Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συγκαλέσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο και θα συζητηθούν κεκλεισμένων των θυρών τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του κυβερνητικού έργου, έτσι όπως έχουν αποτυπωθεί στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποστήριξης και παρακολούθησης που έχει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου του και φέρει την εύγλωττη ονομασία «Μαζί».

Όπως μαθαίνουμε στο σύστημα, που είχε παρουσιαστεί στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο προς τα μέλη της κυβέρνησης, έχουν φορτωθεί μέχρι στιγμής πάνω από 500 έργα απ’ όλα τα χαρτοφυλάκια, αρκετά από τα οποία θα πρέπει να έχουν περατωθεί το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπου τείνουν να υπάρξουν καθυστερήσεις η ένδειξη δίπλα στο προς υλοποίηση έργο γίνεται πορτοκαλί, ενώ εάν παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος κοκκινίζει, κάτι που όπως λένε οι γνωρίζοντες θα προσμετρηθεί στις επιδόσεις του κάθε Υπουργού και θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για το εάν θα παραμείνει στη θέση του και μετά τον ανασχηματισμό, όποτε κι αν γίνει αυτός.

Να τονίσουμε ότι επικεφαλής του συστήματος, πέραν του Πρωθυπουργού φυσικά, είναι ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και επιβλέπων ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ενώ τα δεδομένα επεξεργάζεται ο επικεφαλής της νεοσύστατης Διεύθυνσης Αναλύσεων του Μαξίμου, Άρης Αλεξόπουλος που φέρει και την ιδιότητα του καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται επίσης να συζητηθούν πέραν των επικείμενων κυβερνητικών δράσεων, τα όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την οποία θα εγκαινιάσει στις 7 Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς τομείς που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, ενώ την επόμενη θα παραχωρήσει την καθιερωμένη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.