ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακοί οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τη Σαμοθράκη

«Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να βρει υπαίτιους για το φιάσκο, αυτούς να τους αναζητήσει στα στελέχη της»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:55
19/08/2019
ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακοί οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τη Σαμοθράκη
45
loading

Για επικοινωνιακούς χειρισμούς που στόχο έχουν να καλύψουν το «φιάσκο» με το δεκαήμερο αποκλεισμό της Σαμοθράκης, καθώς και για ολιγωρία και προχειρότητα στο χειρισμό του ζητήματος, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η επιλογή του πλοίου AZORES EXPRESS ήταν λανθασμένη, καθώς «όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του Λιμανιού». Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση για ανικανότητα φιλοξενίας των χιλιάδων εγκλωβισμένων επισκεπτών, αλλά και για καθυστερημένη αντίδραση καθώς η κυβερνητική σύσκεψη έγινε σήμερα 15 μέρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι στη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη αντί για συγκεκριμένα, άμεσα και εφαρμόσιμα μέτρα στήριξης, ακούσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γενικόλογες ανακοινώσεις. «Οι καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, η ταλαιπωρία των κατοίκων και των τουριστών και η μεγάλη ζημιά στην εικόνα του νησιού και της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δεν αποκαθιστώνται με επικοινωνιακές φιέστες, συσκέψεις και χωρίς περιεχόμενο ανακοινώσεις 15 ημέρες μετά το γεγονός», σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμα ότι στην ανακοίνωση του Μαξίμου δεν διευκρινίζεται μεταξύ άλλων πώς θα εξασφαλιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, γιατί καθυστερεί η προκήρυξη διαγωνισμού για νέα σύμβαση με πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία ήταν ήδη έτοιμη από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και ποια μέτρα θα λάβουν για να επιταχυνθεί η υλοποίηση έργων υποδομής που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και παρουσιάζουν τραγικές καθυστερήσεις και ποια μέτρα πρόνοιας και στήριξης θα ληφθούν για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους προκειμένου να ορθοποδήσει το νησί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμα ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν αφορά στις λιμενικές υποδομές, αλλά στο πλοίο που επελέγη για να αντικαταστήσει το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ το οποίο εμφάνισε βλάβη.

«Το φιάσκο με την επιλογή ακατάλληλου πλοίου από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να το αποκρύψει επιμελώς, "ανακαλύπτοντας" τα διαχρονικά προβλήματα στις λιμενικές υποδομές του νησιού που "δήθεν" είχαν εγκαταλειφθεί για τέσσερα και πλέον χρόνια επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο και σε σχέση με τις λιμενικές υποδομές τα δεδομένα τους διαψεύδουν», σημειώνει.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το φαινόμενο των νέων προσχώσεων στο λιμένα της Καμαριώτισσας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης στις 22 Μαΐου 2019 (και όχι τέσσερα χρόνια πριν) σε έγγραφο του προς τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης... Επισημαίνεται ότι αυτές οι προσχώσεις δεν εμποδίζουν τη ζώνη ελιγμού του πλοίου, δεδομένου ότι αυτή βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από το ακρομόλιο.

Προσθέτει ακόμα ότι τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας κάλυψε όλα τα αιτήματα χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολής για τα λιμάνια της Σαμοθράκης (Καμαριώτισσα και Θέρμες)».

Σημειώνεται τέλος ότι, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, επιχείρησαν συστηματικά την αναβάθμιση του λιμένα της Καμαριώτισσας, μέσα και από τη χρηματοδότηση της μελέτης του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονήθηκε με ευθύνη της Διεύθυνσης Δ20 του ΥΠΟΜΕΔΙ για το σκοπό αυτό. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και έχουν κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες Υπηρεσίες».

«Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να βρει υπαίτιους για το φιάσκο του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Σαμοθράκης, αυτούς να τους αναζητήσει στα στελέχη της. Η προσπάθειά τους να τους εντοπίσουν στην ανεπάρκεια των λιμενικών υποδομών, το μόνο που κάνει είναι να αναδεικνύει το σημαντικό έργο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ που σε διάστημα τεσσάρων χρόνων ανέτρεψαν την εικόνα εγκατάλειψης που είχαν επιβάλλει οι κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ,» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

45
σχόλια
 1. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΚΙΟΥ......

 2. avatar Ότι νανε

  ΣΤΑ Σοβαρά τώρα ,ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έκανε καλύτερα????? ΟΥΤΕ οι ίδιοι δεν το ΠΥΣΤΕΥΟΥΝ αυτό, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Η πλάκα είναι που κάνουν και αντιπολίτευση, πιο Άχρηστοι ανεύθυνοι λιγουρια και ψευτες ΠΕΘΕΝΕΙΣ . Βρε ουστ ΡΟΥΒΙΚΟΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.

 3. avatar Πού νά’ρθει ο χειμώνας…

  Μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση των μιζαδόρων έδειξε δείγματα γραφής της ανικανότητας της! Απέκλεισαν τη Σαμοθράκη για 7 ολόκληρες μέρες! Κατακαλόκαιρο προξενώντας τεράστια οικονομική καταστροφή στους επαγγελματίες του νησιού και δείχνοντας τι μας περιμένει από εδώ και πέρα...

  1. avatar Πού νά’ρθει ο χειμώνας…

   Τον χειμώνα ο σύριζα θα έχει διαλυθεί.

 4. avatar Γιατί ρε φίλε

  Ποσό χρέος και τι ΑΕΠ άφησε η ΝΔ ; Ο άλλος τουλάχιστον σου έδινε και δυο τρία επιδόματα . Όχι σαν την ΝΔ που έκοψε μέχρι και τα πολύτεκνα και την πρόνοια . 480 το χρονο και επερνες 600 από επιδόματα και βοηθήματα και επιδόματα ενοικίου κτλ . Να δω τώρα που θα κοπούν τα επιδόματα ποσό μέσα θα σε έχει ο Κόυλης . Ένα λαμπρό παράδειγμα η βοήθεια στους φτωχούς του κουλη . Από ΣΥΡΙΖΑ λέει πλήρωνες 300 ευρο φόρο τώρα θα πληρώνεις 122 ευρο . Ο ΣΥΡΙΖΑ σου έδινε το λιγότερο 200 επίδομα αλληλεγυης αρα από τα 300 επειρνες τα 200 αρα πλήρωνες 100 φόρο . Τώρα δεν θα περνεις επίδομα και θα πληρώνεις φόρο 122 . Για κάνε τα μαθηματικά και πες μου εμένα πιος τρώει σανό . Αυτή είναι η βοήθεια στους φτωχούς αδερφέ . Επιπλέον φόρος 22 ευρώ . Στο τέλος της χρόνιας γίνεται ταμείο . Αλλά είπαμε ήταν ωραία όταν ποδοπατούσαν ο ένας τον άλλο για ένα κομμάτι ψωμί .

  1. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

   μονοο οι ακαματηδες και τεμπεληδες ζουν με επιδοματα......

  2. avatar #$#Γιατί ρε φίλε

   ασε και τον μισθο πια σαν επιδομα τον καταντησαν το κεφταριο ΝΔ_ΠΑΣΟΚ

 5. avatar Μεροκάματο

  Κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα λεφτά για τα τρολ ,καινούργια κόλπα αυτά δήθεν δυσάρεστημενων πολιτών που διαμαρτύρονται!!!!!

 6. avatar Πριν ενάμιση χρόνο ????

  Μετά τις πλημμύρες ....πηγές ΨΕΥΤΗ για να ανακοινώσεις έργα .... αντιπλημμυρικά και στο λιμάνι της Σαμοθράκης....εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έκανες τίποτα πολιτικέ απατεώνα ( ΤΣΙΠΡΑ ) Τώρα ζητάς και τα ρέστα λίγη τσίπα ....ρε ΑΧΡΗΣΤΕ .... αγραμματε.....έλεος δηλαδή !!!!

  1. avatar Sotiris

   έλα καημένε !
   Εσύ τώρα παίρνεις στα σοβαρά αυτά που λένε απατεώνες ;

   1. avatar Sotiris .

    #ΠΡΩΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΞΙΑ# ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ#

    1. avatar Sotiris

     όχι αγαπητέ φίλε δεν είναι του Κούλη η ξεφτίλα. 100% είναι του αλ666
     Είμαι τακτικότατος επισκέπτης της Αλεξανδρούπολης και ξέρω καλά τι συμβαίνει.
     Πρόσεχε το παραμύθι και κυρίως τους παραμυθοπλάστες.

 7. avatar .;.

  Παντως τα παιδια της ηρωινης μιλουν και βγαζουν ανακοινωσεις. Δεν ειχαν παθει κατι οσο ειχαμε καταστροφες ως χωρα. Μπραβο χαιρομαι που βρηκαν τη φωνουλα τους οι πουλημενοι

 8. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΧΑΙΡΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ..............

 9. avatar Είπαν οι συριζαιοι

  Που έστηναν show πάνω σε νεκρούς,φωτιές, πλημμύρες κι άλλα εδώ κι 4,5 χρόνια

 10. avatar Χαχα222

  Αντιπολιτευση απο τα λιντλ....!!!!για το οτι χαλασαν 2 πλοια ή η εταιρεια παιζει παιχνιδια....φταιει η κυβερνηση!!μα καλα περα απτους πληρωμενους...υπαρχει κανονικος κοσμος που σας πιστευει;;;

 11. avatar jim

  Ο αρχηγός κάνει διακοπές και τα ποντίκια λένε ότι τους κατέβει το πρόβλημα είναι παλιό δεν το λύσατε και το πήρε η ΝΔ και προσπαθεί όπως φενεται να δώσει μια λύσει θα φανεί στο τέλος αλλά το θράσος η ανικανότητα σας όλα αυτά τα χρόνια είναι για Νόμπελ

  1. avatar Εγώ δεν ξεχνώ

   Εσυ μου φαίνεται προ ΣΥΡΙΖΑ ζούσες σε άλλη χώρα . Δεν εξήγειται αλλιώς . Να σου θυμίσω λοιπόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που κλείσανε σχόλια νοσοκομεία πανεπιστήμια υπηρεσίες στείλανε στο δρόμο χιλιάδες κόσμο γιατρούς δασκαλους καθηγητες μαθητές φοιτητές , για τους τελευταίους δε αδιαφόρησαν πλήρως για το ότι 4-5 χρόνια οι γονείς τους πλήρωναν τζάμπα και απλά δεν πήραν πτυχίο επειδη η ΝΔ αποφάσισε να κλεισει το πανεπιστήμιο η το ΤΕΙ που σπούδαζαν .που ενώ ήσουν ασφαλισμένος σου ζητούσαν νταβατζιλίκι 5 έυρο να μπεις σε δημόσιο νοσοκομείο που στα στρατόπεδα δεν είχαν τα βασικα , Που ενώ επερνες επιστροφή φόρου και με την ΝΔ βρέθηκες να πληρώνεις 3-4 χιλιάρικα . Δλδ αν ο ΣΥΡΙΖΑ με 39 δις πλεόνασμα παρέδωσε καμμένη γη .τη γη είχε παραλάβει με μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας . Ξεχνάτε μου φαίνεται εκτός αν είστε από τους βολεμένους που δεν σας επηρέασαν όλα αυτά . Που δεν έχεις κάποιον δικό σου που να έμεινε στο δρόμο επειδη η ΝΔ συμφώνησε σε απολύσεις αδιακριτος χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς καμία βοήθεια , ίσως δεν έχεις κάποιον που να μην πήρε πτυχίο εξαιτίας της ΝΔ ίσως δεν έχεις κάποιον που του πετσόκοψαν την σύνταξη η που του αρνήθηκαν την βασική περίθαλψη . Ίσως δεν έχεις κάποιον που πέθανε στο κρεβάτι τα χρόνια της κρίσης επειδη του κόψανε το ρεύμα που δεν πλήρωνε το χαράτσι . Ίσως δεν σε απολύσανε χωρίς λόγο γιατί το κράτος έλεγε απολαύστε ελεύθερα χωρίς αποζημιώσεις . Γιατί αν ήσουν κάποιος από αυτούς δεν θα ξεχνούσες φίλε μου .

   1. avatar Γεροτσολιας

    Λοιπον να πω κι εγω κατι περι πλεονασματος. Ο Συριζα αφησε πισω του 360 δισ. δημοσιο χρεος, 180,4% ΑΕΠ. Αν ηταν 40 χρονια στην κυβερνηση ο Κωλοτουμπας και το ασκερι του, σημερα δεν ηταν ουτε βοτσαλο ουτε πετραδακι Ελληνικο. Γεροτσολιας

    1. avatar @Γεροτσολιας

     Ανέλαβε παραλαμβάνοντας 311 δις και έφυγε καταχρεώνοντας της χώρα αφού παρέδωσε χρέος 355.3 δις προ των προεκλογικών παροχών.

   2. avatar βρε συριζοπαραμυθα ξεφτιλισμενε ψευτη……ποιο πας να ξεγελασεις?????

    μας ηπιες το αιμα για να εχεις πλεονασμα να το δινεις σε μεταναστες και τεμπεληδες......εκοψες το ταληρο στα νοσοκομεια??το κακο σου καιρο ηλιθιε...μας εβαλες μονιμο χαρατσι 40 ε καθε μηνα ασφαλεια...αυτο δεν το λες καραγκιοζη......480 ε το χρονο πας δεν πας....το ταληρο σας πειραξε βρε απατεωνες ψευτες του κερατα????αλητες βρωμεροι και τρισαθλιοι????

   3. avatar ο τσιπρας τσιπρης….τσιπρετος……

    που αλωνιζει??εξαφανιστηκε?τον χασατε?????εξαγει στην ευρωπη αλλαγες και επανασταση???στα κοτερα ?????στις βιλες????ντουμπαι??σικελια???

   4. avatar 5 χρονια….ιδια και ιδια…..σας βαρεθηκε ο λαος με τις συριζοπαραμυθες…..

    αν δεν ξεχνας....να μην ξεχνας και τα 5 πετρινα χρονια του διχτατορα ιωαννιδη σας....το κοκαλη που βριζατε...το κουικλ που επισης βριζατε....αμνησια επαθες τοσα χρονια???ο νους σου σταματα στο 15 και 19...αργα ξυπνησες......φαε τωρα αριστερες κλωτσιες απο τη δεξια και βγαλε το σκασμο...συριζοβλακα.....συριζοκαναλαρχη της ερτ......

   5. avatar Social Distortion.

    Καλά ρε Lxi, λες την μπαρούφα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 39 δις και δεν γελάς οταν το γραφεις?

    1. avatar Καμια σχεση

     Εσενα οτι δεν σου αρεσει φαντασιωνεσαι οτι τα γρρφει ο lxi.

    2. avatar gxri

     όποτε θα μπω να διαβάσω κάτι , ΜΑ ΟΠΟΤΕ ΛΕΜΕ , θα βρω σχολιασμό σου! Επαγγελματίας ; να βγαίνει το μεροκάματο;

   6. avatar @Εγώ δεν ξεχνώ

    Τι να ξεχάσεις αφού τα έβγαλες από το μυαλό σου:

   7. avatar Λου

    Πεστα φιλε γιατι αυτοι οι φασιστες μονο βριζουν και λενε ενα σωρο ασυναρτησιες, θα φανε καλα με τον γιο του αποστατη

    1. avatar σταλινοφασιστα παπατζοψευτοτζανακα….

     ποιος εκλεινε καναλια???ποιος εκανε συριζοκαναλο την ερτ??που ξεπουλησε τη χωρα??ποιος εριχνε χημικα...εκανε προληπτικες συλληψεις ...ελεγε ψεμματα?????ποιος εβαλε ναζιστικους φορους???????καταλαβες φασιστομαδουρε τι ηταν οι συριζανελες???κυνελες στα 4 επι 5 χρονια.....καραγκιοζηδες καραδεξιοι σκαφατοι αποστατες προδοτες

    2. avatar @Λου

     Φασίστας είσαι και φαίνεσαι και φλομώνεις το κόσμο στο ψέμα. Συριζαίος, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χουϊ.

     1. avatar Λου

      Κοιταξε φασιστακο, μαθε πρωτα εσυ και οι λοιποι ρουσφετακηδες, να μιλας με επιχειρηματα και μετα ελα να μας την πεις. Ολοι εσεις οι φασιστες απο χρυση αυγη μεχρι νδ( σορρυ ξεχαστηκα οτι πλεον ταυτιζεστε), για να βγειτε στην εξουσια μονο με ψεματα, λασπη και ...στιες το καταφερνετε, παρακολουθω τα σχολια σας εδω και πεντε χρονια και μονο βριζετε αντι να σας πεταξουν στη θαλασσα ολους εσας μαζι με τα βυσματα που χρεωκοπησαν τη χωρα !!!! Δε ντρεπεστε λιγακι αλλα θα ερθει η ωρα και θα φυγει αυτη η γαγγραινα της πλιατσικοδεξιας

     2. avatar @Λου

      Πρόσεξε κουτέ φασίστα (κατρου) Λου. Σε προηγούμενο σου σχόλιο σου έδωσα στοιχεία από το ΟΔΔΗΧ, σχετικά με το δημόσιο χρέος που εκτοξεύτηκε στα ύψη επί Τσίπρα. Εφόσον γνωρίζεις ανάγνωση και γραφή, είτε δεν καταλαβαίνεις ή δεν θέλει να καταλάβεις. Πάντως με επιχειρήματα σου μιλάω.
      Αν θέλεις ευχαρίστως να στα ξαναδώσω αλλά για τα περαιτέρω να πας να σε κοιτάξει ο Πολάκης.

     3. avatar Λου

      Κοιταξε ξανα φασιστακο, που μου παραθετεις και στοιχεια, οι προηγουμενες μιζοκυβερνησεις που ψηφιζες και ξαναψηφισες, παιρναν τετοια δανεια που για να πληρωθουν οι τοκοι και τα τοκοχρεωλυσια επρεπε να [...]Ακομα πριν βγει ο Τσιπρας, προβλεποταν οτι αυτο το χρεος για να μπορεσει να πεσει ως προς το αρχικο κεφαλαιο( διοτι απο το 2010 τρεχουμε και πληρωνουμε τους δυσβαστακτους τοκους και τοκοχρεωλυσια που συμφωνησαν πριν πολλα χρονια αυτοι οι κομπογιαννιτες αριστοι που ψηφισες) θα μας παρει κοντα μια δεκαετια ακομα. Σε καταλαβαινω ομως γιατι εισαι ενας απο αυτους που πιστευεις οτι ο Τσιπρας μας καπελωσε με συν 200 δις και οτι αλλη [...] σε μπουκωναν οι δοσιλογοι που ψηφισες. Βεβαια αν κατι τετοιο ηταν αληθινο, θα ησουν ζητιανος στην Ομονοια, για αυτο οταν σχολιαζετε να σχολιαζετε και οχι να βριζετε

     4. avatar @Λου

      Κουτέ Φασίστα [...]ΛΟΥ, τα στοιχεία είναι του ΟΔΔΗΧ. Το 2011 ο ΓΑΠ μας κληροδότησε χρέος 356 δις. Ο τσίπρας όταν ανέλαβε το 2015, παρέλαβε 311 δις χρέος. Με την ανικανότητά του και την άφρονα πολιτική του, κατάφερε μέχρι την 30/04/19 να έχει εκτινάξει το χρέος στα 356,5 δις. Περισσότερο δηλαδή και από τον ΓΑΠ. Φυσικά και πληρώναμε χρεολύσια και τόκους αλλά δανειζόταν με επιτόκιο 1,2%. Ο τσίπρας έκανε την πάσχουσα οικονομία βαρέλι δίχως πάτο και τα φέσια που μας φόρτωσε σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ είναι γεγονός. Κανείς δε σου απαγορεύει να ξεστραβωθείς επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα pdma.gr του οργανισμού δημοσίου χρέους, όπου αναγράφονται τα πάντα.
      Ξεκίνα καλύτερα από την σχολή τυφλών.

     5. avatar Λου

      Φιλε μου ακροδεξιε και μισαλλοδοξε( γιατι το φασιστας σε ενοχλει), αν ξερεις απο λιγα χρηματοοικονομικα και απλα μαθηματικα τα επιτοκια με τα οποια οι αριστοι δανειζονταν τα ποσα με τα οποια μπουκωναν πρωτα απο ολα τον ευατο τους και μετα τους ψηφοφορους τους, ηταν θηλια στο λαιμο της Ελλαδας. Το πανηγυρι με τα μνημονια εγινε για το λογο που σου εξηγησα πιο πριν, εσυ μου λες τι λεει ο ΟΔΔΗΧ που σαφως και εχει δικιο και το γνωριζω, αλλα αυτα τα γνωριζαμε απο το 2010(ξεστραβωσου εσυ ημιμαθη). Δηλαδη ολα αυτα τα μνημονια γιναν γιατι αν δεν γινονταν τωρα το χρεος θα ηταν πολυ πολυ μεγαλυτερο και σαφεστατα χωρις τα μνημονια δεν θα μπορουσαμε να πληρωσουμε τους ΤΟΚΟΥΣ και τα ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ. Πρεπει να μαθεις να απαντας σε αυτα ακριβως που σου λεω και οχι να υπεκφευγεις σαν τα βυσματα σου. Οι τραπεζες παντα στηριζουν το κερδος τους στους τοκους και αυτο το κερδος το ειχαν εξασφαλισμενο εδω και 20 χρονια με τις συμφωνιες που ειχαν κανει.Για αυτο μη το παιζεις εξυπνος αν δεν γνωριζεις τα στοιχειωδη.

     6. avatar @Λου

      Αγαπητέ κύριε [...],
      Ύστερα από επικοινωνία με τον κο Ρέγκλινγκ, πληροφορήθηκα ότι το χρέος έφθασε τα 358,948 δισ. ευρώ στις 31/12/18, λόγω καταβολής δόσεων των δανείων ESM, την έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου αλλά και σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων και repos στη διάρκεια του έτους. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σάρωμα του 75% των ταμειακών διαθεσίμων των κρατικών φορέων, προκειμένου ο ενδοκυβερνητικός δανεισμός μέσω repos να φθάσει τα 24,5 δισ. για να χτιστεί το «μαξιλάρι» διαθεσίμων. Τέλος όσον αφορά τα 100 δις που μας κόστισε η περίοδος Βαρουφάκη, είναι ανένδοτος. Με προέτρεψε να μην συζητώ οικονομικά θέματα με ημιμαθείς, αλαζόνες και ανούσια φλύαρους, οπότε η γνώμη σου μου είναι πλέον αδιάφορη.
      Άντε γειά.

     7. avatar Λου

      Αλλα λογια να αγαπιομαστε, ειστε φασιστακια απο πανω μεχρι κατω επιτελους απαντα εκει που πρεπει και οπως πρεπει

     8. avatar @Λου

      Οποία χαρά να έχω νέα σου,
      Ποια είναι η ερώτηση για την οποία περιμένεις απάντηση μισαλλόδοξε συριζοναζί που θα ήθελες να είσαι Κεϋνς στη θέση του Κεϋνς, αλλά σε έχει φάει ο Μαρξ; Σε ποιο σχόλιο έχεις διατυπώσει κάποιο ερώτημα; Αν ρωτήσεις ευγενικά, μπορεί και να σου απαντήσω. Λάβε υπ\'όψιν σου ότι δεν είμαι δεξιός, απλούστατα τρέφω αμέριστη αντιπάθεια για το πιθηκοειδές που έχετε για πρόεδρο.

   8. avatar Ούτε

    εγώ!

    1. avatar @Ούτε

     Ούτε εσύ έχεις μυαλό;

     1. avatar Ξεχνάτε μου φαίνεται

      Πριν το ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος έτρεχε και ποδοπατιοταν στα συσσίτια για ένα κομμάτι ψωμί ένα κιλό πορτοκάλια . Ξεχνάτε ποιοι κυβερνούσαν τότε . Τότε ο Αλέξης σας έφταιγε ; Το 92 που υπογράφηκε η συνθέτη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ο Αλέξης κυβερνούσε ; Όταν χάσαμε την Κύπρο ο Αλέξης ήταν πάλι; Στη Ζαχαρο με τους 84 από την πυρκαγια νεκρούς πάλι ο Αλέξης ; Ο Αλέξης και η Δούρου μπαζοσανε τα ρεμματα στην μάντρα ; Ο Αλέξης έχτισε στο Μάτι όλα τα αυθαίρετα χωρίς σχέδιο πόλεως; Αυτος κλείδωνε τις πόρτες στις ιδιωτικές παραλίες στα αυθαίρετα και καιγόταν ο κόσμος 20 μέτρα από την θάλασσα ; Ο Αλέξης σου έβαλε χαράτσι ; Ο Αλέξης έβαλε φορολογία 30 % αυτος σου έβαλε προκαταβολή φόρου ; Είσοδο στα νοσοκομεία ; Βασικό μισθό 225 ευρο; Μάλλον κύριοι έχετε κοντή μνήμη και ξεχνάτε τη χώρα παραδώσατε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . Εσείς θέλατε σε 5 χρόνια να διορθώθουν όλα όσα καταστρέφετε 50 χρόνια πριν ; Καταστρέψατε κύριοι η ιστορία δεν ξεχνάει . Χάσατε τα παραλια της Τουρκίας την Σμύρνη χάσατε την Κύπρο κάψατε και πνίξατε κόσμο πολλά χρόνια πριν τον Αλέξη . Καταστρέψατε την χώρα και θέλετε μέσα σε 5 χρόνια όλα να λειτουργούν ρολόι . Εσείς και αν έχετε θράσος κυρίοι πρόβατα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ . Ας ήμαστε εμείς χαζοί και ορκ. Και να δούμε που θα είναι η χώρα σε 4 χρόνια και τα ξαναλέμε τότε ????????που σας ταΐζουν σανό και το μασάτε . Θα τελειώσουν τα 39 δις(μαξιλαράκι ασφάλειας) το οποίο εσείς αναγνωρίσατε σαν έργο ΣΥΡΙΖΑ . Θα τα πούμε τότε .

     2. avatar @Ξεχνάτε

      Παρέλειψες το \'\'ΟΧΙ\'\' που είπε ο Αλέξης στον Μουσολίνι.
      4,5 χρόνια κυβέρνησε και έκανε όση ζημιά έκαναν οι άλλοι σε 40.
      Δε βαριέσαι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

     3. avatar Σκεψου λίγο

      Η ΝΔ δεν έκλεισε 4 έτια πριν τον Τσίπρα και έφτασε τη χώρα σε σημείο να μην μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της τον επόμενο μήνα . Φαντασου αυτοί να κυβερνούσαν 40 χρόνια . Βασικα δεν θα κυβερνούσαν γιατί στην τετραετία δεν θα υπήρχε χώρα . Επίσης να σου θυμίσω ότι ούτε πριν τον Παπανδρέου 2004-2007 έκλεισε τετραετία . Πήγε σε εκλογές τις κέρδισε ξανά και σε δυο χρόνια διαλύθηκε . Και περιμένεις αυτοί να σε σώσουν .

     4. avatar @Σκεψου λίγο

      Ο Σύριζα έκλεισε τετραετία με τη στήριξη του καμένου και όλης της υπόλοιπης σαβούρας της πολιτικής ζωής. Π.χ Μεγαλοοικονόμου. Για τον τσίπρα 4.5 χρόνια ήταν αρκετά για να κάνει τη ζημιά που έκαναν οι άλλοι σε 40.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει