Τσακαλώτος: Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας

«Μας λέτε ότι χτυπάμε τη μεσαία τάξη, διότι σώζουμε το αφορολόγητο αλλά ταυτόχρονα ακυρώνουμε τα αντίμετρα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:46
07/06/2019
Τσακαλώτος: Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας
28
loading

«Έχουμε δύο διαφορετικά κόμματα, με διαφορετικά προγράμματα. Έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία μας τα τελευταία 4 χρόνια, έχουμε μια κυβέρνηση που πήρε το μήνυμα από τις ευρωεκλογές και θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να πάει μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας», είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Ο υπουργός Οικονομικών που ανέβηκε στο βήμα για να ζητήσει την ψήφιση της τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, απευθύνθηκε στο ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ και μίλησε για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών του Ιουλίου του 2019.

«Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κ. Καραθανασόπουλο ο οποίος είπε ότι το ΚΚΕ θα καλέσει τον κόσμο να μην επιλέξει ανάμεσα στο χειρότερο και το λιγότερο κακό. Αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Γιατί, όταν το πρόγραμμα της ΝΔ θα ξεδιπλωθεί -και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε εικασίες, αφού μπορούμε να δούμε ακριβώς τι είπε ο κ. Στουρνάρας για το ασφαλιστικό, αφού μπορούμε να δούμε τι ακριβώς λέει η ΝΔ για τον φόρο στην ενέργεια, αφού μπορούμε να δούμε τι έχουν πει για το 1 προς 5 στο δημόσιο τομέα- ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί», είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ: «Ο δικός μας κόσμος και ο δικός σας κόσμος, θα υποφέρει από αυτά. Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ, πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος και η Αριστερά. Παντού τα λαϊκά και μεσαία στρώματα αντιδρούν στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού. Φοβούνται την Κεντροδεξιά, πόσο μάλλον την άκρα Φεξιά. Γι΄αυτό εμείς καλούμε και το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους να σας πιέσουν να αλλάξετε γραμμή, για να μπορέσουμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο. Ή να μην σας ψηφίσουν. Γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, για να μπορείτε εσείς να μιλάτε για συγκυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε και στην επιχειρηματολογία του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν έχουμε εδώ δύο προγράμματα, πάνω-κάτω ίδια. Έχουμε δύο αντιπαραθετικά προγράμματα, με σαφή ιδεολογικό και κοινωνικό πρόσημο. Και το ίδιο θα έλεγα και για τους υποστηρικτές του ΚΙΝΑΛ. Έφυγε ο κ. Βενιζέλος, αλλά η γραμμή του έμεινε ίδια. Ρωτάω τους ανθρώπους που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ: Πραγματικά, μπορούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, από μια κυβέρνηση η οποία λέει ότι πρέπει να έχουμε μια ισορροπία, ανάμεσα στο κοινωνικό κράτος και στη μείωση της φορολογίας, και είναι ίδια μια εν δυνάμει κυβέρνηση, τη ΝΔ, που δίνει έμφαση μόνο στη μείωση της φορολογίας, ετοιμάζει έδαφος ότι θα παραλάβουν καμένη γη και ότι δεν θα έχει πλεονάσματα και οι φοροελαφρύνσεις θα είναι για τους συνήθεις ύποπτους, τις ελίτ δηλαδή;», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Λένε οι άνθρωποι που ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ ότι μπορεί να είναι ίδιο αυτό το πράγμα; Με όλες τις διαφορές και την όποια κριτική θα μπορούσαν να κάνουν για τη δική μας κυβέρνηση, είναι το ίδιο πράγμα να υποστηρίξεις μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων που μπορούν να σταματήσουν το τσουνάμι που έρχεται και το ίδιο να πεις, δεν με νοιάζει και ο λαός θα μας πει τι θα κάνουμε; Αυτό λέει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ; Είναι σαν ο Βαρθολομαίος να επιβάλει στον θρησκευόμενο κόσμο να πει αν θα γίνει μουσουλμάνος ή χριστιανός. Η ηγεσία πρέπει να απαντήσει αν συμφωνεί με θετικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί από το καλοκαίρι του 2018 και μετά».

Για την τροπολογία κατάργησης της μείωσης του αφορολόγητου και την κριτική ότι ταυτόχρονα καταργούνται αντίμετρα που θα ανακούφιζαν τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ να αναλογιστούν ότι ήδη τα αντίμετρα υλοποιούνται.

«Μας λέτε ότι χτυπάμε τη μεσαία τάξη, διότι σώζουμε το αφορολόγητο αλλά ταυτόχρονα ακυρώνουμε τα αντίμετρα. Ξέρετε ότι τα αντίμετρα, ενώ είχαν ψηφιστεί για το 2019 και το 2020, άρχισαν από το 2018. Είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, το επίδομα παιδιών. Μεγάλο κομμάτι από τα αντίμετρα έγιναν και το 2019. Δηλαδή, στον δικό σας κόσμο, η ειδική αγωγή, τα γεύματα, δεν θα βοηθήσει τον κόσμο του ΚΚΕ ή του ΚΙΝΑΛ; Δεν μειώσαμε το 2019 τις κοινωνικές εισφορές που είχαν προβλεφθεί στα αντίμετρα του 2020; Δεν κάναμε αλλαγές με τη μείωση του ΦΠΑ; Αρχίσαμε το 2017 με μέτρα και αντίμετρα. Τότε όλοι λέγατε ότι τα αντίμετρα είναι φαντασιώσεις του Τσίπρα και ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα παρά μόνο μέτρα. Δεν μειώσαμε τις συντάξεις, δεν θα μειώσουμε το αφορολόγητο και υπάρχουν αντίμετρα. Και όχι μόνο εξελίσσονται αντίμετρα του 2019 αλλά υπάρχουν και αντίμετρα που ανακοινώσαμε στο Ζάππειο για το 2020. Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να υλοποιηθούν τα αντίμετρα και το έχουμε κάνει για ένα μεγάλο μέρος και μάλιστα το 2020 έχουμε αντίμετρα στο 1% του ΑΕΠ», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει μειωθεί η ανισότητα, ότι έχει μειωθεί η παιδική φτώχεια.

«Είναι αυτά ο σοσιαλισμός; Όχι δεν είναι. Είναι όμως στη σωστή κατεύθυνση; Άρα θα σας παρακαλούσα να μην επαναλαμβάνετε ό,τι λέει η ΝΔ για τα αντίμετρα. Αν θέλατε άλλα αντίμετρα, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Γι΄αυτό ζητώ την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο. Γιατί κινείται σε μια κατεύθυνση με την οποία διευρύνεται η ταξική μας μεροληψία και στα μεσαία στρώματα. Και το πολιτικό αντίστοιχο αυτής της διεύρυνσης είναι το κάλεσμα των ανθρώπων που είναι Πράσινοι, που είναι Σοδιαλδημοκράτες, που είναι Αριστεροί, να είμαστε μαζί για να αποτρέψουμε κάτι που δεν είναι παρόμοιο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Ανοιχτό κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να μην ξαναψηφίσουν ΚΚΕ απηύθυνε από το Βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, του οποίου τα Ελληνικά συνήθως είναι τόσο σπαστά και ακαταλαβίστικα που μπροστά τους τα Αγγλικά του Τσίπρα είναι πανεπιστημιακού επιπέδου, σε άπταιστα Ελληνικά κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το πιέσουν να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν!
  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο παρατρεχάμενος του Αμερικανού πρέσβη που ψήφισε παρέα με τον Μητσοτάκη το τρίτο μνημόνιο παρά την απόφαση του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, κάλεσε τον Ελληνικό λαό να μην ψηφίσει ΚΚΕ.
  Προφανώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τον Ελληνικό λαό να μην ψηφίσει ΚΚΕ εξαιτίας της στάσης του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα, εξαιτίας του ότι το ΚΚΕ δεν δέχτηκε να γδάρει τον Ελληνικό λαό υπηρετώντας τους τοκογλύφους δανειστές.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_47.html

 2. avatar Ρε ξεφτίλα

  με ποια ζωή μιλάτε Αφού μας έχετε πεθάνει 4 χρόνια τώρα

 3. avatar θορπ.

  Βρε Ευκλείδη μουσαφίρης είσαι , άμα την μη εκλογή σου την έκανες, αλίμονο σε αυτούς που θα μείνουν άεργοι και είναι αρκετοί αεριτζιδες προοδευτικοί δημοκράτες !
  Τέλος εποχής της φαυλότητας και της υποκρισίας ξεβρακοθηκατε μόνοι σας !
  70χρονια ψέματα είναι αρκετά ! Ως εδώ !

 4. avatar Sotiris

  Παιδιά, εγώ συζητήσεις με ψεύτες και προδότες δεν ακούω, δεν βλέπω.
  Με υποτιμούν σαν άνθρωπο και σαν Έλληνα.
  Όμως και τι δεν θάδινα να μία συζήτηση του τσακαλώτος, με τον μέντορα του, τον Βαρουφάκη !
  Εάν το δεχθεί το Τσακαλώτο, ...... θα το ..... "ψηφίσω" ! ! ;

 5. avatar 1962

  ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

 6. avatar ΣΩΣΤΑ !!!!!!! Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας!!!!!!!!!!!!!!

  ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!!!! ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!! ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!

 7. avatar Μπράβο σου

  Ετσι έλεγε και η Δούρου

 8. avatar chrisv

  κάποιος πολιτικός έλεγε ή εμένα ή τα τάνκς
  νομίζω ότι λέτε το ίδιο πράγμα ποιο εκλεπτυσμένα.
  προσέχετε γιατί οι διαχωριστικές γραμμές σε κάποια πράγματα είναι πολύ λεπτές.

 9. avatar Ηωι

  Ενώ στις αλλες αποφασίζουμε για την ?*λί μας.

 10. avatar Ιέραξ

  Που πας [...][ με το ροζ σακίδιο και τα [...] που έχεις μέσα; Τελειώσατε προδότες αχρηστεροί, Πρώτη Κυριακή του Ιουνίου σας βλέπω να μεταναστεύετε κατά Σκόπια μεριά και να περνάτε τις Πρέσπες κυνηγημένοι όπως παλιά. Προδότες, εγκληματίες, αχρηστεροί.

 11. avatar Το ,4 5 6 7 8 9. 10 11….100 μνημονιο έρχεται

  Μαζι με τον Κουλη
  Αργεντινή θα γινουμε
  και εκει τα προβατα εβαλαν τα χερια τουςκαι εβγαλαν τα ματια τους

 12. avatar Εσύ τι επιλέγεις;

  Για τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς, τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη επιλογή! Για τα μεγάλα συμφέροντα, τους μιζαδόρους, τα λαμόγια και τους βλάκες, μόνη επιλογή είναι η Νέα Δημοκρατία!

  1. avatar incsblason

   Δυστυχώς μεγάλο κομμάτι της μέσης τάξης είναι δεξιοί είναι αυτοί που τους έχει τρελάνει ο Τσίπρας στον ΕΝΦΙΑ και τους Φόρους είναι αυτοί που έχουν λεφτά, σπίτια και αμάξια και θέλουν να βολέψουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους στο δημόσιο ΝΔ θα ψηφίσουν δυστυχώς.
   Ο Ελληνικός λαός είναι να πάρει ο Θεός ένα με κουβά με σκατά και να τα πετάει επάνω μας. Το νέο σύνθημα της ΝΔ. Μια φορά με έκανε περήφανο ο Ελληνικός λαός μόνο μια φορά.

 13. avatar Boxer343

  ""Έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία μας τα τελευταία 4 χρόνια""
  Δημοψήφισμα: όχι = ναι
  Κατάργηση ενφια
  Επαναφορά κατώτατου μισθού
  Αφορολόγητο
  ΦΠΑ
  Συνταξιοδοτικό
  Μακεδονικό
  Αποζημιώσεις Β Π.Π.
  κ.α.
  Φαντάσου να ήταν και αναξιόπιστοι!!

 14. avatar ΑΧΡΙΣΤΟ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙ !!!!

  ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ...ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ...ΒΡΩΜΙΑΡΙΚΟ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙ ....ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ...ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΞΕΚΟΥΜΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΑΧΡΗΣΤΕ !!!!

  1. avatar ΑΧΡΙΣΤΟ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙ !!

   ΟΥΣΤ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ........ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ

 15. avatar Το 5ο μνημόνιο συριζα

  Έρχεται...ξαναψηφισετε τους μετά μην κοπανατε το κεφάλι σας στον τοίχο θα είναι πολύ αργά για όλους μας

 16. avatar ..

  Έβγαλε φωνή και αραδιαζει αρλουμπες ο ροζ σακιδιος, που ποτέ δεν έβγαλε μια ενημέρωση ως υπουργός τί συζητά με τον ξένο παράγοντα

 17. avatar Kos g2

  Μεγάλη εξυπνάδα.Καθε φορά στις εκλογές αποφασιζουμε για τη ζωή μας την προτελευταία φορά μάλιστα παραλιγο να πετάμε και τη ζωή μας στα σκουπίδια όχι ότι η τελευταία φορά πήγε και πολύ καλύτερα αλλά τουλάχιστον θα απαλλαγούμε από τον τσιρυζα μια ώρα αρχιτερα

 18. avatar Έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία μας τα τελευταία 4 χρόνια

  XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAA

 19. avatar δγθκ

  29 και σήμερα. Μετά, [...] και στον αγύριστο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει