«Η άποψη της τρόικας είναι να υπάρξουν λιγότερες δόσεις, 12 αντί για 18, στην πάγια ρύθμιση» για τις ασφαλιστικές οφειλές, είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αlpha», ο υφυπουργός Εργασίας, εκτιμώντας, πάντως, ότι «η απόκλιση θα ξεπεραστεί».

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να γίνουν ρυθμίσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, στη λογική της τελευταίας ευκαιρίας».

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «δεν έχει γίνει λόγος ακόμα για εγγυήσεις», πρόσθεσε, επισημαίνοντας την ανάγκη «να έρθουμε αμέσως σε συμφωνία, χωρίς χρονοτριβή, γιατί έτσι υπάρχει υστέρηση εσόδων στα ταμεία».

«Οι ελεγκτές κατέστησαν σαφές ότι δεν έρχονται με θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην ατζέντα τους», υπογράμμισε, εξάλλου, λέγοντας ότι «στο τέλος του μήνα θα είμαστε έτοιμοι για τον μηχανισμό ρύθμισής του». Και επανέλαβε ότι «το ζήτημα για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού δεν πρέπει να μας απασχολεί».

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας επανέλαβε την άποψή του ότι «η υπερφορολόγηση δημιουργεί υστέρηση εσόδων και όχι πλεόνασμα».