Νέα παρέμβαση ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Που αναμένεται να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:06
07/06/2019
Νέα παρέμβαση ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος
15
loading

Πράξη γίνεται η δέσμευση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι εφεξής θα συνεχίσει να είναι ενεργός πολίτης, και το διήμερο 19 και 29 Ιουνίου, ο e-kyklos, στον οποίο προΐσταται, διοργανώνει διήμερο συνέδριο με αντικείμενο τη στήριξη και ανασύσταση της μεσαίας τάξης.

Εκεί αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προεκλογική περίοδος. Πρόκειται να συμμετάσχουν επιστήμονες, πολιτικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, που θα αναδείξουν όλες τις πτυχές που διέπουν τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Στην ανακοίνωση του συνεδρίου από την e-kyklos επισημαίνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν, με κυριότερη όλων την πολιτική του υπερπλεονάσματος, οδήγησαν στην κατάρρευση της μεσαίας τάξης.

Στο σημείωμα για τους στόχους του συνεδρίου αναφέρεται ότι «μια κοινωνία όμως χωρίς μεσαία τάξη είναι μια κοινωνία χωρίς ραχοκοκαλιά, μια κοινωνία η οποία κινδυνεύει από τις επιθέσεις του κοινωνικού αυτοματισμού», και σημειώνεται ότι χωρίς μεσαία τάξη δεν επιτυγχάνονται ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ακυρώνεται η βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής, τροφοδοτείται η αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας και της πολιτικής, δεν λειτουργούν φραγμοί κατά του εθνικολαϊκισμού.

Όπως επισημαίνεται το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. «Ο φασισμός συνδέεται ιστορικά με τη ριζοσπαστικοποίηση της φοβισμένης μεσαίας τάξης. Εάν υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής σε όλες τις χώρες, από την Ελλάδα μέχρι τη Γερμανία, είναι αυτό. Είναι ο φόβος μπροστά στην ήδη συντελεσμένη αποσάθρωση της μεσαίας τάξης όπως συμβαίνει στην Ελλάδα ή μπροστά στον κίνδυνο να πάψει να υπάρχει. Με τον φόβο αυτό συνδέονται φαινόμενα όμως το Brexit, τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία και το AfD στη Γερμανία. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωπαϊκών εκλογών επιβεβαιώνουν την εικόνα αυτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, στο σχετικό σημείωμα αναφέρεται: «Στην "Ελλάδα Μετά", μετά το τέλος των ψευδαισθήσεων, βασικός στόχος πρέπει να είναι η ανασύσταση της μεσαίας τάξης. Πώς ορίζεται όμως αυτή μετά δέκα χρόνια σκληρών δημοσιονομικών μέτρων; Πώς συνδέεται με ένα νέο σχήμα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας που αξιοποιεί παραδοσιακά στοιχεία, αλλά κινείται δυναμικά απέναντι στις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης;»

Στο διήμερο συνέδριο θα συζητηθούν οι παρακάτω ενότητες:

1η μέρα: Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Κύκλος Ι: Ποια ήταν και ποια είναι η μεσαία τάξη;

[Τα ευρωπαϊκά δεδομένα και η ιδιαιτερότητα της ελληνικής μεσαίας τάξης - Η νέα κοινωνική διαστρωμάτωση και η μεσαία τάξη - Η αυτοτοποθέτηση της μεσαίας τάξης: Ζήτημα οικονομικό ή ταυτοτικό;]

Κύκλος ΙΙ: Οι επιπτώσεις της περιόδου 2009- 2019 στη μεσαία τάξη

[Εισοδηματικές, φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις- Χρηματοπιστωτικές επιπτώσεις- Οι αντοχές και οι διαφυγές της άτυπης οικονομίας: αδήλωτα εισοδήματα και πολυμέρεια εισοδημάτων- Η πολιτική των υπερπλεονασμάτων ως πολιτική αποδιάρθρωσης της μεσαίας τάξης]

Κύκλος ΙΙΙ: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η μεσαία τάξη

[ Από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις προοπτικές χρηματοδότησης - ευρωπαϊκοί και άλλοι διεθνείς μηχανισμοί χρηματοδότησης]

Τη δεύτερη ημέρα θα συζητηθούν τα εξής ζητήματα:

Κύκλος ΙV: Η μικρή και μεσαία επιχείρηση μεταξύ παλιάς και νέας οικονομίας

[Η μικρή και μεσαία επιχείρηση υπό συνθήκες παγκοσμιοποίησης, ψηφιακής οικονομίας, οικονομίας της γνώσης και τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης - Από το ένδυμα, την εστίαση και το λιανικό εμπόριο στις spin off και τις start ups]

Κύκλος V: Η καμπύλη της εκλογικής συμπεριφοράς της μεσαίας τάξης

[Εκλογικά αποτελέσματα και έρευνες της κοινής γνώμης- Μεσαία τάξη και λαϊκισμός- Η μεσαία τάξη και τα όρια της μεταπολίτευσης]

Κύκλος VI: Η μεσαία τάξη και οι δοκιμασίες της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και της Ευρωπαϊκής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας

[Ο φόβος της παγκοσμιοποίησης - Η διάρρηξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού συμβολαίου - Πως μπορεί να διασφαλιστεί η μεσαία τάξη στις χώρες μέλη της ΕΕ με την προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης- Τα μηνύματα των ευρωεκλογών]

Κύκλος VII: Η ανασύσταση της μεσαίας τάξης - προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης

[Ποια «μεσαία τάξη» θέλουμε; Μέτρα αναπτυξιακώς αναγκαία και δημοσιονομικώς εφικτά»]

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Δημήτρης Βλάχος Βενιζελικός

  Στις εθνικές εκλογές ΜΑΥΡΟ σε όλους, αν δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο με το όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος.

  1. avatar συνφωνω

   απολυτα

 2. avatar χψω

  Μπενυ ακομα και οι πετρες ξερουν γιατι πηρες ποδι. Οσες παρεμβασεις και να κανεις δεν μπαινεις ουτε στους μεν ουτε στους δε. Οσο γλυψιμο και να ριξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σε παιρνουν ουτε με σφαιρες. Η Φωφη αγια εκανε!

 3. avatar B.I.L.

  <> - ''επιπτώσεις'', πώς λέμε "επί των κεφαλών, τυχαίες, κεράμων πτώσεις'', κεραμίδα στο κεφάλι δηλαδή, τόσο απλά. Προφανώς η καταστροφή των μικροομολογιούχων με το PSI ήταν ένα πολύ πρώιμο, αλλά ανεπαρκές δείγμα ευαισθησίας και στήριξης της μεσαίας τάξης ...

 4. avatar PanosGianaros

  Πως λέμε . . . . η ζωή μου ' ' ' κύκλους' ' ' κάνει . . . !
  Βαγγέλα , ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ είναι εκείνη που ο πατέρας ή ο πεθερός καθενός και καθεμιάς μας ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ και οι οποίοι Χρηματοδοτούν κόμματα , Υπουργούς και βουλευτές για τον διορισμό του κανακάρη τους σε ' ' ΘΕΣΕΙΣ ' ' χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια ,απλά να τους πληρώνει το σίγουρο ταμείο , ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  Αμα κοιτάξεις γύρω σου . . . . θα δείς μόνο την ' ' μέση ' ' σου . . . !
  Τίποτε άλλο δεν μπορείς να δείς . . . !

 5. avatar andreas c.

  Ρε γαμώ το
  Πως γίνεται όταν είσαι εκτός εξουσίας να είσαι όλο προτάσεις για λύσεις, και όταν κάθεσαι στη καρέκλα της εξουσίας να τα ξεχνας όλα !!!

 6. avatar ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

  Ο καλυτερος εκει μεσα απ ολους...

 7. avatar Stous

  Κουφους και στα τσιρακια σου πηγαινε και πες τα αρχοντα του μπουλινγκ αντι να σεβαστεις τον ψηφοφορο σου του χτυπαγες το χερι στο τραπεζι μπουλι πηραν τα μυαλα σου αερα 26 χρονια τωρα τεμπελη.

 8. avatar Α.Λ.

  Πήγαινε κατέβασε κανένα κοντοσούβλι που ετοιμάζεις και παρεμβάσεις,[...]

 9. avatar yoi

  ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗς νδ ΣΑΠΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ......

 10. avatar φοξ101

  οχι, οχι μη!

 11. avatar ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ

  Βενιζελε, ότι ήταν να δώσεις το εδωσες, για να μην πουμε οτι μας προκοψες!!φτανει σε βαρεθήκαμε!!

 12. avatar πασοκος πρασινος βολεμενος μεχρι το μεδουλι

  Μπεν Σαλομ μη φευγεις!!!!Μη!!!Που θα βρεθει ξανα τετοιος ανδρας πολιτικος με το δικο σου πολιτικο ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ!μη φευγεις και μεινει η Ελλαδα ορφανη και ακυβερνητη.

  1. avatar Eννοια σου ψευτοπασοκε

   Ολοι τον τρεμουν γιατι δειχνουν ποσο μειονεκτικα νιωθουν διπλα του. Θα επανελθει δριμυτερος.

   1. avatar Θα επανέλθει

    παχύτερος μεν, με όρεξη για μάσα δε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει