Γιώργος Γεραπετρίτης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας

Είναι παντρεμένος και έχει δυο κοριτσάκια


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:22
08/07/2019
Γιώργος Γεραπετρίτης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας
4
loading

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης γεννήθηκε στην Κάρπαθο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου (London School of Economics και Institute of Advanced Legal Studies).

Επίσης υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας  και του German Marshall Fund των ΗΠΑ.  Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό νομοπαρασκευαστικών.

Είναι συγγραφέας 7 επιστημονικών βιβλίων και περίπου 100 συμβολών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και συνεκδότης 2 συλλογικών τόμων. Έχει μεγάλο αριθμό ομιλιών σε διεθνή συνέδρια σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και παραστάσεων ως δικηγόρος ιδιωτών, του δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου και  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Στρασβούργου.

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρτζή και έχει δύο παιδιά την Εμέλεια και την Αλίκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar μαρκουίζος

  Πολλοί Γεραπετρίτες πάνε και έρχονται καθημερινά στη Κάρπαθο Ισως από την Ιεράπετρα να κατάγονται οι πρόγονοι του

 2. avatar Δείτε διαφορά

  Ποιος είναι ο τάδε λένε τα άρθρα ανοίγεις βλέπεις ένα σωρό σπουδές. Επί τσυριζα. Ποιος είναι ο τάδε άνοιγες σπουδές 0, συμμετοχή στην τάδε.....οργάνωση. πράγματι επανερχόμαστε στην κανονικότητα.

  1. avatar Κώστας Μακρίδης

   Δεν τον είχα ακουστά, πράγμα μάλλον λογικό, αφού δεν έχω επαφή με το χώρο του. Η πρώτη όμως σκέψη και αντίδρασή μου - πριν καν ψάξω για να μάθω περισσότερα γι\' αυτόν - όταν τον άκουσα στη βουλή και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ήταν οι ακόλουθες τρεις λέξεις: «Τι σπουδαίος άνθρωπος!»...

   ...και, μετά, έψαξα, έμαθα περισσότερα και διαπίστωσα ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν απολύτως σωστή.

 3. avatar zhtw

  Λεβεντογέννα Κάρπαθος!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει