Διπλώματα οδήγησης: Το Σάββατο ψηφίζονται από τη Βουλή οι αλλαγές

Συστήνεται Επιτροπή για να ορίσει το νέο πλαίσιο για τις εξετάσεις των υποψηφίων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:51
30/08/2019
Διπλώματα οδήγησης: Το Σάββατο ψηφίζονται από τη Βουλή οι αλλαγές
1
loading

Αργά το απόγευμα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, η συζήτηση του οποίου διεξάγεται σήμερα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής του, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μόνο με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση και η ΜεΡΑ25 δεν συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της υποχρεωτικής πρακτικής επανεξέτασης για την ανανέωση της άδειας των οδηγών άνω των 74 ετών, επανασυστήνονται οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές, ενώ οι ΟΤΑ καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας για τα μηχανάκια με τέσσερις τροχούς.

Επίσης, συστήνεται Επιτροπή που μέσα από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει σε 6 και το αργότερο εννιά μήνες ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και θα είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Όπως τόνισε στην Επιτροπή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στόχος της κυβέρνησης είναι σε αυτή τη φάση να λύσει τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το ανεφάρμοστο νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας έτσι σε ομηρεία χιλιάδες οδηγούς, κυρίως επαγγελματίες.

Δύο είναι κυρίως τα σημεία αιχμής για τα οποία αντιδρά σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και οι ρυθμίσεις που αφορούν θέματα άλλων υπουργείων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να κάνουν λόγο για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική πρακτική της νέας κυβέρνησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar MAKEΔΟΝΑΣ

    Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και καταργεί τον βλακώδη νόμο του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο θα έπρεπε να ξαναδίνουν εξετάσεις οι οδηγοί πάνω των 74 ετών. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία Ευρωπαική χώρα. Θα έπρεπε ο μεγάλος "διανοούμενος" ΣΠΡΙΤΖΗΣ" να κάνει πρώτα μια έρευνα σχετικά με τα ατυχήματα στο παρελθόν για να διαπιστώσει ποιες ηλικίες οδηγών αυτοκινήτων έχουν προξενήσει τα περισσότερα ατυχήματα, οι υπερήλικες που οδηγούν σαν πάπιες και πολλές φορές μάλιστα γίνονται εμπόδιο στις προσπεράσεις 'αλλων οδηγών ή οι νεαροί που τρέχουν στους δρόμους δαιμονιωδώς για να κάνουν φυγούρες στις φιλενάδες τους με αποτέλεσμα να σκοτώνουν άλλους συνανθρώπους ή να σκοτώνονται οι ίδιοι. Αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει το όριο ηλικίας για απόκτηση άδειας οδήγησης, το μείωσε και επέτρεψε να αποκτούν την άδεια ακόμα και οι 17ρηδες. Τους ψήφους ενδιέφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι ζωές των ανθρώπων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει