Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real» και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική είναι πλέον εξόχως προβληματική. Υπάρχει μια ουσιαστική ανισορροπία μεταξύ των χωρών του Βορά και του Νότου, την οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει διαρθρωτικά. Την αντιμετωπίζει περιστασιακά. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν υπάρξει συνολική αντιμετώπιση αναθεώρησης της οικονομικής πολιτικής από την ευρωζώνη, θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η απόφαση του Eurogroup μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» και πως θα χρειαστεί προσπάθεια από την πλευρά της Ευρώπης να εξασφαλίσει ότι «η συνταγή που εφαρμόστηκε στην Κύπρο δεν θα εφαρμοστεί αλλού», χαρακτήρισε προβληματική την αρχική δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ εκτίμησε ότι «η απόφαση για την Κύπρο ενέχει στοιχεία τιμωρίας».