«Δεν θα κόψουμε κανένα από τα επιδόματα. Αντιθέτως η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», όπως  δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Αντέννα. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «αυτό το έκτακτο επίδομα δινόταν στο τέλος της χρονιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να το δώσει τρεις μέρες πριν τις εκλογές, αλλά για το ’19 το επίδομα αυτό έχει δοθεί. Το 2020 πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεσή του να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και πρόσθεσε πως για το 2019 πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος δεν υπάρχει. «Θα επαναφέρω όμως συνολικά τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα εφαρμοστούν από 1.1.2020» επανέλαβε.

Σχετικά με τους «μπαχαλάκηδες» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: τα γκρουπούσκουλα αυτά να γνωρίζουν ότι από τις 8 Ιουλίου θα έχουν άλλη αντιμετώπιση. Δεν θα κάνω καμία έκπτωση. Νομίζετε ότι τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν, τα ίδια και οι γονείς τους, έδωσαν πανελλήνιες, μάτωσαν και μπήκαν στο πανεπιστήμιο, νομίζετε έχουν διάθεση να βλέπουν μπαχαλάκηδες; Επί Παπανδρέου είχε γίνει μεγάλη παρέμβαση νομίζω στην Νομική. Μετά δεν έγινε κατάληψη για μεγάλο χρόνο. Θα συνεργαστούμε με τα πανεπιστήμια ώστε να βρούμε τον τρόπο να υπάρχει ειδική είσοδος σε ορισμένους χώρους.