Η ορκωμοσία της νέας Βουλής πραγματοποιήθηκε πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου. Η νέα Βουλή έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Απέναντι» στη νέα κυβέρνηση είναι η αντιπολίτευση με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του newsbeast.gr, όλοι οι βουλευτές ορκίστηκαν φορώντας τα κουστούμια τους ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών είναι άντρες.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο των βουλευτών, ενώ ακολούθησε ο όρκος στο κοράνι των τριών μουσουλμάνων βουλευτών και αμέσως μετά έδωσαν πολιτικό όρκο όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν.

Στην έδρα της Ολομέλειας της Βουλής προήδρευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπρόεδρος της προηγούμενης Συνόδου, Γιώργος Βαρεμένος, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξη αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει επανεκλεγεί και είναι μέλος της νέας Βουλής.

Η σύγκληση της Βουλής γίνεται σύμφωνα με το Π.Δ. 56/2019 «Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής», το οποίο έχει προσδιορίσει τη 17η Ιουλίου 2019 ως την ημέρα για την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας βουλευτικής περιόδου.

Στη Βουλή εκπροσωπούνται έξι κόμματα, η Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με 86, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το ΚΚΕ με 15, η «Ελληνική Λύση» με 10 έδρες, η «Μέρα 25» με 9 έδρες.

Aπό την oρκωμοσία τoυς oι βoυλευτές αναλαμβάνoυν την άσκηση των καθηκόντων τoυς.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο…

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος