Αχτσιόγλου: Στις εκλογές ο λαός θα αποφασίσει με ποιο αναπτυξιακό μοντέλο προχωράει

«Στόχος μας είναι 500.000 νέες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:19
25/06/2019
Αχτσιόγλου: Στις εκλογές ο λαός θα αποφασίσει με ποιο αναπτυξιακό μοντέλο προχωράει
16
loading

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει με κάθε τρόπο το ντιμπέιτ, γιατί αυτό θα εκθέσει πτυχές του προγράμματός του, οι οποίες είναι εντελώς αντικοινωνικές», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

«Υπάρχει μία προσπάθεια αποφυγής του διαλόγου και της έκθεσης των πολιτικών σχεδίων και έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου ποιος αποφεύγει το debate», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη το γνωρίσαμε στη χώρα. Εφαρμοζόταν πριν το 2010 και μας οδήγησε στη χρεοκοπία και στη λιτότητα για τους πολλούς».

Αναφερόμενη σε πτυχές του προγράμματος της ΝΔ σημείωσε:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι για το 2019 δεν θα κάνει καμία μείωση φορολογίας, για το 2020 θα κάνει μόνο μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κάνει από τον Μάιο του 2019, και τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα θα τα δει από το 2021 και έπειτα, εφόσον κάνει μεταρρυθμίσεις, εφόσον διαπραγματευθεί με τους εταίρους και εφόσον αυτοί συμφωνήσουν».

Ακόμη και αν εφαρμοστεί το πρόγραμμά του, που ο ίδιος ουσιαστικά λέει ότι δεν θα εφαρμοστεί, ακριβώς επειδή έχει οριζόντιο χαρακτήρα δεν στοχεύει στους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά ευνοεί το 8% των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων, στερώντας αναγκαίους πόρους από το Δημόσιο. Για παράδειγμα, μιλάει για ραγδαία μείωση των κερδών των επιχειρήσεων, που κοστίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ, και την ίδια στιγμή για μείωση δαπανών ώστε να έχει δημοσιονομική ισορροπία. Όμως οι δαπάνες του κράτους είναι πολύ συγκεκριμένες: μισθοί, συντάξεις και πέντε μεγάλα κοινωνικά επιδόματα. Δεν μας έχει απαντήσει ποιες δαπάνες θα μειώσει και πόσο θα επιβαρυνθεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου που συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στον κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε στον κανόνα 1 πρόσληψη προς 1 αποχώρηση, γιατί το έχει κερδίσει η κυβέρνηση. Αν έρθουμε σε αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης, σημαίνει ότι διορισμοί εκπαιδευτικών και γιατρών που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται από το 2019 και έχουν προγραμματιστεί έως το 2022, αυτομάτως ακυρώνονται. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους επιστήμονες που προσλαμβάνονται, αφορά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αν επιστρέψει ο κανόνας 1 προς 5, σημαίνει ότι αυτομάτως σταματούν όλοι οι διορισμοί, για να μην μιλήσω για απολύσεις, εκπαιδευτικών και γιατρών που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Περίπου 9.000 είναι οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο για το 2019 και 9.000 προσλήψεις υλοποιεί η κυβέρνηση. Αν έρθουμε στον κανόνα του κ. Μητσοτάκη σημαίνει ότι θα γίνουν 1.500 προσλήψεις στο Δημόσιο ενώ έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα προσλάβει 1.300 αστυνομικούς».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπός του διαβεβαίωσε ότι αυτό «είναι απολύτως κοστολογημένο και εντός των δημοσιονομικών στόχων. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ισορροπία ανάμεσα στις κοινωνικές δαπάνες, δηλαδή τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, καλύτερη Υγεία και Παιδεία, περισσότερες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία. Ταυτόχρονα έχει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, με μεγαλύτερη μείωση για ακίνητη περιουσία μικρότερης αξίας και μικρότερη μείωση για περιουσία μεγαλύτερης αξίας, μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50%, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και ποσοστιαία μείωση στη συνέχεια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20%».

Υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε κερδίσει ως χώρα την αυτοπεποίθησή μας, την οικονομική και πολιτική μας ελευθερία» σημείωσε ότι οι εθνικές εκλογές είναι «πολύ κρίσιμες, διότι είναι εκλογές στις οποίες ο λαός αποφασίζει με ποιο αναπτυξιακό μοντέλο προχωράει». Στο σχέδιο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, οι κεντρικοί άξονες είναι «νέες δουλειές με δικαιώματα για όλους, δικαιότερη φορολογία, καλύτερη Υγεία, Παιδεία και κοινωνικό κράτος».

Στόχος μας, σημείωσε, είναι «500.000 νέες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας και αυτό είναι απολύτως εφικτό. Ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας στη δική μας θητεία. Με τη δημιουργία άλλων 500.000 στο τέλος της ερχόμενης τετραετίας θα έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν την περίοδο της κρίσης». Αναφερόμενη, παράλληλα, στο στόχο για αύξηση των επενδύσεων δήλωσε ότι «επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι ξένες άμεσες επενδύσεις αυξήθηκαν από το 1% του ΑΕΠ, που ήταν για πάρα πολλά χρόνια, στο 2%, στόχος μας είναι να φτάσουμε στο 4% στο τέλος της τετραετίας με πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει «μία μάχη η οποία είναι πολύ δύσκολη αλλά είναι ανοιχτή» και πρόσθεσε πως «το κρίσιμο στις εθνικές εκλογές και το πολιτικά τίμιο, είναι να εκθέτεις με καθαρότητα το πρόγραμμά σου, να προβάλλεις όλες τις πτυχές του και να είσαι διατεθειμένος να ερωτηθείς γι’ αυτές. Να είναι σαφές ποιους ευνοεί το κάθε πρόγραμμα, ποιους υποστηρίζει και ποιους φέρνει σε δυσμενέστερη κατάσταση. Προκειμένου ο λαός να κάνει τις επιλογές του, ανάμεσα σε δύο αντιπαρατιθέμενα, ανταγωνιστικά μεταξύ τους πολιτικά σχέδια».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Βαρουφάκη υπογράμμισε ότι αυτός «δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ως μία αντιπαράθεση αξιών, ιδεολογίας και στρατηγικής. Όταν λέει ότι θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να πάει είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν κατανοεί την πολιτική ως μία τέτοια αντιπαράθεση. Δεν νομίζω ότι αυτή η πολιτική αντίληψη έχει οποιαδήποτε κοινωνική γείωση». Υπογράμμισε επίσης πως «όταν λέει ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία χαμένη ψήφος, στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εξυπηρετεί μία αντίληψη που μόνο κακό κάνει στον προοδευτικό κόσμο, ο οποίος βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δυνατή πολιτική του εκφορά».

Σε ερώτηση σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα επισήμανε, τέλος, ότι «είναι η πρώτη φορά που από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε μία τόσο συντονισμένη, άμεση και ξεκάθαρη καταδίκη και αντίδραση, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και σε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Οι εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής είναι αποτέλεσμα και της αναβαθμισμένης θέσης της χώρας μας διεθνώς. Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ασκήθηκε, η χώρα έχει αναβαθμίσει διεθνώς τον ρόλο της και αυτό της επιτρέπει να μπορεί να κινητοποιεί δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εν προκειμένω υπέρ της Κύπρου και εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας. Έχουν παίξει ρόλο σε αυτό και οι διμερείς σχέσεις που αναπτύξαμε στην εξωτερική μας πολιτική, αλλά έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η Συμφωνία των Πρεσπών».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  δεν θα αποφασισει ο λαος γιατι δυστυχως θα απεχει. οι βολεμενοι της νδ θα αποφασισουν...

 2. avatar ΑΠΟΥΛΟΣ

  Στις εκλογές ο λαός θα αποφασίσει

  08/07 [...]

 3. avatar 1821//

  Καλή μου κόψε καμιά δεκαριά η στρογγυλοποιηση μας έφαγε

 4. avatar Σιγουρα 100%

  Εδω δεν καταφερε ο Τραμπ να δημιουργησει 500000 θεσεις εργασιας στην Αμερικη, θα τα καταφερει η Αχτσιογλου και το Αλ6... Sure man.

 5. avatar Mg1

  Που θα τους βολέψεις αυτούς τους 500.000 ; Στις οικογενειακές σου επιχειρήσεις ( του μπαμπά σου κατά το κοινόν...) η σε κάνα Δημόσιο , να ζούνε και αυτοί από τους φόρους των συνηθισμένων ,εξουθενωμένων πιά ιπποζυγίων; Μας πεθάνατε πια , όπως καταλαβαίνεις! Άλλο δεν έχει πια το σύστημα να σου δώσει! Στέρεψε! Μας ... ξεζούμισες καμάρι μας ( στους φόρους εννοώ ...)

 6. avatar ZXXX

  Σίγουρα ο Τσίπρας δε κυβέρνησε σωστά....
  Μη ξεχνατε όμως ότι ολα τα εργασιακα μας διακιωματα (κατάργηση συμβασεων,επιδοματων,μείωση βασικου μισθου κτλ) έγινα από τον Σαμαρα!!!

 7. avatar Σπουργίτι

  Τελικά είσαι πολύ ωραίο γκομενακι

  1. avatar ααααααααααχχχχχχχ

   Πεστα γιατι 2 χρονια που τα λεω με εχουν παλαβωσει στις αρνητικες. Ασχετα με τι ψηφιζει ο καθενας το σωστο να λεγετε. Το Εφακι είναι ωραιο γκομενακι.
   ααααααααααααχχχχχχχ

 8. avatar ΑΝΕΡΓΟΣ

  ΨΕΥΤΡΑ.ΘΑΝΟΣ ΤΖΙΜΕΡΟΣ ΔΑΓΚΩΤΟ.

 9. avatar Και πολυ γατονι

  Δηλωση περι αναπτυξιακου μοντελου ,μαζι με φωτο ;
  Μηπως υποκρυπτεται ,λεω εγω τωρα, σεξιστικο υπονοουμενο! Μακρια απο μενα τετοια σκεψη,αλλα αυτο μου \' ρθε πρωτο στο μυασλο ,διαβαζοντας για μοντελο.

 10. avatar ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ

  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ

 11. avatar παλαιοκομματισμος

  Βαλε κατι ρε παδι μου..κανε τις 600.000. Τσαμπα ειναι

 12. avatar SCULLYXL5

  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ!!!

 13. avatar kopella mou

  πήγαινε διακοπες στην Μυκονο κι ασε την πολιτική για άλλους...

 14. avatar Ιέραξ

  Ρε Αχρηστερό φασιστόμουτρο μιλάς για αναπτυξιακό μοντέλο εσύ. Το μόνο αναπτυξιακό τρόπο που ξέρεις αγράμματη είναι το μπότοξ. Κυριακή είναι κοντά, πόσο θα φχαριστηθώ την κλωτσιά που θα σας ρίξουμε στα παχουλά απότη μάσα [...].

 15. avatar Φευγάτος

  Ρωτάς και δίνεις την απάντηση μόνη σου, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αφού λέτε βλακείες και ψέματα εσεις Αρα Νέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΑΓΚΩΤΌ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει