Αλέξης Τσίπρας: Αυτοί που ζητούν να μας ξανακυβερνήσουν είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα

«Είμαστε περήφανοι διότι κάναμε πράξη την υπόσχεση μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:08
15/06/2019
Αλέξης Τσίπρας: Αυτοί που ζητούν να μας ξανακυβερνήσουν είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα
166
loading

Τα δύο διαφορετικά σχέδια για την χώρα που συγκρούονται ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Τήλου στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα και έθεσε το βασικό δίλημμα: «θέλουμε να μας κυβερνήσουν ξανά εκείνοι που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και μας έβαλαν στα μνημόνια ή να συνεχίσουμε την πορεία για δίκαιη ανάπτυξη και στοχευμένες ελαφρύνσεις για την κοινωνική πλειοψηφία;».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους που είχαν γεμίσει την πλατεία και διέκοψαν αρκετές φορές τον πρωθυπουργό με το χειροκρότημά τους, ο κ. Τσίπρας είπε: «Το δικό μας το σχέδιο έχει τίτλο: θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία της εξόδου από την κρίση και θα γευτούμε τους καρπούς της προσπάθειας, όλοι μαζί με ελαφρύνεις και κοινωνικά δικαιώματα, με πρόοδο και προκοπή. Το άλλο σχέδιο έχει τίτλο: ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει. Όποιος είναι πιο πονηρός ας αντέξει οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν».

Αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση έβγαλε την χώρα από την κρίση είπε ότι «Τώρα μπορούμε να ζητήσουμε από τους πολίτες να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν που θα πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να λέμε ότι όλοι μαζί βγήκαμε από την κρίση χωρίς κανένας να μείνει πίσω και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη, με κοινωνική δικαιοσύνη. Το σύνθημά μας είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και όχι ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις εξαγγελίες για μειώσεις φόρων του πολιτικού του αντιπάλου Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ποιος δεν θα ήθελε να μιλά γενικόλογα για μειώσεις φόρων, να μιλά μία γλώσσα που ακούγεται ευχάριστα; Η άλλη πλευρά λέει ότι θα προβεί σε μεγάλες μειώσεις φόρων που αφορούν εκείνους που έχουν την δυνατότητα να βγάζουν πολλά λεφτά για να βγάλουν ακόμη περισσότερα.

Γι’ αυτούς μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, με παράλληλη μείωση των μερισμάτων. Τι θα συμβεί προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα για τη μείωση της φορολογίας των πολύ πλούσιων; Πολύ απλά προτείνουν μείωση φόρων έναντι μείωσης δαπανών, δηλαδή μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, σε δαπάνες για σχολεία και νοσοκομεία και για το κοινωνικό κράτος. Μειώσεις για τα κοινωνικά επιδόματα, για το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, για το οικογενειακό επίδομα, για τα επιδόματα αναπηρίας, για το επίδομα ενοικίου. Το σχέδιο ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει έχει φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους, περικοπές για τους πολλούς».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πορεία της εξόδου από την κρίση δεν είναι δεδομένη καθώς το σχέδιο των αντιπάλων «ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και να μας φέρει ξανά στα χέρια των δανειστών». Μάλιστα, έβαλε καθαρά το δίλημμα: «Αυτοί που ζητούν να μας κυβερνήσουν ξανά, είναι οι ίδιοι που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και κυβέρνησαν από το 2010 μέχρι το 2015 και κάθε φορά που τους ζητούσαν περικοπές έλεγαν ότι δεν θέλουν να τους κλέψουν τη δόξα οι δανειστές.. Καταφέραμε να κλείσουμε την καταπακτή πίσω μας και θέλουμε να ανοίξουμε έναν φεγγίτη μπροστά μας, αν όμως δεν συνεχιστεί η πολιτική για την πλειοψηφία, και επανέλθουν εκείνοι που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, η πορεία δεν είναι δεδομένη και ευθύγραμμη».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις εξαγγελίες για τους νησιώτες. Είπε ότι για τα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων «αυξάνουμε στα 30.000 ευρώ τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή του 22% από τα 20.000 ευρώ που ισχύει. Είναι ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης. Το δεύτερο που ανακοινώσαμε είναι για νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής πολιτικής, να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Είναι πολιτικές σχεδιασμένες και στοχευμένες.

Αναφέρθηκε και στο μεταφορικό ισοδύναμο, που αποκαθιστά την ισότητα μεταξύ των νησιωτών και των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας. «Είναι και ένα μήνυμα δικαιοσύνης και ισότητας, ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ειδικά για τους νησιώτες που φυλάνε Θερμοπύλες και δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Ήταν μία υποχρέωση δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε το πρωί με εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουρισμό λέγοντας: «Κατάλαβα την αγωνία τους γιατί κάποιοι απειλούν να έλθουν σαν οδοστρωτήρες για να σαρώσουν τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτοί οι άνθρωποι είδαν το 2012 να καταργούνται σε μία νύχτα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, είδαν να δίνεται εντολή κατάργησης των ελέγχων για να κερδοσκοπούν κάποιοι -όχι όλοι - επιχειρηματίες σε βάρος τους, είδαν να μειώνονται οι μισθοί τους. Εμείς επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θεσμοθετήσαμε την υποχρεωτική καταγραφή των υπερωριών, 6 εκ. ώρες υπερεργασίας καταγράφηκαν το προηγούμενο οκτάμηνο.. Απέκτησαν την αίσθηση της προστασίας των δικαιωμάτων τους μέσω των ελέγχων, προχωρήσαμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και για τα επόμενα δύο χρόνια δεσμευτήκαμε για αυξήσεις 7,5%. Όλα αυτά δίχως αύξηση της ανεργίας όπως κινδυνολογούσαν κάποιοι. Το πρώτο εξάμηνο αντί για μείωση είχαμε αύξηση κατά 110.000 στις προσλήψεις. Εμείς λέμε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι τα δικαιώματα στη εργασία και οι καλές αμοιβές. Κάποιοι νεοφιλελεύθεροι λένε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η συρρίκνωση των μισθών και των δικαιωμάτων. Αυτοί είναι οι δύο κόσμοι και τα δύο σχέδια. Το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων λέει μειώσεις φόρων έναντι μείωσης δαπανών που στο τέλος βρίσκονται και οι απολύσεις. Δεν το λένε ευθέως. Εμείς επαναφέραμε τον λόγο ένα προς ένα στις προσλήψεις. Οι αντίπαλοί μας λένε να επιστρέψουμε στο ένα προς πέντε, αυτό σημαίνει περιορισμένες προσλήψεις σε μία σειρά τομείς».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην Τήλο και έκανε ειδική αναφορά στον δήμαρχο Τάσο Αλιφέρη: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Τήλο. Τώρα όμως σας απευθύνω κάλεσμα για έναν κρίσιμο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Με την ιδιότητα του πρωθυπουργού σας ζητώ την στήριξή σας. Το νησί το ανέδειξε ο Τάσος Αλιφέρης, ένα δήμαρχος και πολιτικός που ήταν για τους πολλούς. Και άφησε αποτύπωμα στους κοινωνικούς αγώνες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

166
σχόλια
 1. avatar που σαι Αλέκο

  τα έκανες σ**** και θα μας κυβερνήσει ο Κούλης και αλίμονό μας

 2. avatar Γεωργια -Καματερό .

  Το λυπηρό ειναι αντί να κανουμε 5-10 σχολια αξιοπρεπή και με περιεχομενο το 1/3 απο τα 160 περίπου σχολια του αρθρου μεχρι τωρα ,αφορουν το τι εγραψε η κυρια Αννα απο την Γερμανία και ο κυριος “λχι”...... Ημαρτον γραψτε και για κατι αλλο , γιατι σε λιγο θα τους καλεσει ο Τσιπρας γιά νέους υποψήφιους..

  1. avatar @Γεωργια -Καματερό

   Βρε Καΐάφα έγινες δυό; Πως κλωνοποιήθηκες ρε θηρίο;

  2. avatar Α.Άννα

   Σωστοτατη κυρία Γεωργία! Δεν ήταν πρόθεσή μου όμως! Να είστε σίγουρη γι αυτό! Και υποψήφια, δεν είμαι με κανέναν! Έχω τις προσωπικές μου απόψεις και εκμεταλλευομενη την ελευθερία λόγου, τις εκφράζω. Μπορώ και να ανταλλασω απόψεις επί του εκάστοτε θέματος. Επί προσωπικού όμως, είναι άθλιο, για να εκφραστώ πολιτισμενα!

   1. avatar Θεία (;)

    Πιό κάτω έχεις ένα αφιέρωμα. Να σε χαιρόμαστε !

 3. avatar Ellraiser

  Διάβασα και εξωφρενικές απόψεις με ξένους δικαστές και εισαγγελείς (για σκάνδαλα κλπ.).
  Δεν χρειάζεται και είναι αδιανόητο.
  Απλά πρέπει η δικαστική εξουσία να γίνει πραγματικά ανεξάρτητη και να εκλέγει από τα ίδια της τα μέλη ακομμάτιστα.
  Γι αυτό φαγώθηκαν να εκλέξουν δικούς τους τώρα που πιθανόν φεύγουν.
  Εισαγγελείς (μάλλον είναι ένας μικρός θεός) που βάζουν (αρχείο) και βγάζουν (η συμψηφίζουν) υποθέσεις κατά το δοκούν.
  Απορώ που ζείτε και τι σκέφτεστε μερικές φόρες.!!!

  1. avatar @Ellraiser

   Eαν θελουμε να μαθουμε την αληθεια για το ποιοί πολιτικοί και κομματα τα αρπαζαν και απο ποιους τα Δις που εφαγαν, καθως και τα εκατομμυρια που ληστεψαν απο τις τραπεζες και τα εξαφανησαν πού αραγε ,ενω επαιρναν και την τριπλασια ετήσια χορηγια τα κομματα απο αυτη που τωρα τους δινουν , μονο μια λυση υπαρχει και μπορει να γινει πραγματικοτητα, η οποια ασφαλως ειναι να αναλαβουν οι θεσμοί με δικους τους εισαγγελεις και δικαστές την ερευνα και τις τυχον δικες ,για οσους βεβαια βρεθουν διεφθαρμένοι. Οι Ελληνες δικαστές αγονται και φερονται απο τους πολιτικους και τα κομματα κατά βουληση. Υπαρχει αγαπητέ και το ενδεχόμενο να ειναι απαντες εντιμοι και αθωοι και τη χωρα να την ληστεψαν και να την χρεοκοπησαν τίποτα κακοί εξωγηινοι.,,
   Ολα παιζουν ..!! Και ενα τελευταιο σαν απορία μου ,γιατι στο μπασκετ και το ποδοσφαιρο στους μεγαλης σημασιας αγωνες μετακαλουμε ξενους για δικαστες δλδ διαιτητές και δεν μας προσβαλει ουτε κατά το ελαχιστον.!!

   1. avatar Φιλαράκο..

    Το ότι συγκρίνεις το αποτέλεσμα ενός αγώνα
    μπάσκετ ή ποδοσφαίρου με την πολιτική ζωή της χώρας , δείχνει πόσο σοβαρός είσαι...χθές , του Αγ. Πνεύματος , φαίνεται
    θα είχες την ομπρέλα ανοιχτή! Ας πρόσεχες.

    1. avatar @φιλαρακο

     Δυστυχως στο Ελλαδισταν, που με εφερε η τυχη να γεννηθω, το ποδοσφαιρο και το μπασκετ ειναι τελικά πιο σοβαρά απο την πολιτική και ιδιαιτερα απο τους πολιτικούς, που κατα ενα μεγαλο ποσοστό ειναι ψευτες , κλεφτες και απατεωνες και ασχολουνται με αυτο το επαγγελμα για να πλουτιζουν εις βαρος μας.. !!Εγω με το δικο μου το μυαλό αυτα καταλαβαινω και αυτά προσπαθω, εαν γινεται κατι να διορηθωθεί με καποια προταση μου, γιατι περαν αυτης και της ψηφου μου δεν μπορω κατι αλλο.
     Τωρα εσυ απο αυτα που λες συμπεραινω οτι εισαι πληρως ικανοποιημένος με το πολιτικο προσωπικό που διαθετουμε ως χωρα.

   2. avatar @@Ellraiser

    Θα τα πεις όλα με ηρεμία στο γιατρό που θα αναλάβει να σε κουράρει στο Δαφνί. Περαστικά σου.

 4. avatar Ellraiser

  Για να τελειώνουμε μια και καλή με την προπαγάνδα περί ντροπής στην Γερμανία.
  Μάθετε ποια άτομα παγκοσμίως ήταν στην ομάδα που έκριναν στο πόρισμα ότι το δάνειο είναι παράνομο, απεχθές, επονείδιστο, μη βιώσιμο.
  Ερ. Τουσέν (Ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους): Παράνομα τα 243 δισ. ευρώ που η Ελλάδα χρωστάει στους «θεσμούς»
  Και δεν έχει κανένα δικαίωμα η Γερμανία που αιμοκυλισε την ανθρωπότητα με δυο πολέμους να μας κουνάει το δάχτυλο.
  Αυτοί οι τεχνοκράτες (που δεν ξεχνάνε ποτέ) με το ασίγαστο μίσος επανήλθαν και έχουν σκοπό να εξοντώσουν τεχνικά με οικονομικές αλχημείες (σώζοντας τις τράπεζες τους) έναν ολόκληρο ιστορικά λαό που τους κατέβασε από τα δέντρα.!!!
  Απλα βρίσκουν πρόθυμα τσιράκια για την βρομοδουλειά τους.
  https://www.youtube.com/watch?v=oKIlDANUoHQ

 5. avatar μερα25

  ο καζακης ειπε τον βαρουφακη ουδετερο φυλο-τρανσεξουαλ. ο καζακης ειναι εθνικιστης-ακροδεξιος.

 6. avatar the owl

  Και εσείς είσαστε οι ίδιοι, που φλομώσατε τον κόσμο στο ψέμα και την κοροϊδία, χωρίς να δείξετε κανένα σεβασμό, παρά μόνο στο δικό σας συμφέρον. Λυπάμαι, αλλά είστε χειρότεροι από τους προηγούμενους .....δεν θα μάθετε και εσείς τα αυτονόητα, πάνω στις δικές μας πλάτες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για πέταμα!

 7. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Σκυταλοδρομία στο ίδιο κουλουάρ
  ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
  «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη», λέει η λαϊκή σοφία. Πράγματι έτσι είναι. Θα πρόσθετα μάλιστα και το «τρώγοντας έρχεται η όρεξη!».
  Αυτές οι δυο λαϊκές σοφίες έρχονται από τα βάθη των αιώνων, ως υπόδειξη ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό που μας πάει ένα βήμα μπροστά.
  Και τα δύο εμπεριέχουν τη δυναμική της γνώσης, της απόφασης, της δράσης, η οποία γειώνεται και απογειώνεται με τη δυναμική της κατάκτησης σε πραγματικές συνθήκες, ανατρέποντας κάθε εικασία και δεδομένο.
  Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσω ότι τα δύο παραπάνω λαϊκά γνωμικά είναι άκρως επίκαιρα και αναγκαία για την επόμενη μέρα των εκλογών, δεδομένου ότι και τα δύο εν δυνάμει κυβερνητικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ), αλλά και οι δορυφόροι τους, συμφωνήσαν στο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας, με προσδιορισμένα τα ματωμένα πλεονάσματα στο 4% ετησίως, το οποία επέβαλε η ΕΕ.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_418.html

 8. avatar Petros/ Bologna

  Τελικα με αυτα που διαβαζω τελευταια στο σαιτ εδω αρχιζω να πιστευω οτι με ολα αυτα που πολλοί γραφουν τα ασυναρτητα , νομιζω οτι εχει δικιο ο φιλος σας ο θειος οπως τον λετε ,πως δλδ θα πρεπει οχι μονο οι δικαστες να ειναι Γερμανοι και Ευρωπαιοι , αλλα και αυτοι που θα σας κυβερνουν μεχρι καποτε να ξεχρεωσουμε. !.. Εδω κοντευετε να αγιοποιησετε αυτος που σας ληστευσαν και ηδη μισο εκατ. Ελληνες φυγαμε για δουλεια σε Ευρωπη και σε ολο τον πλανητη. !! Αρρωστοι ειστε μαλλον τελικα.

  1. avatar @Petros/ Bologna

   Απλούστατα σε βαρεθήκαμε κομμουνι β διαλογής lxi.

  2. avatar Φευγάτε..

   Εάν αυτοί που άφησες πίσω είναι άρρωστοι ,
   θα έχεις και εσύ το μικρόβιο , οπότε πρόσεχε μή σε τσιμπήσουν και σε βάλουν
   καραντίνα...

 9. avatar Βασίλειος ο Β’

  Βγάζε νόμους εσύ για να αθωώνεις τους βιαστές και μην ανησυχείς για τίποτα, Αλέξη αγόρι μου. Στους Έλληνες αρέσει...

  1. avatar agilotos.stravos

   Τους συμπατριωτες σου τους βιαστες αθωωνουν αυτοι οι αχρηστεροι νομοι.Τους ελληναραδες που το παιζουν ματσο και κακομεταχειριζονται το γυναικειο φυλο.Τους ψευτοπατριωτες που εχουν συλληφθει ως παιδεραστες και στα προφιλ τους στο fb εχουν ελληνικες σημαιες και αστερια της Βεργινας..Θες παραδειγματα?Αν μεινεις σου φερνω.
   Αλλα ναι,μα τι γραφω,τα εχουμε ξαναπει με τα ακροδεξια ουγκανια εδω μεσα..Οποιος βιαζει αποκλειεται να πιστευει στα εθνικα ιδεωδη...Σωστα?

 10. avatar Ρε beast

  Δεν έχει καταλάβει κανείς γιατί καθυστερεις το ανέβασμα των σχολίων...

 11. avatar Ρε beast

  Τσ σχόλια ποδαράτο τα μοιράζεις ;

 12. avatar Φιλαράκια..

  υπενθυμίζω ότι μέχρι πρόσφατα είχαμε δύο
  σχολιαστές κανόνια , τον γνωστό και μη
  εξαιρεταίο Douska John (αυτός κάπου "νοσηλεύεται" αλλά όταν καταφέρνει και το σκάει , παίρνει φόρα και δεν σταματά να
  " σχολιάζει "...μέχρι να τον μπαγλαρώσουν
  κοκ.) και τον μπάρμπα Lxi (λάτρη του κραξίματος , κυνηγού των " κλεμμένων" , ατόμου που πίστευε ότι μπορούσε να έχει γνώμη για οποιοδήποτε θέμα κ.α. ) ο οποίος,
  μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών , έπεσε σε κατάθλιψη , απαρνήθηκε
  το nick name του και σχεδόν μηδένισε τα
  σχόλιά του . Αυτό ήταν ένα πλήγμα για εμάς
  γιατί χάσαμε μιά καθημερινή δωρεάν διασκέδασή..
  Ο Θεός της Ελλάδας όμως μας λυπήθηκε !
  Τελευταία μας προέκυψε μιά (κυρία 😉
  Α.Αννα , η οποία δυναμικά πάει να καλύψει
  το κενό..την καλοσωρίζούμε και ελπίζουμε
  να μην μας απογοητεύσει, τουλάχιστον
  μέχρι τις εκλογές...
  Καλή μας διασκέδαση και με αέρα Αλεμάνιας
  (Α ρε ΝΒ τι μας προσφέρεις...)

 13. avatar Αληθεια ειναι

  Αφου ειμαστε λαος σφαξε με αγα μου να αγιασω....

 14. avatar Ρε Αποστόλη..

  ...σοβαρέψου ! Επειδή , όπως λές, εσύ και ένα ζευγάρι Αυστριακών βρήκε ενδιαφέρουσα και πραγματοποιήσιμη την πρόταση του θείου Lxi (πού έχει εισπράξει ατέλειωτο κράξιμο για τις "σοφίες " του ), εμείς οι υπόλοιποι είδαμε το φώς το αληθινό και από αύριο (βοηθούμενοι από την επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος ) θα βγούμε στους δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ αυτής της"σπέσιαλ " πρότασης..Σοβαρότης μηδεν..!

 15. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Για στρίψε και λίγο επιτέλους!

  Να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, δεν το συζητώ, τόσα έπαθες, δεν μπορεί να μην κατάλαβες.

  Για να ψηφίσεις ΝΔ ώστε να τιμωρήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ‘χεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης και μνήμης.
  ....

  1. avatar λες τα αυτονόητα

   και σε μαυρίζουν. Καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ μέσα..

 16. avatar Α.Άννα

  Προς τους ηλιθιους της ΝΔ (δεν είναι όλοι ηλιθιοι !Ξέρουν αυτοί, ποιοι είναι ) :Έχω γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια στην Ελλάδα! Πληρώνω ΕΝΦΙΑ, έκοψαν στους γονείς μας το ΕΚΑΣ, έχουμε άνεργους και είμαι πολύ συχνά στην χώρα μου γιατί έχω άρρωστους γονείς! Ο ορίζοντας μου λοιπόν είναι πολύ ανοιχτός και ξεκάθαρος! Δεν ψήφισα ποτέ Σύριζα μέχρι τώρα! !Δεν είμαι στο λούκι κανενός, δεν προσκυνησα ποτέ κανέναν π....η! Θα χαίρομαι τον ήλιο και την θάλασσα της πατρίδας μου και δεν μ ενδιαφέρει τίποτα πλέον σ αυτό τον τόπο! Πολύ καλά είστε ακόμα με τα μίζερα μυαλά σας! Ούτε για λύπηση είστε! Κρίμα που λέγεστε Έλληνες! Ήταν κάποτε περήφανη ονομασία! Έχει καταντήσει συνονημο του ζητιανου!

  1. avatar Αννούλα μου γιατί

   τσαντίσζεσαι?Τι έγινε δεν μπορείς το στριμωξίδι στη γωνία; Η εποχή του ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ πέρασε.Τώρα τα προεκλογικά ψέμματα, οι COLOTOYMBES, οι προδοσίες, ο βιασμός του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,οι κυνικές/απάνθρωπες αριστεροηθικές δηλώσεις κλπκλπκλπ είναι όλα καταγραμμένα σε Βιντεο ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ οπότε η οφθαλμιατρο/ωρλ πρέπει να επισκευθείς η ψυχολόγο/ψυχίατρο. Οσο για το ΗΛΗΘΙΟΙ στο επιστρέφω με τόκο αφού στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ από τα καταραμένα/αιματοβαμμένα/καπιταλιστικά λεφτά γεμίζετε το στομάχι σας και μπορείτε να βρίζετε άνετα.Το ΗΛΗΘΙΟΙ το έχω επιστρέψει και σ΄'έναν άλλο ΤΙΠΟΤΑ και με τόκο.ΥΓ. Το στημένο φιλαράκι σου με το τσίρκο του σπρώχνουν όπως μπορούν τον κόσμο στην αγκαλιά του στημένου Κούλη.

   1. avatar @Αννουλα μου γιατί

    Η κυρία Άννα απευθύνθηκε στους ηλιθιους της νδ. Όχι σε όλους. Ο πρώτος, αντέδρασε.

    1. avatar αυτό είναι το

     μόνο που μπορείς ΚΟΠΑΔΕ?

    2. avatar Καλέ μου..

     Πιάσε καρεκλίτσα και συνέχισε το μέτρημα
     Αυτό είναι καλύτερο από το να πετάς "εξυπνάδες"...
     Υγ. και εσύ Gastarbeiter ;

  2. avatar fφσδφσφ

   μα δεν θελουμε να μας λυπαται μια γερμανιδα...

  3. avatar Κάτσε εκεί στα ΞΕΝΑ

   και κράτα τον οίκτο για σένα.

  4. avatar Γεροτσολιας

   Δεν εισαι η μονη που πιστευει οποιος δεν Θελει τον Κωλοτουμπα ειναι ΝΔημοκρατης ακροδεξιος φασιστας ρατσιστης, το 80% των Ελληνων μεσα (εκτος των φυλακισμενων) κι εξω δεν θελουν ουτε να τον δουν αυτον τον ψευτοσωτηρα. Κριμα σ'αυτους να λες που λεγονται χωρις να ειναι Ελληνες, εμεις ειμαστε Ελληνες και πολυ περηφανοι για την ομορφη χωρα μας, γι'αυτον ακριβως τον λογο δεν θελουμε να μας κυβερνουν πουλημενοι ανθελληνες προδοτες, γκε γκε; gute nacht Deutschland.

  5. avatar @Α.Άννα

   Η Άννα, που πιθανόν να είναι ο Άννας, ο οποίος αν και ζει στη Γερμανία δεν καταλαβαίνει λέξη Γερμανικά, αλλά στηρίζει με πάθος τα σχόλια του Καΐάφα, κατά κόσμο lxi.

   1. avatar Α.Άννα

    Du kleiner Wicht! Ich beherrsche in Perfektion die Deutsche und die Griechische Sprache! Ich kann mich auch mit Sicherheit um Längen, zivilisierter als du diskutieren! Weil ich eine Dame bin! Aber davon verstehst du sehr wenig, wenn du überhaupt etwas verstehst! Ich hoffe du bist glücklich in deiner Welt! !!!

    1. avatar Ρε beast

     ...ή η βάρδια είναι (μόνιμα) κουρασμένη ή
     γιορτάζει ακόμα το τριήμερο !

    2. avatar Θεία…

     ...Δεν πάς καλά ! Μήν αυτοπροσδιορίζεσαι
     "κυρία " ( αυτό άσε να το κάνουν άλλοι ) καί
     σταμάτα να πιστεύεις ότι είσαι ευτυχισμένη
     στον (μικρο)κοσμό σου..
     Τα γραφόμενά σου άλλα δείχνουν !
     ΥΓ. 1. Μόνη σου επέλεξες να μπείς στην διαδικασία αντιπαράθεσης μέσω σχολίων ,
     πιστεύοντας ότι θα σε αντιμετώπιζαν διαφορετικά σαν γυναίκα (;)..
     Λάθος υπολογισμός !
     2 . Αν προσέξεις τι γράφεις στα σχόλιά σου ,
     εύκολα μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι
     πολύ ευάλωτη σε κράξιμο ..
     3 . Όταν συνέλθεις να είσαι πιο προσεκτική
     με τα γραφόμενά σου και βγάλε από το κεφάλι σου το ότι εσύ επειδή ζείς έξω είσαι
     η έξυπνη και όσοι ζουν εδώ είναι οι κουτοί
     3α . Κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι ό Έλληνας για να μπορέσει να επιβιώσει σε αυτή την αφιλόξενη χώρα έχει μυαλό του
     μπορεί να δουλέψει σε πολύ υψηλές στροφές , σε αντίθεση με τον κέντροευρωπαίο που το μυαλό του δουλεύει
     στο ρελαντί , μια και τα σοβαρά του προβλήματα είναι λυμένα .

    3. avatar Ellraiser

     Όπως κατάλαβες είναι άσχημη η συκοφαντία.
     Μάθετε εσείς οι κοινοί θνητοί πολίτες χωρίς ουσιαστικό κομματικό συμφέρον να στηρίζεστε μεταξύ σας.
     Δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε.
     Στην αισχρή φτώχεια και την πλήρη ανέχεια κάποιος διπλανός σου θα σε δώσει ένα πιάτο φαΐ η μια καλή κουβέντα όταν θα έχουν κλείσει όλες οι πόρτες.
     Οι εχθροί σας βρίσκονται μέσα στην βουλή.
     Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτοί που θυσιάζονται (ήρωες επανάστασης) και αυτοί που τρέχουν με την πρώτη ευκαιρία να καταλάβουν την εξουσία (οθωνας κλπ.) και τους καταδικάζουν σε φυλάκιση και επαιτεία.
     Λυπάμαι που δεν τους καταλάβατε ακόμα όλους αυτούς τους 'σωτήρες΄.

    4. avatar @Α.Άννα

     Γι΄αυτό έψαχνε ο Άννας δυό μέρες, κάποιον να του γράψει το κείμενο στα γερμανικά;

 17. avatar Γερμανική δικαιοσύνη και Αουσβιτς..!!

  Αυτό αρμοζει στους Ελληνες πολιτικούς που ληστευαν επι τριαντα χρόνια την πατριδα μας..Να αγιάσει το στομα του “lxi” που εχει τα ουμπαλα και λεει αληθειες που πονουν ολους τους διεφθαρμενους φιλελέρες..!!
  Τα Ελληνικα κομματα και η Ελληνικη δικαιοσυνη ειναι ολοι μεσα στην διαφθορά βουτηγμενοι ,γιαυτό frau Μερκελ παρε τώρα το μαστιγιο και προχώρα γιατι αυτοί αλλιως δεν καταλαβαινουν και ειναι ετοιμοι να ξανακλέψουν και οτι εχει απομεινει.!!
  Οι πραγματικοί και μη διεφθαρμενοι Ελληνες πατριωτες θα σε ευγνωμονούν. !!

  1. avatar @Αουσβιτς

   Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική σου, κακώς έγινε η απελευθέρωση και έφυγαν οι Γερμανοί.
   Σε τι διαφέρεις άραγε από τους δοσίλογους; εκείνους με την κουκούλα;

  2. avatar @δικαιοσύνη

   Μόνο που τα ούμπαλα που λες, τα έχει εκεί που φυσιολογικά έπρεπε να είναι το μυαλό του.

 18. avatar ενω εσυ την εφτιαξες χαχανουλη

  καλα νταξει.... αμ οι αλλοι "εθνοσωτηρες"? βελοπουλοι, βαρουφακηδες, χρυσες αυγες, τσιπροζωουλες τι ειναι αυτα ρε, που ζουμε? γεμισαμε (...), παρανοικους και ευτυχως που υπαρχουν και λογικα κομματα οπως το επαμ.

 19. avatar Ο κανενας

  Τσιπρα ρουφα ρε...
  Κουλη εσυ κανε το επταημερο κ θα δεις τι θα παρεις...
  Δεν υπαρχει κανενας.παρτε το χαμπαρι..

  1. avatar ηυλφγλην΄μ,

   εγινες και ραπερ αθελα σου.εκανες ριμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει