοπλασία που παρουσιάζει κάποια γεγονότα μονομερώς από τη σκοπιά του σκηνοθέτη, γιατί να χρηματοδοτείται από το κράτος?

   1. avatar Guest01062016

    Αυτό που είπατε είναι πολύ σωστό και δεν έχω απάντηση. Θα μπορούσα να το καταλάβω για κάποιον αναδυόμενο σκηνοθέτη που δεν βρίσκει χρηματοδότες. Αλλά ο Γαβράς δεν έχει τέτοιες δυσκολίες: όπως έγραψα κάπου αλλού, αν το θέμα της ταινίας του ήταν το Brexit, θα πήγαινε για όσκαρ! Οπότε έχετε δίκιο να υπονοείτε μια κατά παραγγελία μυθοπλασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 2. avatar PanowGianaros

  Θέλω να δω , όταν ο Βαρουφάκης καταθέσει στην βουλή τις μαγνητοφωνημένες
  συνομιλίες - - όπως είπε - - αν θα τους χωράει όλους το ' ' λαγούμι ' ' του ΜΕΤΡΟ
  της Θεσσαλονίκης για να κρυφτούνε . . . . !
  Ες αύριον τα σπουδαία. . . . !
  Μην προτρέχετε , , , θα λαχανιάσετε . . . !
  Θά είναι πρωτοχρονιάτικος μποναμάς . . !
  υ.γ
  Μετα την δήλωση του Βαρουφάκη έπεσε . . . . . ΜΟΥΓΚΑ . . !

  1. avatar Guest01062016

   Εγώ θέλω να δω ΑΝ θα τις καταθέσει! Πάμε ένα στοιχηματάκι;

  2. avatar Social Distortion.

   Ποιός θα κρυφτεί? Ο Σοιμπλε?
   Χαχαχαχαχαχαχαχα

 3. avatar George7015

  Μπράβο Ζωή είσαι πολύ εύστοχη.... κτυπάς εκεί που πρέπει και όπως πρέπει!!

 4. avatar Θορπ.

  Κύρια πρόεδρος ήσουν και εσύ στο τσίρκο του 2015 !
  Θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος είναι επαγγελματίες !
  Λειτουργούν ως επιχειρηματίες εργολάβοι κατασκευαστές κατα παραγγελία !
  Την δε αμοιβή τους την παίρνουν προκαταβολικά και μετρητά κάτω απο το τραπέζι !
  Η προπαγάνδα διαθέτει άπλετο χρήμα και μαύρο που κανείς δεν γνωρίζει την έλευση του !
  Ο νομικός κόσμος έχει χειριστεί τέτοιου είδους υποθέσεις , όπως λύτρα , αλλοτριωσεις , ληστείες , εκβιασμούς , Μίζες κτλ.
  Λίγο μετριοφροσύνη δεν βλάπτει !

 5. avatar ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!!!!!!!!!

  Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΠΟΥΛΟΥ.
  ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.............
  Ο Κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ
  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΓΚΑ ΑΚΟΜΑ.
  ΕΙΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Η ΑΛΛΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..................................

  1. avatar σιγά μη κοιμούνται

   στα μπουζούκια είναι

 6. avatar criskalts

  Αριστεροί πουλημένοι μια ζωή.
  Ο αγοραστής τους αλλάζει μόνο και είναι αυτός που δίνει τα περισσότερα κάθε φορά.

  1. avatar Tagmatasfalitis ole

   Ε όχι δαααα. Ναζί, Άγγλοι,αμερικανοί...με όλους πήγατε για να ροκανισετε δάνεια κ στείλατε τη μισή Ελλάδα εξορία για να μένουν περισσότερα. Θυμάσαι τις υπερτιμολογήσεις κ τα μαγικά στένεμα δρόμων επί εθνάρχη; Από το 20 σφάζεται αριστερούς και δώσατε κ μισή Κύπρο ως γνήσιοι δωσίλογοι. Παιδιά του χιτλερ ήσασταν,άλλωστε,γι αυτό τα βρήκατε κ με τους Άγγλους. Μαζί του έκατσε πρώτος στο τραπέζι ο βρετανός τσαπερλαιην κ υπέγραψε σύμφωνο ενώ στις εκκλήσεις του Στάλιν για κοινό μέτωπο Αγγλία κ Γαλλία ήθελαν πολιτική κατευνασμού. Προβατίνα τώρα κι άντε να ξαπλωσεις μπολσεβικοφαγε του 2020. Εσυ, ο μπουμπουκος, ο Πλεύρης και κάτι τρωκτικά υπόλοιπα σπαρτιατικου δνα

   1. avatar Ευπατριδης

    Από τότε που βγήκε η ΝΔ,άλλαξες nick κκκκκκυπη;Τόσο σε επηρέασε η σφαλιάρα;...

    1. avatar Tagmatasfalitis ole

     Μη λες για φάπα στη χώρα του μακεδονικου χαλβα. Μακεδονομάχοι του τραχανά

  2. avatar Φτου

   Ακριβώς

 7. avatar Αναντικατάστατος

  Αγαπητοί φίλοι, πριν αρχίσετε να τη βρίζετε γιατί σαν κι εμένα υπάρχουν πολλά που δεν μου αρέσουν πάνω της, διαβάστε προσεκτικά το τι λέει.
  "Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική, διαπραγματευόμενος χωρίς νομικό επιτελείο και υπονομεύοντας σοβαρές δυνατότητες που η χώρα μας είχε (και εξακολουθεί να έχει), δημιουργώντας τετελεσμένα και δένοντας την Ελλάδα στο άρμα του τρίτου Μνημονίου, πριν καν συμπληρώσει 1 μήνα στο Υπουργείο Οικονομικών."
  Έχει πουθενά άδικο σε όσα γράφει ??
  Τα επιχειρήματά της είναι ακλόνητα και πολύ ορθά διατυπωμένα. Δυστυχώς ο ναρκισσισμός του κυρίου Βαρουφάκη και η αφέλεια που προέκυπτε από αυτόν ήταν εγκληματικές με βαρύτατες συνέπειες για τη χώρα.

  1. avatar Γεροτσολιας

   Στο χερι τους ηταν να τον παψουν αμεσα, αφου δεν το καναν τοτε ειναι συνενοχοι ολοι εκει στην πρωην κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και πρωτος πρωτος ο αρχηγος τους ο Κωλοτουμπας. Οσο για τον Γαβρα, τη δουλεια του κανει οπως λες και εσυ. Γεροτσολιας

 8. avatar kyrik

  Κα Κωνσταντοπούλου, ανήκεις και εσύ στη συμμορία που μας οδήγησε στα δεινά που αναφέρεσαι. Μη βγάζεις λοιπόν την ουρά σου απ έξω. Εξ άλλου κανείς δεν ξεχνά τον αυταρχισμό που επέδειξες και εσύ σαν Πρόεδρος της Βουλής. Όσο για την ταινία δεν θα μπορούσε να παρεκλίνει από το βιβλίο του άλλου καβαλημένου γιατί θα ήταν όρος για τη χρηματοδότηση.

 9. avatar […] στο δωματιο

  Σου τη λέει και η Κωνσταντοπούλου ρε Γαβρά. Και είχες υπογράψει κιολας λέει. Και ήξερες τί βίωσε η χώρα, αλλά ζητιάνεψες και κρατική χορηγία από τον φίλο σου. Είναι έντιμο αυτό ρε φίλε; Αξιζεις να λεγεσαι άνθρωπος των τεχνών; Λίγο φιλότιμο ρε λεφταδες των κοκκινων χαλιων. Ντροπη ρε

 10. avatar και με κρατική χρηματοδότηση

  ..αντί να σας στείλουμε στον αγύριστο κι εσένα κι αυτόν πλουτοκράτισσα αριστερή...

 11. avatar Ωραίο τίτλο

  Κυρία μου το πρώην πρόεδρος δεν είναι τίτλος ούτε οφήκιο για όλη σας την ζωή Γιατί όμως μιλάτε για τον Βαρουφακη Μαζί πήγατε την χώρα στα βράχια για να γίνει Βενεζουέλα που τόσο θαυμάζετε Εσείς και όλοι οι ανίκανοι που ο λαός σας εμπιστεύτηκε για μια καθαρή μέρα Εσείς κυρία ανερμάτιστη πολιτικολογούσα κάνατε την χώρα ερείπιο και τώρα τραγουδάτε αμέριμνη

  1. avatar Αμαννν

   Το πρωην προεδρος της βουλης ειναι ο τιτλος του αρθρου που το εβαλε ο αρθρογραφος.

  2. avatar Ερείπιο

   με 37δις πλεονασμα?
   Δεν μας τα λες καλα!

   1. avatar Ευπατριδης

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα....

   2. avatar criskalts

    37δις πλεόνασμα;;
    Από την πλάτη μας;;
    Δεν μας τα λες καθόλου καλά τρολάκι της φάπας!!!

    1. avatar Δεν πατε καλα δεξιοτρολια

     της συμφορας
     Ο Σαμαρας εκοβε συνταξεις μισθους
     Εβαλε τελος επιτηδεύματος Ενφια φορους να φανε και οι κοτες
     και παρ ολα αυτα ειχαν ελλείμματα
     οι άχρηστοι
     Μας ηπιαν το αιμα και ειχαν και ελλειμματα και τολματε και μιλατε?
     Σε ελεύθερο επαγγελματία μιλας τρολακι με τσακισε το κλεφτοκομμα
     Γιατι το κλεφτοκομμα τσακισε την μεσαια ταξη και μονο αυτο
     Δεν περνανε τα ψεμματα σας παρα μονο σε αγράμματους σανοφαγους

     1. avatar criskalts

      Εσύ σίγουρα ψήφισες ΟΧΙ...
      Τι όχι;;;
      Κατάργησε ΕΝΦΙΑ ο μικρός κομμουνιστής;;
      Έδωσε πίσω τα κομμένα από τις συντάξεις ή αντίθετα δεν έδινε νέες συντάξεις για να παρουσιάζει στους "θεσμούς" (αχαχαχαχα) πλεονάσματα;;;
      Χρατσα χρούτσα χρατσα χρούτσα, μάσα καλά και λίγο νεράκι μην μας πνιγείς και χάσουμε το γέλιο μας.

   3. avatar Πως????

    Πλεόνασμα????? To αίμα του κοσμάκη και δανικά πές καλύτερα.!!!!!
    Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε ???
    Ερχετε το FBI !!!!!!!

    1. avatar Οσα δεν φτανει

     η αλεπου.....

   4. avatar Social Distortion.

    Και 37 δις αύξηση του χρέους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει