Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός στάθηκε μπροστά στην προσφυγική κρίση με γενναιότητα

«Απέναντι στον ρατσισμό και το μίσος παρέταξε τον ανθρωπισμό και τη φιλοξενία»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2:30
21/06/2019
Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός στάθηκε μπροστά στην προσφυγική κρίση με γενναιότητα
36
loading

«Ο ελληνικός λαός διαχειρίστηκε με γενναιότητα και μεγαλοψυχία τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και τονίζει ότι «απέναντι στον ρατσισμό και το μίσος παρέταξε τον ανθρωπισμό και τη φιλοξενία. Αξίες ελληνικές».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «ο μόνος τρόπος διαχείρισης της πρόκλησης των προσφυγικών ροών είναι μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση», δίκαιη κατανομή των βαρών στο εσωτερικό της Ευρώπης και καλύτερη συνεργασία με τρίτες χώρες.

Ειδικότερα, σε δήλωση του (primeminister.gr) αναφέρει ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι μία ημέρα αφιερωμένη στους απανταχού ξεριζωμένους, που σήμερα προσεγγίζουν τους 70 εκατ. ανθρώπους». Επισημαίνει ότι «από το δράμα των βιαίως εκτοπισμένων, τα τελευταία χρόνια, ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρος κλήθηκε να αναδιαμορφώσει τη συλλογική της συνείδηση και να επιλέξει ανάμεσα στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό ή τη φιλοξενία και την επιβεβαίωση των αρχών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός στάθηκε μπροστά σε αυτή την πρόκληση με γενναιότητα. Διαχειρίστηκε τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό». «Θέσαμε ως πρώτιστο καθήκον μας», σημειώνει, «να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που υποστήριξαν στην πράξη την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αναφέρει πως σήμερα περίπου 75.000 άνθρωποι, έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ενώ όλα τα προσφυγόπουλα έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Επισημαίνει ότι μόνο το 2018, η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε 15.806 αιτούντες. Κατά το σχολικό έτος 2018 - 2019, 12.500 παιδιά παρακολούθησαν μαθήματα είτε στα δημόσια σχολεία ή σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων, ενώ σε όλες τις Δομές Φιλοξενίας και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης λειτουργούν νηπιαγωγεία.

Σημειώνει ότι για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία έχουν σχεδιαστεί και εφαρμόζονται προγράμματα που παρέχουν: α) μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, με ωφελούμενους 15.000 άτομα σε διάρκεια 3 ετών, β) κατάρτιση και εξεύρεση εργασίας στον αγροτικό τομέα για 2.000 δικαιούχους διεθνούς προστασίας, γ) κατάρτιση και εξεύρεση εργασίας στον τουριστικό τομέα, μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για 3.000 δικαιούχους διεθνούς προστασίας και δ) καταγραφή δεξιοτήτων των αιτούντων άσυλο, με στόχο την διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην εργασία.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «ο μόνος τρόπος διαχείρισης της πρόκλησης των προσφυγικών ροών είναι μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση. Απαιτείται δίκαιη κατανομή των βαρών στο εσωτερικό της Ευρώπης και καλύτερη συνεργασία με τρίτες χώρες».

Όμως, τονίζει, «αυτό που χρειάζονται περισσότερο όλοι οι άνθρωποι προκειμένου να μην αφήνουν τις εστίες τους είναι η ειρήνη», για να σημειώσει ότι «η χώρα μας ακολουθώντας μια ενεργητική εξωτερική πολιτική είναι παράγοντας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar ποια προσφυγικη κριση ρε σιχαμενοι

  συριζαιοι και αριστεροι πασης φυσεως. που ερχονται οι λαθρομεταναστες μαο μαο στην χωρα μας για να τσιμπαν τα επιδοματα και τα σπιτια και να ζουν αραχτοι και λαιτ και αμα θελουν να κλεβουν, να βιαζουν και να πουλαν λαθραια και ναρκωτικα

 2. avatar Ελληνες κοτούλες

  λειράτες καλά σας κάνει και σας τα πετάει και στα μούτρα ο αριστεροφασίστας.Αυτό ακριβώς σας αξίζει αυτό ακριβώς παίρνετε.Αντε τώρα ήσυχοι να παρακολουθήσετε Βλακόπουλο και Σορβάιβορ ....και όχι ποπκορν....φάτε μπαγιάτικο αριστεροφασιστικό σανό κι\'άμα μπουκάρουν τίποτα ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ (ταξικά αδέλφια) κάνετε ότι κοιμάστε.Αλλωστε δεν σας είναι και τόσο δύσκολο με τόσα χρόνια προπόνηση. ΧΑΠΑΤΑ ε ΧΑΠΑΤΑ.

 3. avatar και χωρίς

  να τους ρωτήσουμε γιατί εμείς είμαστε ηθικοιαριστεροιπροοδευτικοιφιλανθρωποιαλληλεγγυοιγημοκρατικοι συνεργάτες δουλεμπόρων. Με την ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ των ....φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ΠΣΟΡΟΣ.

 4. avatar tboni2

  Κλείστε τον φυλακή να σωθούμε!!!!!

 5. avatar tboni2

  Τσιπρα εσύ στάζει μίσος και ρατσισμό. Είσαι ένας μισελληνας μισανθρωπος ανθέλληνας!

 6. avatar εμείς

  Ξέρουμε ότι εσύ δεν είσαι ρατσιστής και τους Πακιστανούς πληρώνεις το ενοίκιο και με τους Ρομά έχεις γίνει φιλαράκος οι Αλβανοί πήρα την υπηκοότητα για να έχεις ψήφους Οπότε τι σε νοιάζει αν Εμείς είμαστε ρατσιστές εσύ βολεύτηκες

 7. avatar moot

  Η προσφυγική κρίση δεν θα ήταν τόσο μεγάλη αν δεν είχες ανοίξει το στόμα σου να πεις ότι θα αφήσεις εκατομμύρια ανθρώπους να περάσουν ελεύθερα στην Ευρώπη. Πράγμα το οποίο έκανες. Θέρισε τώρα λοιπόν ότι έσπειρες: Την άνοδο της δεξιάς και της ακροδεξιάς παγκοσμίως. Τικ-τοκ, τικ-τοκ, το εκκρεμές της ιστορίας χτυπάει, κι όσο πηγαίνει αριστερά, άλλο τόσο πηγαίνει δεξιά. Και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο που το εκκρεμές σταμάτησε τέρμα αριστερά και ετοιμάζεται να γυρίσει.

 8. avatar Μα το ρατσισμό

  εσείς το ξέρετε πολύ καλά κάνατε το συνταξιούχο και το μέσο Έλληνα χειρότερο από το μετανάστη

 9. avatar ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…..

  ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ....
  ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.
  Η ΚΕΡΑ ΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΝΑΖΕ ,
  ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ .ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.....
  ΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...... ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!! ΑΛΛΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ

  1. avatar Εμείς οι

   αριστεροιηθικοιπροοδευτικοι Δημοκράτες δεν ρωτάμε κανέναν για.....ανθρωπιστικά /αλληλέγγυα θέματα και γενικά. Σιγά τώρα τι κοστίζει?Μερικές χιλιάδες πνιγμένους που εξαπατήθηκαν από ανταγωνιστές των φίλων μας δουλεμπόρων και μερικούς Ευρωπαίους που ΕΤΥΧΕ να βρεθούν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.Εξ\'άλλου βιασμοί,ληστείες,δολοφονίες κλπ είναι...αμελητέα αφού και το αίμα είναι των.....αλλονώνε.Οποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι ...ΠΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

 10. avatar Φευγάτος

  Επιτέλους μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ Η ΛΑΣΠΗ, Η ΒΡΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΩ, Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΕΠΈΡΧΕΤΑΙ Η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

 11. avatar Βασικα

  Ρε Αλεξη εισαι ψευταρας. Λες 75000 προσφυγες. Αλεξη αυτα ειναι νουμερα προ διετιας. Γιατι δεν λες τα τωρινα νουμερα στον κοσμο? Μηπως φοβασαι μην μετατραπει το 10% σε 30%? Πως γινεται Αλεξη να ειναι 75000 2 χρονια μετα εφοσον καθε μερα ακομα \"εντοπιστικε βαρκα με 150 προσφυγες στο Χ μερος\"? Εκατο εκατο και χωρις κανεις να φευγει πως γινεται να ειναι 75000? Ποσοι ειναι πραγματικα ? Ποσοι απο αυτους που ειναι πραγματικα αρνουνται να καταγραφουν και να σωσουν στοιχεια και λογω της ηλιθιας συμφωνιας που υπεγραψες με την Γερμανια ειμαστε αναγκασμενοι να τους κραταμε εδω χωρις να ξερουμε καν ποιοι ειναι?
  Επειδη εχω γνωστους που δουλευουν στα κεντρα μου εχουν πει οτι ουτε το 15% δεν δινει τα στοιχεια του και δεν καταγραφεται και συνηθως αυτο εγειρει ερωτηματα για θεματα ασφαλειας για τα οποια ΕΣΕΙΣ εχετε δωσει εντολη να μην κανει τιποτα η Αστυνομια. Επισης θες να μιλησουμε για το ποσοι 25 αριδες δηλωνουν 16 -17 για να εχουν προσβαση σε αλλα προνομια και να μην γινεται δυνατη η τυχον απελαση τους (οχι οτι θα κανατε ποτε καμια)?
  Λιγη ντροπη δεν βλαπτει οταν 5 χρονια πας εναντια στα θελω του λαου και οταν ποτε πραγματικα δεν ρωτησες το λαο πως ηθελε να διαχειριστει αυτο το θεμα, παρα μας εστησες στον τοιχο με ενα προβλημα που δημιουργησες εσυ και μας ειπες ειτε το δεχεστε ειτε ειστε φασιστες. Επισης δεν ειναι προσφυγες Αλεξη. Προσφυγας ειμουν εγω που δουλεψα 6 χρονια στην Αγγλια και πηγα με το διαβατηριο μου νομιμα με αεροπλανο. Ειναι λαθρομεταναστες.

 12. avatar Πακπακ

  Για πες μας Αλεξη , τι ξερεις για 40.000 ελληνοποιησεις αλβανων και 200.000 ελληνοποιησεις πακιστανων πριν τις ευρωεκλογες???

 13. avatar Giannis Lechou

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΛΑΟΣΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ 80% ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΛΕΣ,ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ,Ε ΤΟΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΝΤΠ.ΟΧΙ ΣΥΝΟΡΑ,ΟΧΙ ΕΘΝΗ,ΟΧΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ.Ε ΑΥΤΟ,ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ.ΕΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΤΗ ΖΗΣΑΜΕ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΣ!!!!!

 14. avatar Te

  Δεν θυμάμαι να μας ρώτησε ο τσιπροκιο εάν τους θέλουμε η όχι. Απλά αποφάσισε δικτατορικα. Μας τους έφερε στην γειτονιά μας και στα σχολεία μας αλλά αυτός στέλνει το δικό του παιδί σε ιδιωτικό σχολείο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

 15. avatar gus326a

  Εγώ βαρέθηκα δε θέλω άλλο «χρωμα» στη ζωή μου. Εξαιρούνται προφανώς οι πρόσφυγες πολέμου. Αλλά στο Μπανγκλαντές το Πακιστάν και το Μαρόκο τι πόλεμο έχουν;

 16. avatar δωστε ψηφο

  στους ξένους ...μπας και βγούμε!

 17. avatar Εμείς θα τον αφήσουμε;

  Όνειρο του τσιπρα να αφανίσει επιτέλους τον Ελληνικό λαό μέσο εξισλαμισμου και παράνομων ελληνοποιησεων.

 18. avatar Ο τύπο εκτός από αμόρφωτο είναι καί κυνικός

  Βρε ...γκιοζη τόν ρώτησε κανείς τόν Ελληνικό λαό εάν ήθελε νά περάσει την προσφυγική κρίση με τό έτσι θέλω?

 19. avatar Μαστακουνας

  Εάν δεν συμφωνείς μαζί του είσαι φασίστας . Έξω Έλληνες μέσα ξένοι.

 20. avatar Ελληνοαμερικανος

  Αυτή τη καραμέλα για τον ρατσισμό πιπιλάνε συνέχεια λες και απευθύνονται σε ζώα,η μήπως..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει