Το αποτέλεσμα των εκλογών, έτσι κι αλλιώς θα δρομολογούσε εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την εκλογική μάχη, έγινε ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι στην προηγούμενη. Στις Ευρωεκλογές δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη ήττα που τελικά ήρθε, στις εθνικές εκλογές περίμεναν μεγαλύτερη ήττα που τελικά δεν ήρθε.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εντολή μετασχηματισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική συμμαχία θα μετασχηματιστεί» δήλωσε πριν λίγη ώρα στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας. Επόμενο βήμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον είναι η διοργάνωση ενός συνεδρίου το καλοκαίρι προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα καυτά ζητήματα.

Σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να ενώσει το κόμμα του και όχι να τιμωρήσει πρόσωπα που ενδεχομένως θεωρεί ότι ευθύνονται για τις ήττες σε ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, αλλά και βουλευτικές εκλογές. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπα, όπως όλα συνηγορούν θα ξεπεράσει το 30% και μάλιστα με μικρότερη διαφορά από αυτή του Μαΐου.

Το κόμμα είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί το δεύτερο πόλο της ελληνικής πολιτικής σκηνής και μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης είναι λογικό να προχωρήσει σε αλλαγές. Τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε φιλοσοφία.

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανακατέψει την τράπουλα, συσπειρώνοντας ακόμη περισσότερο τη βάση του κόμματός του. Μία από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνει -η οποία θεωρείται σχεδόν σίγουρη, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- είναι η αλλαγή του γραμματέα του κόμματος, με τον Πάνο Σκουρλέτη να είναι κοντά στην αποχώρηση από τη θέση, αναλαμβάνοντας άλλο ρόλο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει ένα μεγάλο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά. Πρόσφατο δημοσίευμα μπορεί να μην αποτυπώνει ακριβώς στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μπορούσε να μεταλλάξει το κόμμα, προσθέτοντας κάποιο νέο χαρακτηρισμό στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ. Στις προθέσεις του, δεν είναι η δημιουργία νέου κόμματος, από το μηδέν, αλλά η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στη δυναμική που έχει ήδη. Και όπως φαίνεται να προκύπτει από το αποτέλεσμα των εκλογών, με μια βάση 30% μπορεί να εφαρμόσει τα σχέδιά του.

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019

Εθνικές Εκλογές 2019: Οι πολίτες ψήφισαν την Κυριακή 7 Ιουλίου για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο αποτέλεσμα της κάλπης και τους σταυρούς που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι.

Ποια πολιτική δύναμη θα αναδειχθεί πρώτη στις βουλευτικές εκλογές 2019; Θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία; Πώς θα διαμορφωθεί η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πόσα κόμματα θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή και να μπουν στη Βουλή;

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr -όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια- καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τη ροή των αποτελεσμάτων και τις αντιδράσεις νικητών και ηττημένων!

Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019