«Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Από το “μικρό και ευέλικτο” σχήμα, με “ελάχιστους” αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι “καταξιωμένοι” και τα “λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό” τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο “δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο” κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι “τεχνοκράτες”, όπως ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της “Δράσης”».

Όπως δε τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα».

«Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

Από ό,τι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”. Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.