Παπαδημούλης: Θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με τον Μαργαρίτη Σχοινά

«Ο Μητσοτάκης δεν έχει ούτε άλλοθι ούτε περίοδο χάριτος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:47
19/07/2019
Παπαδημούλης: Θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με τον Μαργαρίτη Σχοινά
8
loading

Θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τον νέο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, παρότι ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες.

«Ήδη συνεργαζόμαστε καλά, γιατί είναι εκπρόσωπος του Γιούνκερ εδώ πέντε χρόνια και νομίζω ότι από τη στιγμή που θα πιάσει δουλειά ως Επίτροπος, από την πρώτη μέρα με τα νέα του καθήκοντα, θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την καλή συνεργασία» σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς αν ο κ. Σχοινάς ήταν η βέλτιστη επιλογή για τη θέση του Επιτρόπου, σε σχέση με άλλα ονόματα, που ακούγονταν εσχάτως για το ίδιο πόστο, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε πως ο κ. Σχοινάς είναι μια επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος θα εξηγήσει τα κριτήρια. «Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι δικαιολογίες που εκ των υστέρων ακούγονται για το ότι δεν έγινε Επίτροπος ο Αντώνης Σαμαράς μου θυμίζουν την παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Κι επίσης, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι σε αντίθεση με αυτά που θεωρούνταν εδώ στην Ελλάδα σίγουρα και "κλειδωμένα", ποτέ δεν είχε εξασφαλιστεί μια θέση του αντιπροέδρου και μάλιστα για τον Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Κομισιόν».

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών κι αυτή η άποψη έχει μηδενική επιρροή στις Βρυξέλλες, την Κομισιόν, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου «όλοι, από τη δεξιά ως την αριστερά, υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών». Υποστήριξε ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχει κάνει ήδη στροφή 180 μοιρών για να μην την πω "κωλοτούμπα" στο θέμα αυτό, καθώς ορκίζεται παντού και διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού φλόμωσε τον κόσμο στα ψέματα και την πατριδοκαπηλία για να πάρει ψήφους. Και μάλιστα, υπουργοί του την υμνούν κιόλας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος... Το θλιβερό ότι άλλα λέει έξω κι άλλα θέλει να μαθαίνει ο κόσμος μέσα».

Σε ό,τι αφορά την εκ νέου εκλογή του στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το ποιοι βουλευτές της ΝΔ τον ψήφισαν, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «υπήρξε ένας εσωκομματικός καβγάς στη ΝΔ, μάλλον κραυγές ακούστηκαν και μάλιστα μεταχρονολογημένα, δύο εβδομάδες μετά την εκλογή μου. Η απάντησή μου είναι ότι θεωρώ τιμή μου ότι επανεκλέχθηκα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ένα πολύ υψηλό ποσοστό, πάνω από 60% και θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω επάξια και την Ελλάδα και παράταξή μου όπως έκανα και τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Με ψήφισαν 360 ευρωβουλευτές, πέραν της ομάδας της Ευρωαριστεράς που με πρότεινε, με στήριξαν με πολιτική επιλογή οι ευρωομάδες των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, αλλά με ψήφισαν και τουλάχιστον 150 ευρωβουλευτές που ανήκουν στον χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, γιατί έκριναν ότι η δουλειά μου ως αντιπροέδρου ήταν θετική το προηγούμενο διάστημα και επειδή θεωρούν ότι είναι σωστό η ομάδα της Ευρωαριστεράς να εκπροσωπείται στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί αυτό υπηρετεί η αρχή της πολυκομματικής δημοκρατίας και του πλουραλισμού».

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι «αυτή η αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερία και την αντιπαπαδημουλική και αντιμεϊμαρική υστερία που υπήρξε και ήταν κατευθυνόμενη από τους ακραίους της ΝΔ και μιντιακούς κύκλους που ταυτίζονται μαζί τους, δεν είχε στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο ή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά να χτυπήσει και να καταστρέψει κάτι που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και το εθνικό συμφέρον επιβάλει, παρά τις μεγάλες μας διαφορές, το κόμμα της εκάστοτε κυβέρνησης με το εκάστοτε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και όταν εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό, πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που έλεγε ο Μητσοτάκης όταν ήταν αντιπολίτευση και τώρα φαίνεται να το έχει ξεχάσει, ότι πρέπει όλοι να φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας». Είπε ακόμη ότι «η καλύτερη απάντηση σε αυτή τη μίζερη, διχαστική υστερία που εκφράστηκε στο πρόσωπό του, δόθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, με την πρότασή του, που ήδη υλοποιήθηκε, να στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση την επιλογή του κ. Τασούλα για την προεδρία της Βουλής με ευρεία συναίνεση».

Σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Θα κινηθούμε με βάση το πρόγραμμά μας, με θεσμική ευθύνη, που δείξαμε στην εκλογή του προέδρου της Βουλής, αλλά και με μαχητικότητα όπου χρειάζεται, όπου πάνε να επιβληθούν αρνητικές επιλογές, μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τα ορίζουν το Σύνταγμα, ο Κανονισμός της Βουλής και οι νόμοι του κράτους. Και φυσικά η αντιπολίτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και τα επόμενα χρόνια θα είναι διαφορετική από αυτή που έκανε το 2010-2015 για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα είναι σαφώς καλύτερη από ό,τι ήταν στην αιχμή της ανθρώπινης και κοινωνικής περιπέτειας, που προκάλεσαν η χρεωκοπία και τα μνημόνια. Ο δεύτερος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία είναι σήμερα πολύ πιο ώριμοι, διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και προγραμματική επάρκεια και επομένως μπορούν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη πληρότητα στα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ποσοστό,σχεδόν 32%, που συγκεντρώσαμε στις εκλογές πριν από λιγότερο από δυό εβδομάδες, δείχνει ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή λαϊκή εντολή και η έγνοια μας πρέπει να είναι να αξιοποιήσουμε και να ασκήσουμε αυτόν τον ελεγκτικό μας ρόλο, να τους παίξουμε “Pressing” από το πρώτο λεπτό, άλλωστε έχοντας μια άνετη αυτοδυναμία, ο Μητσοτάκης δεν έχει ούτε άλλοθι ούτε περίοδο χάριτος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Π.Κ

  Συνεχιζεις να εισε εμμετικος
  Σε συχαινωμε και δε σε σχολιαζω

 2. avatar ..

  Σήμερα Παρασκευή τί έχεις στο μενού, ταβερνιάρη; Γεμιστά ή payroll

 3. avatar Monk

  Καλά, οι άλλοι δύο είναι τραγουδιστές. Εσύ στη συνεργασία τι θα παίζεις; Νταούλι;

 4. avatar Σπουργίτι

  Μίλησε πάλι αυτός ο '' τεράστιος πολιτικός'' της Ελλάδας που πάνω απ όλα βάζει τη καρέκλα και τα ευρουλακια. Αυτός ο άσχετος μας εκπροσωπεί στις Βρυξέλλες δυστυχώς.

  1. avatar Κωνσταντίνος Κ.

   Έχουμε κι άλλους ευρωβουλευτές που μας εκπροσωπούν, αλλά αυτός είναι που κέρδισε το σεβασμό των συναδέλφων του σε τέτοιο βαθμό. Τον ψήφισαν καλύτερο Έλληνα ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής. Γιατί δεν ψήφισαν κανέναν της ΝΔ η του ΚΙΝΑΛ που προέρχονται από τις πιο πολυάριθμες παρατάξεις;

 5. avatar Social Distortion.

  Καποιος να του θυμίσει την διαπραγμάτευση του πρωτου εξαμήνου.

 6. avatar Ανακολουθίες

  Ο Μητσοτάκης υποτίθεται θα έκανε άμεσες φοροελαφρύνσεις και τώρα μας πάει στο... Να δούμε... Ίσως... Σε βάθος χρόνου... Αν συμφωνήσουν οι θεσμοί...
  Ο λαός απαιτεί τήρηση των υποσχέσεων! Αλλιώς...

  1. avatar Καλα

   Μα καλά δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει ήδη ψηφισμενος προϋπολογισμός? Επίσης και για τους επόμενους έχουν έτοιμα τα σχέδια... Μας κοροϊδεύουν από δεξιά και αριστερά... Όλοι το ίδιο είναι απλά αλλάζουν καρέκλες για να περνάει ο χρόνος με τα μνημόνια της πείνας.. Έχει και συνέχεια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει