«Οι πολίτες θα εγκρίνουν ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο χωρίς να πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα και αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά το 2009.

Πριν τις ευρωεκλογές απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό, λέγοντας του πως έβαλες πλάτη στα δύσκολα και σιγά σιγά πρέπει να δρέψει τα οφέλη. Καταφέραμε να έχουμε γεμάτα τα ταμεία και έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τα ελλείμματα, ενώ ανακοινώσαμε από το Ζάππειο μέτρα ελάφρυνσης για το 2019 και το το 2020. Αυτά τα μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης τα έχουμε κοστολογημένα και σε πλαίσιο ρεαλιστικό.

Υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο να βοηθήσουμε τους πολίτες, κυρίως της μεσαίας τάξης, που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, δίχως να αποδυναμώνουμε τους αδυνάτους», τόνισε, σε συνέντευξή του, στην τηλεόραση του Alpha, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες», ανέφερε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.