«Η θέση μας ήταν ότι πρώτον είναι απαραίτητο να υπάρξει τελική συμφωνία στο ζήτημα των ρυθμίσεων, δεύτερον, ότι η συμφωνία αυτή θα είναι η τελευταία, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ευκαιρία, τρίτον, ότι πρέπει να γίνει άμεσα διότι όσο παρατείνεται αυτή η φημολογία, ότι θα υπάρξει συμφωνία, ρύθμιση, κ.λπ., τόσο καθυστερεί η συλλογή εσόδων, γιατί είναι φυσιολογικό ο κάθε αναμένων την ρύθμιση να παγώνει τις πληρωμές του μέχρι να προκύψει η ρύθμιση».

Αυτά σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας N. Παναγιωτόπουλος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, εξήγησε ότι «Από κει και πέρα το ζήτημα της ρύθμισης έχει δύο εκδοχές.

Η πρώτη είναι η εκδοχή της πάγιας ρύθμισης, με την οποία, η πρόταση μας ξεκινάει από τις 18 μηνιαίες δόσεις και ανεβαίνει στις 36, ανάλογα με το ποσό της δόσης.

Εκεί βέβαια έχουμε μια διαφωνία της τρόικας όσον αφορά τον ελάχιστο αριθμό των δόσεων, θεωρεί ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από λιγότερες, από τις 18 που προτείνουμε εμείς. Και βέβαια, έχουμε τη δεύτερη εκδοχή της ρύθμισης τελευταίας ευκαιρίας, που για μένα είναι και η πιο σημαντική, όπου μπορεί να ασκηθεί μόνο μια φορά από την επιχείρηση και κει πάνω στην πρόταση της διοίκησης του ΙΚΑ και του υπουργείου, για 60-66 δόσεις, έρχεται η τρόικα και λέει ότι πρέπει να ρίξουμε πάρα πολύ τον αριθμό των δόσεων.

Επικαλείται βέβαια τις διεθνείς πρακτικές στις οικονομίες που λειτουργούν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η δική μας η ένσταση είναι να μας πουν ποιες διεθνείς πρακτικές εφαρμόζονται στις οικονομίες που δεν λειτουργούν υπό φυσιολογικές συνθήκες».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όμως ήταν αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα λέγοντας «Ας κρατήσουμε όμως, ότι υπάρχει διάθεση για οριστική συμφωνία».