Το μήνυμα ότι η Ελλάδα «δεν υποχωρεί ούτε εκατοστό στα κυριαρχικά της δικαιώματα», έστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Σχολιάζοντας μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984» τα θέματα των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της στάσης της Τουρκίας, εκτίμησε ότι στο Αιγαίο δεν θα υπάρξει κάποιο συμβάν, ωστόσο στην περίπτωση της κυπριακής ΑΟΖ τόνισε ότι «φαίνεται πως υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα και γίνεται προσπάθεια να αναχθεί σε διεθνές επίπεδο και να αφορά την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου. Τα σύνορα της Κύπρου είναι και σύνορα της Ε.Ε.».

Σε σχέση με το ζήτημα της αρχειοθέτησης της υπόθεσης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σχολίασε ότι τους ένοχους τους κρίνει η δικαιοσύνη, όμως οι πολιτικοί κρίνονται και σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο πολιτικό και αν ο λαός το κρίνει, «τους στέλνει σπίτι τους». Το ΚΙΝΑΛ, συμπλήρωσε, «διατηρεί την αλαζονεία που το χαρακτήριζε όταν ήταν κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του λαού».

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι είναι συνηθισμένη, πλέον, η αντίληψη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΚΙΝΑΛ πως ό,τι τους αφορά είναι σκευωρία, ενώ ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κανονική διαδικασία.

Σχετικά με τον διάλογο που διεξάγεται στην προεκλογική περίοδο, ανέφερε πως είναι πρόδηλη η επίμονη προσπάθεια της ΝΔ να αποφύγει την προγραμματική συζήτηση, ακόμα και μέσω debate.

Τέλος, για τις αιτίες του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ξεκαθάρισε πως η συζήτηση θα γίνει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τόσο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όσο και για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι, κατά την άποψή του, βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η σημαντική βελτίωση της οικονομίας δεν έγινε αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.