Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα των εκλογών εξελίσσονται σε θρίλερ για μεμονωμένους υποψήφιους, κόμματα και έδρες, καθώς η κοινοβουλευτική μας ιστορία έχει «γράψει» διαφαινόμενες ή και βέβαιες νίκες που ανατράπηκαν και έγιναν απρόσμενες ήττες.

Θρίλερ ήταν και η εκλογική τύχη της γνωστής δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή, η οποία κατέβηκε στις εθνικές εκλογές υποψήφια με το ΚΚΕ στην Α΄Πειραιώς. Μέχρι τη νύχτα έδειχνε να εκλέγεται- η μοναδική βουλευτής που θα έβγαζε το ΚΚΕ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Η βουλευτική «θητεία» της κας Διγενή ήταν τελικά ολιγόωρη, καθώς από καραμπόλα το ΚΚΕ έχασε την έδρα στην Α΄Πειραιώς με αποτέλεσμα εκείνη να μην εκλέγεται.

Έναν μήνα πριν η Σεμίνα Διγενή είχε καταφέρει να εκλεγεί στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, θέση από την οποία παραιτήθηκε επιλέγοντας να ριχτεί στη μάχη των εθνικών εκλογών.

«Συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό» είχε πει τότε. «Σήμερα μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά».

Τη θέση της στην Ευρωβουλή πήρε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.