«Πρόθυμοι, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, λένε συνεχώς ναι και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και δεν το έχουμε δει όλο το έργο», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νίκος Χουντής, μιλώντας στο «Radio Marconi 96,1 F.M.» του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Αντώνη Κουμιώτη, σχολιάζοντας τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χουντής μεταξύ άλλων είπε: «Ζούμε σε καθεστώς γερμανικής ηγεμονίας, σε μια Ευρώπη που υποτίθεται ότι διακήρυξε την ισοτιμία, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και αυτό το δράμα ζει σήμερα η Κύπρος. Και τίθεται το ερώτημα που πάει αυτή η Ευρώπη, πόσο μπορεί να αντέξει αυτή η Ευρωζώνη, τι πρέπει να κάνει κανείς προκειμένου να φύγει από τον φαύλο κύκλο και από αυτή την διαδικασία, που μοιάζει ότι είναι διαδικασία πειθαρχίας των άτακτων, των σπάταλων, των άμυαλων, αλλά είναι μια διαδικασία άκρως ιδιοτελής -άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς-, αλλά με τέτοια οξύτητα που εκφράζεται με το κυπριακό μοντέλο, που αιφνιδίασε ορισμένους.

Επεισόδια ζούμε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και θα ζήσουμε και τις επόμενες μέρες με την έλευση της τρόικας, που ζητά μία σειρά άλλα πράγματα και βεβαίως για να περάσουν αυτά πρέπει να έχεις πρόθυμους σε κάθε χώρα, που στο όνομα ότι σώζουν την χώρα ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, λένε συνεχώς ναι και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και δεν το έχουμε δει όλο το έργο μπροστά μας, όχι μόνο για την Ελλάδα και για τις άλλες χώρες, γιατί έχουν πάρει σειρά και άλλες χώρες».

Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νίκου Χουντή.