Συνάντηση Άδωνη Γεωργιάδη με το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Κόκκινα δάνεια και αύξηση της χρηματοδότησης στην κορυφή της ατζέντας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
16/07/2019
Συνάντηση Άδωνη Γεωργιάδη με το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
1
loading

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και βελτιωτικές κινήσεις, προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότηση μέσω των τραπεζών, αποτέλεσαν βασικά θέματα στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιο Χατζηνικολάου, τους αντιπροέδρους, Κώστα Μιχαηλίδη, Βασίλειο Ράπανο και Γεώργιο Ζανιά, τον πρόεδρο της ΕΕ, Γεώργιο Αρώνη, καθώς και τη γενική γραμματέα, Χαρούλα Απαλαγάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και Νίκος Παπαθανάσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας με τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΤ, ενημερώθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί για τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε ό,τι ιδίως αφορά την απορρόφηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.  Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, έγινε αναφορά σε βελτιωτικές κινήσεις στο υπάρχον πλαίσιο διάθεσης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, οι οποίες μπορούν σημαντικά να επιταχύνουν τις χρηματοδοτήσεις μέσω των τραπεζών.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να εντοπιστούν και προταθούν λύσεις κοινού ενδιαφέροντος, με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar επενδυσεις στην μπανανια

    Οι \"ελληνικες\" τραπεζες όταν έχουν κερδη είναι ιδιωτικες.
    Οταν έχουν χρεη είναι κρατικες, θυμομαστε οτι είναι \"πυλωνες αναπτυξης\" και τα λεμε κοκκινα δανεια!
    Και φυσικα ουτε λογος για χρεωκοπια τους! Θα καταστραφουμε!
    Λες και δεν προκειται για απλες ιδιωτικες ξενοκινητες εταιρειες!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει