Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που μετατίθεται από μέρα σε μέρα λόγω και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ένταση με την Τουρκία.

Εκτός από τους Βασίλη Βασιλικό, Έφη Αρχτσιόγλου, Πάνο Σκουρλέτη που έχουν κλειδώσει στις τρεις πρώτες θέσεις, μένει να φανεί ποιες θα είναι οι οριστικές επιλογές του πρωθυπουργού.

Δύο είναι οι βασικές εκδοχές για την επιλογή των προσώπων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Η πρώτη, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει ένα εσωκομματικό μήνυμα όσον αφορά στην επιλογή των ατόμων που θα συνθέτουν την «βιτρίνα» της εκλογικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη, και πιο πιθανή, θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό να καταλήγει σε δυναμικές υποψηφιότητες μιας και βρισκόμαστε μόλις 17 μέρες πριν στις εθνικές εκλογές 2019και στην κυβέρνηση δίνουν αγώνα για να αναστρέψουν τα αρνητικά ποσοστά των ευρωεκλογών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Υπενθυμίζεται ότι είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που ήθελαν τον υπουργό Επικρατείας να αποχωρεί από την πολιτική και μάλιστα να κάνει την σχετική δήλωση στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με βασικό θέμα τις εξελίξεις και τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης στα τέλη Μαΐου.

Συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας διέψευσαν τα όσα είχαν ακουστεί: «Καμία δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη περί αποχώρησης από την ενεργό πολιτική, δεν έγινε στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτά που γράφονται είναι ψέματα», ανέφεραν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας.

Η παρασκηνιακή πάντως συζήτηση είναι ενδεικτική των δυσκολιών του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει συντεταγμένα το κόμμα του προς την κατεύθυνση που θέλει.