«Το σημαντικό είναι η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει μια κυβέρνηση με τους καλύτερους. Και απ’ όσο γνωρίζω τον Κυριάκο αυτό θα κάνει», τόνισε σε συνέντευξή του στον Alpha ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών – Βόρειος Τομέας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Μια κυβέρνηση που θα θυμίσει Εθνική Ελλάδος. Διότι σημασία δεν έχουν τόσο οι ισορροπίες. Σημασία έχει να μπουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορέσουν να τρέξουν γρήγορα και αποφασιστικά. Ώστε να καταλάβει ο κόσμος μέσα στο πρώτο εξάμηνο ότι αλλάζουν τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Οι προτεραιότητες του 1ου εξαμήνου

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «το νομοσχέδιο που προτάξουμε αφορά την οργάνωση του κράτους και της κυβέρνησης. Θα συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις για την αυτοδιοίκηση. Θα δώσουμε παραπάνω αρμοδιότητες στους δημάρχους για να μπορούν να κυβερνώνται οι δήμοι. Επίσης θα κάνουμε τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Διότι θεωρούμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε πέραν ορισμένων ορίων πριν κλείσει η Βουλή. Και φυσικά η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Θα ακολουθήσουν άλλα νομοσχέδια, όπως το νομοσχέδιο για την φορολογία και για την ανάπτυξη. Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, που θα είναι οριζόντιο νομοσχέδιο που θα ξεκινάει από τις εξαγωγές και τη ρευστότητα και θα φτάνει μέχρι τη χωροταξία και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Άλλο σημαντικό νομοσχέδιο θα είναι για τη δικαιοσύνη με κύριο στόχο την επιτάχυνση των δικών, διότι έχουμε φτάσει να είμαστε η χώρα του “ου μπλέξεις.” Οριζόντιο νομοσχέδιο θα είναι και αυτό για την εκπαίδευση. Θα αφορά όλες τις βαθμίδες με γνώμονα την άμιλλα, την προσπάθεια και την αξιοκρατία.

Και βεβαίως, οι παρεμβάσεις του πρώτου 6μήνου θα κλείσουν με τον εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα πάμε σε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής».

«Η σφραγίδα Καραμανλή στο Σκοπιανό μπήκε στο Βουκουρέστι»

«Η σφραγίδα του Καραμανλή στο Σκοπιανό μπήκε στο Βουκουρέστι. Στο Βουκουρέστι απετράπη η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι ακριβώς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο όνομα και σε όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εκεί η Ελλάδα τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, μπροστά σε όλες τις άλλες χώρες. Η επιστολή που θυμήθηκαν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 2 ή 3 χρόνια πριν το Βουκουρέστι», τόνισε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης.