Στη θέση του προεκλογικού δεκαλέπτου του ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Θάνος Μικρούτσικος, Σεμίνα Διγενή, Γιώργος Κιμούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Παύλος Ορκόπουλος.

Οι πέντε προσωπικότητες από των τεχνών και των γραμμάτων μιλούν για την πρώτη συνάντησή τους με το Κόμμα, τι σημαίνουν γι’ αυτούς τα τρία γράμματα και για ποιον λόγο πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πρόκειται για μια τακτική που σπάνια ακολουθείται από τα υπόλοιπα κόμματα, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να μην εμφανίζεται σε κανένα σημείο του διάρκειας 9 λεπτών και 31 δευτερολέπτων βίντεο.

«Από μικρό παιδί ο πατέρας μου, μου μάθαινε ιστορία. έτσι, έμαθα τα πάντα για το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, τον εμφύλιο…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Συναντήθηκα με το ΚΚΕ μέσα από τον Ρίτσο, τον Βάρναλη και την Αλεξίου», τόνισε από την πλευρά της η Σεμίνα Διγενή.

«Όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησα παράλληλους βηματισμούς, δεν χάθηκα όμως. Επέστρεψα στον αρχικό τόπο των αξιών μου», είπε ο Γιώργος Κιμούλης.

«Με το ΚΚΕ συναντήθηκα τη δεκαετία του ’70, στις οικοδομές, όπου δούλευα για να σπουδάσω», επισήμανε ο Παύλος Ορκόπουλος.

«Τα τρία αυτά γράμματα τα άκουγα ψιθυριστά, γιατί η εποχή ήταν δύσκολη. Γεννήθηκα τον Δεκέμβρη του ’49 σε μια οικογένεια αγωνιστών», σημείωσε η Ελένη Γερασιμίδου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: