Η ένταση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κλιμακώνεται μία μέρα μετά τη ρήξη με την «Κίνηση Πράττω», στην οποία ηγετικό ρόλο παίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και τη μη συμπόρευση στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες “καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω”. Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το..» έγραψε σε μια ανάρτηση όλο νόημα και αιχμές στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος φαίνεται εξοργισμένος με όσα γράφονται και ακούγονται.

Σημειώνεται πως το κίνημα «Πράττω», του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αποφάσισε να μην συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και να ανακοινώσει ουσιαστικά το οριστικό διαζύγιο με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον Νίκο Κοτζιά, δεν θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου» τονίζει σε ανακοίνωση, ενώ στη συνέχεια κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εχθρότητα» απέναντί της.

Ο κ. Κοτζιάς υπήρξε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ουσιαστικά εμπνευστής της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία η ΠΓΔΜ μετονομάστηκε συνταγματικά σε «Βόρεια Μακεδονία». Μετά από έντονους κλυδωνισμούς, ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής διπλωματίας βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, κυρίως μετά από έντονο διαγκωνισμό με τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.